Inlägg av horvendile

Inlägg som horvendile har skrivit i forumet

1
Skrivet av Fredrik Eriksson:

Jag respekterar detta! Och respekterar att Zelda 2 är annorlunda. Tycker det kom mer till sin rätt för egen del på Switch Online där man kan fuska (snabbspara, spola tillbaka tiden). En blodtryckssänkare, kort sagt. När jag spelade det på NES kom jag aldrig förbi sista templet. Kom ärligt talat nästan aldrig fram till det. 😅 Men finns mycket att tycka om här. Flera av bossarna är riktigt vassa och världen eggar fantasin.

Ja gud ja, jag skulle inte vilja spela det utan save states eller motsvarande i dag. Den tiden och det tålamodet har jag inte.

Skrivet av lonian:

Zelda 2 var också mitt första Zelda spel. Jag har aldrig varit någon älskare av spel som skall spelas uppifrån och har därför undvikt Zelda 1 och A link to the past på supernintendo. Men vilken upplevelse att äntligen ge dem en chans för dom är fantastiska spel.

Zelda 2 kommer jag dock alltid att älska och hoppas det en dag kommer någon liknande uppföljare till Zelda 2. Sen vill jag ju även ha en uppföljare till Super mario 2, (Doki doki panic)

Hm, jag råkar även ha SMB2 som favorit av Mario-spelen till NES. Jag verkar ha satt i system att gilla de udda spelen.

Jag vill föra till protokollet att jag har en soft spot för Zelda II (Adventure of Link).

Det KAN ha att göra med att det var det första Zelda jag spelade. Jag tyckte det var fantastiskt! En stor karta med mycket att upptäcka, gåtor, exp att optimera, labyrinter... ja jo det var väl inte så kul att grinda fast det var ändå det. Jag gjorde en otroligt tråkig prao på en fabrik och stod och drömde om att arbetsdagen skulle ta slut så jag fick komma hem och spela igen.

Sedan testade jag Zelda I och tyckte det sög. För mig var det inte alls självklart att Zelda ska spelas uppifrån.

Jag spelade om det för kanske femton år sedan, på emulator. Tyckte det höll förvånansvärt bra, med lite nostalgiglasögon på.

Men det är inte en absurd kulle jag tänker dö på, jag påstår inte att det är bättre än Link to the Past till exempel.

Skrivet av Anwest:

Min son är 6,5 år nu och det var nog för cirka ett år sedan som han kom igång med att förstå kontrollen osv. Nu är han riktigt vass på spelen utan text. Hans instegsspel var Mario Kart (med "barnläget" på, dvs att man får hjälp med svängar och inte kan åka nedför stup osv) och Kirby Star Allies (som blir mitt tips, i och med att ni har Mario Kart redan). Kirby är väldigt barnvänligt och inte så svårt de första 75 % av spelet.

Edit: Nu är det Luigi's Mansion som gäller dock, han är helt hooked på det spelet, men det kräver att man behärskar kontrollen bra.

Kirby Star Allies har mer än en nämnt så jag ska nog ta en titt på det för framtiden. Luigi's Mansion skulle han tycka var för läskigt nu, men om ett år kanske!

Skrivet av keffkebab:

Helt OT, är du horvendile från FT?

Så är det! Själv?

Tack för hjälpen alla! Det fick bli bubblaren Paw Patrol, relativt nysläppt. Inte ett spel jag har något eget intresse av men för honom kan det vara helt rätt.

Nu har jag snokat runt lite och Captain Toad: Treasure Tracker känns som en urstark kandidat.

Splatoon 2 verkar vara lite för mycket fokus på multiplayer.

Men ska titta på paw patrol också, han har redan sett den serien.

Skrivet av NuZ:

Haha min mor är likadan. Fick köpa själv när jag var liten. Ontopic så kan jag rekommendera Link to the past. Min ”nu 6åriga” son uppskattar de. Går hyfsat att ta sig fram också i spelet med lite hjälp.

Annars splatoon 2 som är väldigt barnvänligt och bra. Spelet är min 10åriga sons spel men ”lillen” spelar det mest

Zelda får vara uteslutet tills han lär sig läsa i alla fall, men Splatoon 2 ska jag kolla på!

Skrivet av AxxT:

Har en fråga till er med Switch.
Men son fyller sex nästa år. Funderar att skaffa ett Switch som vi kan har roligt tillsammans på.
Han gillar spel, och gillar att spela framför min dator. Men är lite för svåra spel, och så måste jag hjälpa honom mycket.

Är det enklare på en Switch?
Att komma igång att spela osv.
Finns det något sort barnlås/timer?

Är handkontrollen bra för deras små händer?

Skulle vara tacksam för svar

Både Mario Kart och Super Mario Odyssey har speciella barnlägen som gör spelen lättare och framför allt mindre frustrerande för den som inte är så duktig. Det funkar väldigt bra. Medföljande joycons funkar också bra i storlek för barn. Däremot tycker jag själv, i min ansenliga stofthydda, att de känns lite i minsta laget för en vuxen karl. Men det funkar för mig också.

Switchspel till femåring?

Hej!
Min mamma vill gärna köpa ett Switch-spel i julklapp till min femårige son. (Hon vägrade köpa nintendospel till mig när jag var liten men NEVER MIND den nya generationen är visst mer populär) Men jag har dålig koll på vad som kan vara ett bra tips.

Han har Mario Kart och Super Mario Odyssey. Han är rätt kass på båda - pga han fyllde fem för bara en månad sedan - men han spelar dem och har kul.

Det vore väldigt skönt för mig om det blev ett spel där jag inte måste översätta en massa saker.

Så... några tips?

Av tradition, inte varje jul men många: ett parti Colonization. Originalet. Ser lite förbryllande ut inledningsvis med 320x200 eller vad det kan vara på en 30" skärm men jag vänjer mig. Man kan roa sig med att försöka mäta pixlarna med linjal.

Wow, det där badrummet ser ut att vara hämtat rakt från Gabriel Knight 3 (1999)! Som iofs var ett bra spel, så all's well antar jag.

Skrivet av Johlor:

Gissar mod-community:n kommer göra massa till PC om inte annat.

Är det förberett för moddar? Det låter ju lovande i så fall.

Skrivet av aT1C:

Första - Nej

Andra - man kan spela co-op mot AI.

Oh nooo! Men bättre nej - ja än ja-nej. Tack för svar!

Hej! Jag har inte köpt spelet än men lär göra det oavsett. Ändå är det ett par saker jag undrar. Om den här tråden fortfarande lever.

* Det här att man flyger genom en massa skräp, alltså att man hela tiden rör sig som genom en ström av bös - går det att stänga av? Det var det första jag gjorde när jag spelade Tie Fighter.

* Kan man spela multiplayer ensam? Alltså, kan man köra fleet battles mot och med enbart datorn?

Hörnan för hoppfullt gnäll: jag hoppas verkligen de släpper ett rejält single player-spel framöver. Tie Fighter i grundversion var, har jag för mig, sju kampanjer à ca sex uppdrag, det vill säga ganska precis tre gånger fler uppdrag än dessa fjorton. Men EA har redan allt som behövs för att enkelt göra mer single player. Snälla snälla kan de inte göra det? Strunt i snygga cutscenes, ge mig bara uppdrag med briefings emellan. Typ som Tie Fighter! Det bara måste finnas en bunt sådana som jag, som spelade Tie Fighter som tonåringar och nu vill ha mer, men kanske inte är så begivna på multiplayer.

Skrivet av Nyhet:

Ingen blir förvånad över att den ser ut som Playstation 4 med ny siffra.

Nej visst, men det osäkra har ju varit vilken siffra det skulle bli!

Det har varit lite sämre med det på senare år sedan det börjat studsa runt en massa barn i lägenheten, men det har i alla fall varit en tradition att dra ett parti Colonization på julen. Originalet. 320x200 pixlar (tror jag) på en 30" skärm. Man kan nästan mäta pixlarna med linjal. Men man vänjer sig förvånansvärt fort.

Jag registrerar mig (äntligen) på sajten bara för att gå in här och säga att nå, jag gillade Zelda 2. Spelade om det på emulator för en näve år sedan. Det var trevligt då också.

Jag skulle iofs inte klarat det utan save states, men det gäller nästan alla gamla Nintendo-spel i dag.

1