Inlägg av JRA

Inlägg som JRA har skrivit i forumet

Skrivet av Keima:

du är emot idén för att det är nytt

VR är inte nytt. Minns du 90-talet då det troddes bli nästa stora grej? Det har dock fortfarande inte slagit igenom 20-30 år senare. Och vill man vara riktigt noga så har VR funnits sedan 60-talet. VR är precis som 3D med glasögon något som funnits länge, längre än de flesta är medvetna om, och som försvinner och kommer tillbaka bara för att försvinna igen och sedan komma tillbaka igen som något "nytt" och "häftigt".

Skrivet av Keima:

Alla som har någonsin prövat VR håller med om att det är framtiden

Framtiden för VAD exakt? Förstapersonsskjutare och simracing eller? Inser du att det finns fler typer av spel än så? Om jag bara vill spela Tetris i tjugo minuter, hur exakt blir min spelstund bättre och smidigare med VR? Eller om jag vill spela lite Street Fighter II med vänner och bekanta som samlats i soffan samtidigt som man snackar skit och käkar chips eller nåt, hur exakt blir den spelupplevelsen bättre genom att alla avskärmas från varandra med VR? Eller om jag spelar något old school RPG där man sitter med papper och penna och själv ritar kartor och antecknar och dricker kaffe med ena handen under tiden som man spelar, hur exakt går det ihop med VR?

Skrivet av Keima:

Så jag är säker på när VR är lika smidigt att sätta upp som att ta på sig vanliga glasögon så kommer förhoppningsvis även du se hur VR kan förbättra världen.

"hur VR kan förbättra världen"

Skrivet av lonian:

Ps4 grafik typ lite bättre. Last of us part 2 ser ju inte dåligt ut. Jag tycker dock att Nintendos first party spel ser riktigt fina ut redan idag förutom upplösningen, för man ser ju en del pixlar och värsta är väl på avstånd när det är en större värld där det "flimmrar" i linjerna.

Mario som exempel är ju typ tecknat/animerat så vet inte hur mer vackert det kan bli. Iofs kanske de når en nivå som i spelet Kena bridge of spirit som enligt mig liknar en pixar film i karaktärerna.

Behöver vi särskilt mycket finare grafik egentligen? Jag tar hellre bekvämare handkontroll ärligt talat.

Skrivet av gundemannen:

Gissar på att om dom pausat produktionen så kommer den förbli pausad tills den stängs ner helt. Känns som att alla vr-teknikintresserade köpte en vid release.

När det kommer till medelsvenssons så har den ju inget att sätta emot Quest 2-3 och det är ju där en produkt behöver locka för att sälja riktigt bra. Sedan är ju Vr inget som slagit sig igenom ordentligt där heller.

Sant. Och så här ser de flesta som helt enkelt inte är intresserade på VR:

Därför slår inte VR igenom utan förblir en nischad produkt för en mindre skara entusiaster. De allra, allra, allra flesta vill faktiskt bara sitta still med en handkontroll eller mus och tangentbord.

Skrivet av Johan Lorentzon:

Borde ju inte vara så svårt att få över DS-versionen...

PS1 versionen har däremot animefilmsekvenser skapade av Akira Toriyamas studio.

Skrivet av anon_326145:

Såg första filmen på Netflix. Men det var ingen film som jag kommer se igen.
Tyckte inte att den var så bra som många påstår.

Det är ju ingen bra film för vuxna direkt. Det är ju en film som man ser med barnen och för barnens skull. Jag hade aldrig i livet sett den igen själv, men skulle nog göra det bara för barnens skull om de ville se den igen. Samma med Sonic-filmerna förresten.

Skrivet av Nyhet:

Han nämner även en möjlig framtid där Xbox inte är en hårdvarubaserad verksamhet, utan istället blir en aktör på marknaden som mer liknar EA än Sony, lite som Sega efter Dreamcast.

Om det är någon av de tre stora idag som kommer att gå samma väg som Sega efter Dreamcast så är det ju Microsoft/Xbox. Och om alla tre gör det förr eller senare så lär ju Microsoft vara först ut. Xbox som konsol känns mindre relevant för varje år som går och så har det varit sedan 360-tiden.

Skrivet av jeppe109:

Samtidigt kör folk, iklädda mario-utstyrsel, runt i Tokyo med go-karts och tycker det är skitkul 😄

Det finns nog utrymme för bägge perspektiv.

Jag kan tycka det är kul att klä ut sig och jag tycker också det är skitkul att köra go-kart i verkligheten. Det är inte alls samma sak som att spela Mario Kart däremot. Sim-racing som Gran Turismo ser jag förresten behållningen med i VR, men Mario Kart? Det hade jag inte velat spela ur förstapersonsperspektiv ens utan VR. När jag spelar ett partyracingspel som Mario Kart så vill jag kunna se min egen spelfigur och hela min kart bakifrån.

Skrivet av Fearnox:

Gillade typ första halvan av första filmen, DK delen vart dock väldigt skum och hängde dåligt ihop med hur karaktärerna porträtteras i spelen. Jag har dock inte spelat DKC returns eller Trophical freeze, kanske skedde någon ändring där.

Nintendo bryr sig inte lika mycket om DK som Mario. DK var med bara för att vara med. De ändringar som gjordes var helt och hållet i syfte som plot devices för filmen. DK plus vänner ska vara med överhuvudtaget, check. DK och Mario ska göra upp på plattformar som ser ut som de i DK-arkadspelet från 80-talet, som var första spelet med Mario, check. Folk har nostalgi för DK-rappen, så släng in den med, check. Vi behöver många fler karaktärer för hela Mario Kart-sekvensen, men kan uppenbarligen inte ha med såna som Link, Wario, bybor från Animal Crossing och så vidare för att DET hade verkligen inte varit vettigt för narrativet i filmen, så varför inte bara fylla ut med en massa apor från DK-världen, check. Skit samma om det är hur karaktärerna eller världen porträtteras i spelen, så länge det funkar någorlunda att tryckas in i filmen. Det är verkligen inte mer komplicerat än så.

Skrivet av pazu:

Det var inte magin i filmen som var konstig utan relationer, valen, problemen de skulle överkomma osv. Om Mario-spelen är en svamp-tripp så var filmen en jävla LSD-mardröm.

Jag tror du överanalyserar saken. Jag tror heller inte de flesta över 8 år har några som helst problem med att fatta någonting av vad som händer.

Skrivet av Daed:

Det finns fyra stycken, varav den nyaste är nån VR-variant som tydligen bara finns i Japan.

Varför skulle någon vilja spela MARIO KART i VR? För att INTE kunna se sin karaktär och hela sin kart eller? Vad kommer härnäst tro, Street Fighter i VR? Nej, vissa spel, de FLESTA spel skulle jag säga, passar inte eller funkar inte i VR.

Skrivet av pazu:

Jag var underhållen av Mario-filmen men jag tyckte den var såååå konstig. Fattade typ ingenting vad som hände.

Det är en barnfilm och gjord för att vara mycket lätt att hänga med i, så vad finns det att inte fatta? Hur det kommer sig att block med frågetecken på svävar i luften eller?

För den som vill läsa mer om tvisten förresten: https://screenrant.com/marvel-copyright-battle-spider-man-ste...

"Summary. Marvel settled its copyright dispute with Steve Ditko's estate, the co-creator of Spider-Man and Doctor Strange, amicably. The settlement ensures fair compensation and credit to creators' estates, without returning the rights to the characters to Marvel.15 dec. 2023"

Detta har alltså varit något pågående under hela den här tiden som man har pushat för Miles Morales samtidigt som Peter Parker har pushats åt sidan. Parterna har tydligen gjort upp i godo först alldeles nyligen. Artikeln är från nu i December.

Skrivet av Sebastian Lind:

50 år eller så är ju en lång tid och nya tider kräver nya hjältar.

Kräver? Verkligen? Upplys oss. Vilka exakt är det som kräver att Miles Morales blir den nya main Spider-Man istället för Peter Parker? Inte de flesta som går och ser filmerna på bio, så mycket är säkert för det är bara att titta på sifforna så ser man att den minst framgångsrika av Sonys Spider-Man filmer med Peter Parker i huvudrollen ändå har varit mer framgångsrik än den mest framgångsrika filmen med Miles, och inte de flesta som köper spelen heller om man tittar på sifforna för hur mycket Spider-Man, Spider-Man: Miles Morales och nu Spider-Man 2 sålt, och det är nog en säker gissning att inte de flesta som läser eller hade läst serietidningarna heller om man tittar på siffrorna för hur Peter Parkers Spider-Man sålt som bäst jämfört med hur Miles Morales Spider-Man sålt som bäst. Clark Kent har varit Superman och Bruce Wayne har varit Batman i snart 90 år förresten. Det är ännu längre tid.

Så återigen, vilka är det som kräver att Miles Morales blir den nya main Spider-Man istället för Peter Parker? Inte de flesta fansen av serietidningarna, filmerna eller spelen verkar det som. Däremot har jag hört och läst om en aktuell upphovsrättstvist mellan Marvel/Disney och Steve Ditkos familj (Steve Ditko var den andra Spider-Man skaparen) över rättigheterna till just Peter Parker som Spider-Man... Och att Miles Morales som en annan Spider-Man då hade varit en väldig smidig plan B för slipsarna ifall det hade skitit sig och de måste betala Steve Ditkos familj för att fortsätta använda Peter Parker som Spider-Man... Att Miles är mörkhyad funkar då som ett mycket behändigt svepskäl till att pusha en ny Spider-Man för nya tider när den verkliga anledningen med största säkerhet var tvisten över rättigheterna med Steve Ditkos familj och det bara av DEN anledningen låg/ligger i Marvels/Disneys intresse att sänka värdet och intresset för Peter Parker.

Skrivet av MammaMuu:

Jo det kommer dom, majoriteten av människor kan se tydlig skillnad på dvd 480p och bluray 1080p.
Hade du sagt att alla inte kan se skillnad på 1080p och 4k så visst, speciellt om du menar video som är uppskalad vilket jag gissar du menar med "ny tv". Men 480p är för lite pixlar för att skala upp.

Poängen är att nya filmer kommer fortfarande ut på DVD år 2024. Varför? För att folk uppenbarligen fortfarande köper nya filmer på DVD (även om det är på nedgång) år 2024. Och varför skulle man köpa nya filmer på DVD istället för Blu-ray år 2024? För att skillnaden mellan DVD och Blu-ray är försumbar för många och de flesta bryr sig helt enkelt inte även om de ser en skillnad. Detta är anledningen till att Blu-ray aldrig tog över helt och aldrig slog ut DVD från marknaden på samma sätt som DVD tog över och slog ut VHS. För att i ögonen på den stora massan så såg inte Blu-ray ut att vara en lika stor skillnad/fördel från DVD som DVD tidigare var från VHS.

PS. Tänk också på att majoriteten av människor är inte teknikentusiaster som skriver på spelforum mitt i natten. Det är inte normen liksom. Det är vi som är de knäppa. Majoriteten av människor bekymrar sig verkligen inte om 720p, 1080p, 4K, 5K, 30 FPS, 60 FPS, raytracing och allt vad det heter. Det är verkligen skit samma för de flesta.

Skrivet av Gertzy:

Nja, nu med Multiverse är de hundratals

Och det kommer säkert aldrig att bli tröttsamt och urvattnat.

Skrivet av submariner:

Kan va bra för pappa att börja tjäna pengar istället så dottern kan få en roligare uppväxt

Eller hur?

"Pappa, kan jag få Princess Peach när jag fyller år?" Snääälla?"

"NEJ, barn! För att JAG är arg på Nintendo, grr! Du kan få en digital piratkopia istället. Så sparar vi pengar på presentpapper också."

Skrivet av YmerXE:

Så om du spelar upp en film i vhs kvalite och sedan spelar upp samma i 4k så hade 9 av 10 inte märkt det?

För det är ju verkligen samma sak också. Om du vill vara seriös en stund så är däremot DVD och Blu-ray en bättre jämförelse. Kör du igång en DVD-film på en ny TV så kommer 9 av 10 vanliga människor inte att märka någon skillnad direkt. För skillnaden i bildkvalitén är faktiskt försumbar för de flesta.

Skrivet av jeppe109:

Jag har haft strul med konsoler också.
Senast var det en av mina dual sense kontroller som vägrade uppdatera firmware till senaste version.
En version som tydligen krävdes för att spela FF7 Rebirth.
Eller när en patch vägrade i stalleras till följd av något fel som innebar att jag fick installera om FF7 Rebirth innan patchen äntligen kunde installeras.

Och där slog du huvudet på spiken. Det är precis det som är det stora felet med moderna konsoler och den stora anledningen till att många börjat tröttna, att de praktiskt taget är mer som bökiga datorer än konsoler. Update firmware? En version krävs att uppdatera till för att spela ett spel som kan köpas fysiskt? Patchar? Att behöva installera spel och nödvändigheten att behöva installera om spel innan patchar man måste ladda hem kan installeras? Vad fan i helvete, det var inte detta jag slutade spela PC och började spela konsoler för på 90-talet!

Ska det vara på det viset kan det kvitta. PS4 Pro blir nog den sista konsolen som jag lade pengar på i så fall (eventuellt Switch 2). Av PS1, PS2, PS3 och PS4 så är det förresten också PS4 som är den jag spelat minst på, mycket för att jag finner böket för tröttsamt när jag redan är trött på kvällarna då jag bara vill kunna koppla av och spela något. Så sätter man igång PS4:an och det första man får upp är ett meddelande att uppdatera detta och installera detta, åh nej. Då plockar jag hellre upp Switchen ärligt talat.

Skrivet av jeppe109:

Finns en hel värld med helt fantastiska ting om man bara tar sig tid och lär sig lite grundläggande saker.

Själv tycker jag det är svårare och mer osmidigt att sköta min skattedeklaration vissa år.
Så allt är väl som vanligt relativt.

Kan inte påstå att jag haft speciellt mycket strul med min PC på länge. Blir så klart aldrig lika lätt som att bara starta och sätta i skiva/kassett men truskeln är inte så hög att den inte är värd att gå över.

Men alla har vi rätt till våra egna preferenser så klart så hoppas att du är nöjd med vad du har. Det är väl viktigast 🙂

Det är just det som är grejen. Du kan inte påstå att du haft speciellt mycket stul med din PC på länge vilket också innebär att du ändå HAR haft strul, även om det inte varit speciellt mycket eller på länge. Tröskeln är inte så hög menar du vilket också innebär att det alltså ändå finns en tröskel och du kan själv inte förneka att PC blir aldrig lika lätt som att bara starta och sätta i skiva/kassett. Det handlar inte om att man inte hade kunnat spela på PC, men vi vars hela liv inte kretsar kring spel, vi som bara vill kunna slänga oss i soffan och spela lite emellanåt, vi vill inte ha något strul eller någon tröskel överhuvudtaget. Vi vill kunna bara sätta i skiva/kassett och bara starta direkt. Vi sätter värde på detta. För många är detta värt mer än antalet bildramar per sekund och annat trams som ingen vanlig människa ens lägger märke till i 9 fall utav 10.

Skrivet av baxtex:

Trist.

Avskyr verkligen Nintendo. Var lite inne på en Switch 2 till dottern men får bli en Steam Deck istället med emulator..

Det gäller att lära barnen vad som är rätt och fel tidigt eller? 🤣