Inlägg av Ringo

Inlägg som Ringo har skrivit i forumet

Säkert 10+ år sedan jag flög lite i DCS och har inte tiden eller prio för flygsim längre. Men jag missar inte en trailer för nånting som släpps till det. Just där o då vill man ju bara släppa allt annat o fokusera på flygsim. Sen tar trailern slut

Skrivet av Baklastarn:

vad kör folk på för däck?
jag körde soft och hade inget grepp på bakdäcken kvar sista sträckan

Jag brukar plocka på medium om det är mer än 25km totalt som skall köras på dem. Sen om det är ett monster som nu som bara ska konstant sladdas på bakhjulen lär det inte hjälpa att starta med soft heller.

Annars finns det som nämnt ovan inte mycket kvar på slutet.

Ingen vetenskap bakom dessa beslut. Bara baserat på den lilla erfarenhet jag har av spelet så här långt.
Men det hade varit trevligt om det fanns nån indikering på vad som vore lämpligt. Spelet skiter ju fullständigt om du ska åka runt halva jorden innan du kan byta. Verkar ju bara bry sig om första sträckan för sin rekommendation. Vilket känns som det alltid blir soft.

Skrivet av Doed:

Har hunnit testa lite och lekt lite med inställningarna men inte hittat riktigt rätt än. Nu har jag inte i huvudet vad inställningen heter men det finns en fixed foveated rendering-inställning i VR-inställningarna som tar bort allt du inte ser ändå baserat på dina egna inställningar så du kan skala bort rendering som är helt utanför ditt synfält, det gav en ganska stor prestandaökning för mig med det påslaget.
DLSS fungerar förvånansvärt bra så här långt, har inte testat så många olika bilar men inte stött på ghosting som varit störande.
Spelet är inte helt oväntat ganska krävande men verkar potentiellt om jag skalar av rätt saker kunna köra med ganska höga inställningar ändå men har 7800x3D och ett 4090 så..
Upplösningen annars är ok, i de allra flesta fall så blir racing (har kört/kör iracing, acc, ac en hel del också) och viss pixlighet jämfört med plattskärm på olika sätt får man leva med. Min första uppfattning är att det ser helt ok ut.
Jag hoppas dock dom löser exponeringen från codemasters själva nu när det ändå bara är "beta". Lite jobbigt när det känns som man kör in i en atombombsexplosion konstant.
Occlusion culling verkar vara lite extrem på vissa objekt, antagligen för att spara prestanda, märks knappt när man kör utan bara om man kollar runt på en stage om man har 3D igång när man laddat in banan och potentiellt i replays.

Annars så kan jag konstatera att jag kan inte längre köra rally så måste hitta tid och verkligen köra nu också...
Kör med ett Vive Pro 2.

Tack för lite återkoppling!

Det är svårt såklart o veta vilken nivå man ska ha som krav på grafiken. Jag vet ju hur det ser ut i exemepelvis en asfaltsracer och jag vet ju att det inte är samma skärpa som där när man ska ut i skogen. Men det är väl det som man kunde önska att de kunde ha trimmat detaljerna lite efter VR när man kör där.

Cockpit är relativt skarp för mig nu när jag testar, Men det är mer att det upplevs som ett konstant pixelblinkande så fort man tittar en bit bort på vägen. Att sedan Quest 2 strömmar bilden till skärmarna i headsettet istället för att rendera på dessa native gör ju inte saken bättre när bilden ska kodas och avkodas på vägen till ögat. Det är ju ingen fördel när man ska kolla på en grusväg eller en skog istället för det stora släta ytorna som du har på en asfaltsbana. Så kombinationen av lägre upplösning. Mycket detaljer och strömmande överföring gör det svårt att veta vad man ska vara nöjd med när man vet hur bra det KAN se ut. Samt på skärmen.

Lite sugen på o låna ett Quest 3 av en kollega o testa också. Men då vill man ju uppgradera sen garanterat.

Nån som hunnit testa VR? Tankar?

Jag har försökt lite med mitt Quest 2. Upplevelsen so far har inte varit tillfredsställande. Men det beror främst på att jag inte kunnat få till en grafisk inställning som är bra.

Grafiken är väldigt pixlig. Samt exponeringen är alldeles för hög så vägarna på ljusa sträckor blir bländande. Var samma i DR2 om jag minns rätt. Använde Kegetys mod där för o stävja detta.

Pixligheten går säkert att lösa, men jag är inte insatt i alla VR inställningar och önskar att det bara kunde funka lite smidigare.
Det är ju skarpt o bra när man sitter i desktop via Questlink eller Virtual Desktop. Men väl i spelet ser det skit ut.

Skrivet av c0MBATsANTA:

Reagerade oxå på det.
Jag kör med UEVR nu och jag hoppas att det iaf blir lite mer lättdrivet med officiell VR-support.

Jag orkade aldrig testa med UEVR eftersom jag visste att officiellt stöd skulle komma. Och det är lite för mycket bök o få igång grejerna. Testade i Ready or not och ground branch. Och även om det är jävligt häftigt att denna universal mod finns så väntar jag tills det finns enklare o bra källor att dra ner profiler.

Hur var upplevelsen annars då förutom att det var tungt?
Men du behöver väl inte fler bildrutor. Du kör ju så jävla snabbt ändå så det räcker väl med en bråkdel av vad jag behöver. 😉

Skrivet av Doed:

Äääääntligen kommer det!
https://youtu.be/Yt_s8OY3BkY

Ser fram emot o testa! Och lagom till Valborg också!

men ärligt talat. Detta spelet är ganska tungt från början. Och något säger mig att de inte gjort något åt vad som renderas när man väljer att köra VR. Jag skulle ju gärna ha separata inställningar för VR och inte VR menar jag. Så man inte är kvar på ULTRA low när man vill köra vanligt.

Sitter på ett 4070 och en 7950X propp och ligger väl runt 85-90 FPS i detta spelet med DLSS stöd. Så kommer ju behövas en del justeringar. Men bra att det kommer officiellt stöd.

Det såg knappt ut som att det var någon som körde med äkta VR på skallen i klippen i trailern heller. Men va fan

Skrivet av Limpler:

Körde igenom Svenska rallyt igår, kul combo av bil och land!

Jag hade en ganska tajt fajt med PV fram till SS5 då en snövall attackerade mig och kastade ut mig i skogen.

SS6 från rallyt
https://www.youtube.com/watch?v=hN7rlcr_K8A

Snyggt kört!!

Min första känsla när jag laddade upp kombinationen av bana och bil i en time trial var "Du måste skoja?!!".Det gick ju inte att åka nånstans utan o spinna runt. Men efter ett par sträckor och när man hittat rätt läge på gasen så var detta en riktigt rolig kombo tycker jag ändå. Det blir liksom lika mycket styrande med gasen som med ratten. Om inte mer.

Sen var jag betydligt mycket mer återhållsam i mina kurvtagningar än vad du var. Det är väl en fråga om erfarenhet och skicklighet skulle jag gissa på Vilket återspeglas i tiderna såklart. Men man måste ju komma i mål om man ska vara med. Så mitt mål är främst att ta mig i mål varje gång. Så kommer tiderna förbättras i långa loppet förhoppningsvis.

Får se sen när VR kommer om det blir något man orkar med. Det var kul i DR2. Men vet inte om det kommer hjälpa eller stjälpa tidsmässigt.

Hmm. Racenet ligger nere på webben. Kommer in efter en stund så klubben listas i spelet.

Törs man köra? Vad händer om ett resultat inte kan spara pga att Racenet ligger nere? Nån som varit med om det tidigare?

EDIT: Det verkar fungera bra i spelet trots att webben ligger nere. Jag upplever något längre tider för att ladda o spara resultaten men det fungerade iaf.

Skrivet av KexPai:

Wow Jag hade just den värsta crashen av wrc man kan tänka sig(tycker jag) Skulle precis starta sista S6 på scandia och spelet crashar precis när nedräkningen kommer igång.. Och nu fick jag DNF... men,men.. What ever.. Man är lite sur just nu men nytt race nästa vecka

Nej men vad ruttet!!

Jag undrade precis varför du och Baklastarn inte kört sista sträckan nu när jag körde igenom mitt rally i förmiddags. Ni båda brukar väl konsekvent ta er i mål.

Svårt för spelet att urskilja mellan när det själv kraschar eller om någon bryter strömmen antar jag. Men man skulle ju önska att man var flaggad som "ej startad" tills timern når noll i alla fall.

Bra kört så långt du fick köra!

Det har var ett roligt rally. Allt förutom Asfalten som kastar o hugger som satan. Och det faktum att jag fick punka på sista sträckan så fick köra större delen superförsiktigt då en lagning skulle varit ännu mer kostsamt. Men överlag rolig kombo!

Skrivet av inso:

Hade massivt med tekniska strul i veckans rally. Flera FPS drop från 120+ till 20 - 25 FPS. Ratten fick även för sig att starta om mitt under en sträcka, blev lite lätt spännande.

Alltid tråkigt med strul. Hann du bromsa när ratten la av eller gav pedalerna upp samtidigt?!!
Vad har du för ratt?

Jag safeade nog mer än vanligt denna veckan efter katastrofen förra veckan där jag gled ut över ett stup trots enorma försiktighetsåtgärder.

För min del var det det på sträcka 5 allt skit inträffade. Jag lyckades totalt att få hugg med bilen vid tre tillfällen vid långsamma partier så att bilen ställde sig 90 grader mot körriktningen inkilad mellan ett berg och ett räcke! Tre gånger!!!! Ingen av gånger fanns alternativet att resetta utta jag fick glatt växelvis back o köra framåt ett par tre gånger varje gång för o få loss bilen.

Som om inte det vore nog så fick jag in en liten lätt touch mot slutet av samma sträcka vilket ledde till en vikttrimning av bilen av den grövre modellen och påföljande motorstopp på det (Även ett andningsuppehåll för föraren ägde rum). Men precis som någon skrev för ett par veckor sedan så blir ju ljudet mycket coolare när man öppnar upp. Hur det inte blev en terminal damage har jag ingen aning om.

Tack för den här säsongen! Väl kämpat allihopa!

Tack för uppdateringen @Lerb!

Så tråkigt att Racenet inte kan bistå med informationen om att man har startat en sträcka men inte gått i mål. Visst, Det gör ju ingen skillnad rent poängmässigt. Men trist o se att det står DNS istället för DNF på förra veckans protokoll. Jag var trots allt i princip inom synhåll från mål på sträcka ett så jag startade i allra högsta grad.

Imorgon kommer jag att starta veckans rally. Oavsett vad det står i protokollet senare

Ja ha. Får sälla mig till DNF gänget denna vecka.

Jag har tränat en hel del denna vecka, Körde i princip felfritt fram till 7:50 på sträcka ett. Då händer detta...

Kört av här många gånger just här under träning också så jag tyckte jag var rejält försiktig. Men det där lilla guppet verkligen vill att man ska ut för stupet. Och i kombination med panikbroms istället för o försöka trycka sig igenom så glider bilen över kanten. -> Terminal.

Hade känts värdigare o smälla i 180 via nån bergvägg o utför ett stup.
Men hårt när i princip oavsett plats o hastighet på dessa sträckor blir en DNF. Samtidigt som det ju också är tjusningen.

Mest frustrerande är nog att jag ställt in mig på att få köra längre och att det sedan bara tar slut.

Nya tag nästa vecka då. Fortsatt trevlig helg till er alla!

Skrivet av lerb:

Den här veckan är det WRC-bilar kombinerat med Rally Mediterraneo, vilket i princip är Korsika om jag förstått rätt. Här gäller det att ha tungan rätt i mun och ta det försiktigt om man ska ta sig hela vägen!

Haha. Jo jävlar vad det går!! 😅
Jag har testat första sträckan en handfull gånger och aldrig kommit i mål.
Det kommer bli en utmaning även denna vecka!

Mitt problem är att jag börjar försiktigt för att sedan sakta successivt öka farten och risktagandet eftersom det går bra... Tills det inte längre gör det.

Men det blir en kul vecka. 👍😁

Skrivet av lerb:

En blandning av vad jag anser är "bra kombinationer", "utmanande kombinationer" och slumpade kombinationer.
För den exakta proceduren:

1a - Jag använder en slumpgenerator för att slumpa fram 8 länder av alla som finns tillgängliga
1b - Om för många länder är exakt samma som tidigare säsong så byter jag dem mot nya länder

2a - Jag använder en slumpgenerator för att slumpa fram 8st bilklasser av alla som finns tillgängliga (minus de historiska långsamma bajsbilarna)
2b - Om för många bilklasser är exakt samma som tidigare säsong så byter jag dem mot nya bilklasser

3a - Jag parar ihop länderna med bilklasserna (i samma ordning som slumpgeneratorn gav dem)
3b - Jag, extremt subjektivt, kollar om det nu finns några extremt tråkiga eller dåliga kombinationer och gör erforderliga anpassningar

Klart!

När det kommer till själva rallyuppläggen så är grunden fortfarande att varje rally ska vara 6 sträckor, uppdelat på vad som ska kännas som två dagar i spelet. Grundprincipen är även att det ska vara service på sträcka 1 och 3.
Vad gäller väder så försöker jag hålla mig till att ca 1/4 av säsongen ska ha någon form av väderpåverkan. Ibland blir det kanske lite mer eller lite mindre.
Nu har jag dock försökt laborera lite med service etc då vi har tillgång till extremt långa sträckor, som du tidigare noterat.

Och till sist, ja det stämmer att det inte längre är bästa 6 av 8 som gäller. Jag anser att det i längden går emot allt som rally ska innebära (inte bara full gas - utan att faktiskt komma i mål). Man kan även diskutera om den regeln i slutändan inte gynnade de snabbaste och mest erfarna förarna mest ändå - på grund av att man fick större utrymme att köra "all in" eller "plattan i mattan" varje rally för man hade ju ändå "råd" att vaska två rallyn varje säsong.

Kul att höra hur du gör. 😀
Ett gediget jobb både före och under säsongen.

Gällande veckoupplägget. Osis att jag vaskade bilen andra veckan i en osynlig stubbe då. 😁

Tror personligen att jag kan lyckas få in mina sessioner under barnens lov. Men det var väl fördelen annars med det gamla systemet. Men jag köper resonemanget helt.

Skrivet av MrZteevee:

Ja denna veckan gick det åt h-vete. Hade ändå ett hyfsat tempo fram till S5...men där tog det slut..

Ett litet klipp på eländet nedan 😅

https://youtu.be/rMYfKxUkbGE?feature=shared

Fy fan. Det krävs inte mycket!
Snyggt och stabilt fram tills dess. 👍

Skrivet av bogani:

Inget fan av GruppB då hoppar nog över veckans tävling, hade föredragit Twingo Cup 😋

Ingen favorit här heller. Alldeles för ovan för att bekvämt kunna ratta dessa monster. Lägg till blött underlag till det så är det ju ännu mer plågsamt. Och för att återgå till snacket om grafiken. På etappen med kraftigt regn ser man ju dessutom inte mer än 20m på grund av effekterna som känns mer som ett filter direkt på skärmen än att det skalar med avståndet från bilen.

2 punkor hann man med också. Varav den ena 3 km in på sista 18km långa sträckan så var tvungen att byta det direkt. Gaaah!

Detta till trots och med en känsla av att jag körde som en fegis hela tiden så är jag nöjd att jag tog mig i mål och inte hamnade med en DNF.

@Lerb Av ren nyfikenhet. Hur tar du fram vilka klasser som skall köras? Slump? Eller har du lyssnat in vad som efterfrågas? Eller kör du utifrån vad du själv är sugen på?

En till fråga när jag ändå håller på. Förut vill jag minnas att det var de 6 bästa av de 8 veckorna som räknades ihop till slutresultatet. Är det fortfarande så? Eller är det alla 8 som gäller?

Ser att vi har några tappra som hunnit köra veckans rally redan. Och att Peugeot'n verkar vara poppis.
Hoppas kunna köra idag eller imorgon för egen del. Och mitt val landar nog på Lancian denna vecka. Testat någon sträcka med alla bilarna förutom MG'n och tyckte det var Lancian som kändes trevligast.

En annan fundering. Är det bara jag eller är WRC stundtals sämre rent grafikmässigt än Dirt Rally 2? Jag kör spelet på Epic eller Ultra eller vad nu max är. Men här i Oceanien ser ju vägarna ut som platta texturer utan skuggor! Har reagerat några gånger tidigare också att det ser ganska fattigt ut. Ibland ser det helt OK ut. Men absolut inte något generationsskifte mot DR2.

Skrivet av 34 Anders Alm:

Blev inget bra i Kenya. Efter första depå stoppet så blev min ratt helt konstig. Inget motstånd o rapp som en buss. Inte första gången detta händer, fasiken är det min ratt som börjar strula. Då måste jag pausa dra ut strömmen till ratten för att det ska funka. Men det blir tids straff av någon anledning då. O sen komma igång igen, ja man tappar lusten lite. Så resten av sträckorna kördes bara av ilska. O det brukar ju inte alltid funka.. Ja ja vi får ta nya tag, men grupp B i nästa tävling nja inte så sugen. Men vi provar..

Fy vad tråkigt! Aldrig kul när hårdvaran strular. Oavsett om det är spel som kraschar eller rattar och tillbehör som ger sig.
Det är ju dessutom i princip omöjligt att komma tillbaka utan att krascha om man pausar medan bilen är i full fart då man kommer tillbaka i samma hastighet.

Håller med. Denna vecka kommer bli en övning i självbehärskning och lätt högerfot.

Hoppas du får ordning på grejerna och att du tar dig igenom oskadd på en lite sämre tid än mig.

Skrivet av lerb:

Äntligen måndag!

Fjärde rallyt för säsongen är avslutat och om jag får säga det själv - herrejävlar vilka dåliga vägar de har i Kenya Men jag tyckte ändå det var en rätt trevlig kombi. Lite svårt att få iväg bilen på låga varv men det kan jag ju känna igen mig själv i...

Ett extra stort grattis till @Balkp som tog hem grand slam med förstaplats samt även snabbaste tid på samtliga sträckor. 56 poäng rakt ner i fickan! Vi gratulerar även @fishfugg och @MrZteevee till andra och tredje plats

Den här veckan blir det furhjulsdrivna as på grus "down under", ha så skoj!

i.imgur.com/pdMVOjj.png

i.imgur.com/QspGoo4.png

i.imgur.com/PGCVpZE.png

i.imgur.com/JAcKDye.png

Tack för snabb rapport @Lerb!

Nej, Kenya var ingen favorit. Jävlar vad det hoppar o far emellanåt. Finns det några bra källor på vettiga setups för WRC än?

Eller ännu bättre om ni här som ligger i övre skiktet har lust att dela med er lite mer löpande av era tankar kring specifika bilval och inställningar så vore det grymt uppskattat. Gärna innan/i början av veckorna.

Jag gjorde ett par justeringar på fjädringen och drog ner växlarna lite i Kenya för o försöka öka på accelerationen och hantera underlaget lite bättre. Men det är små ändringar då jag inte vill sabba heller. Sen har jag inte tid o köra flera timmar med tester varje vecka då vi byter bilar. Därav skulle det vara guld värt för mig och säkert vissa andra också.

Vill man inte säga exakt vad ni kör för settings av tävlingsskäl kanske man kan skriva i mer generella ordalag

Ja det har kommit nya kampanjer. Men de känns alla väldigt snarlika. I alla fall jag tycker det blev lite enformigt. Upplägget att det alltid tycks spawna in mer fiender så man inte kan rensa en nivå helt är lite störande också.
Men upplägget och miljöerna är helt magiska, så jag ser ändå fram emot vad som kommer härnäst.

Workshop stöd hade ju varit trevligt exempelvis. Men det funkar ju inte när det ska vara Quest.