Inlägg av Sabelsköld

Inlägg som Sabelsköld har skrivit i forumet

Vem trodde seriöst det? Sony har ju sin egna variant av den tjänsten. Att bjuda in en konkurrent till sin egna plattform låter ju korkat? Om de inte tar ut en jävligt bra avgift för det.

Räckte med första spelet. Det andra kändes överflödigt på alla sätt. Bara att säga tack och hej till Guerilla games när de nu planerar att fortsätta på samma spår. Större mellanmjölksstudio med bortkastad potential får man leta efter. Skulle vara Valve isf.

Så bra var den inte. Episoden med de homosexuella männen var jättebra, men bara den kan inte ensamt bära hela serien.

Skrivet av Majoren:

Känns mer som att problemet ligger hos dig. Får det att framstå som att Aonuma gjort ett fullständigt skamlöst uttalande
När det han sagt i dessa intervjuer varit väldigt rimligt. Alltså att de har inspirerats av andra spel, t.ex. RDR, men att de inte kopierar andras design och idéer. Ganska självklara grejer egentligen, men går ju alltid att läsa in mer fantasifulla tolkningar också om man redan bestämt sig för att man vill bli upprörd på ett uttalande...

Inte alls upprörd. Men situationen visar ju tydligt på vilket sätt många nintendofans agerar när det kommer till kritik, vi får låta det vara så

Skrivet av Gertzy:

Ja, "situationer där han skapar något som liknar ett existerande spel" (open world) men tar inte allt rakt av och bara copy pastar utan twistar och sätter sin egen prägel och originalitet på det. Står ju inte "han skulle aldrig göra någonting som ens liknar någonting existerande spel redan utan skapar bara 100% originella spel utifrån ingenting annat än sina egna fria tankar".

Han slår ändå knut på sitt egna, något självgoda uttalande, om att han aldrig skulle lägga till andras idéer. Zelda, precis som alla andra spel, är fullt med andras idéer. Aonuma låtsas som något annat. Tycker att han formulerade sig fel. Men Nintendo som företag har ju alltid svävat i sin egna lilla värld.

Skrivet av Gertzy:

Haha, precis! Alla som blir så upprörda kan ju gärna göra lista med allt som är så tydligt inspirerat i TotK samt återkomma med screenshots från båda spelen som tydligt dokumenterar uppenbara likheter spelet emellan dem och som bevisar Nintendo lögnare. Men som du säger... vad det nu skulle spela för roll.

Precis, han fick frågan om Tears of the Kingdom var inspirerat av Elden Ring då det i sin tur tog inspiration föregångaren Breath of the Wild - så han sa ju ingenting om att inte ha inspirerats av något annat tv-spel någonsin, eller dementerat likheter med andra open world-spel. Så att bli upprörd över det är ju bara märkligt. Kritisera Nintendo visst, men gärna över saker de faktiskt sagt och gjort och inte bara något som finns i ditt huvud.

"Aonuma tillade att även om det finns situationer där han skapar något som liknar ett existerande spel, skulle han aldrig försöka lägga till andras idéer i sina spel, eftersom han är för stolt för det och alltid är ute efter originella idéer."

Skrivet av Barkbiten:

Men shit vad pinsam du är. Tycker du det är en revolutionerande idé att klättra upp för ett torn och låsa upp kartan? Måste ju varit någon hos Nintendo som spelat Assassins Creed och tänkt att de ska sno denna idén, prisa Ubisoft som kom på detta. Om man klättrat upp för ett slått hade det varit något nytt för dig? Eller oj kanske klättrat ner för något, det hade ju varit 2023.

Nah, inte alls revolutionerande faktiskt. Sa jag det? Pekar bara på vad Aonuma säger, och att han är full av skit, eftersom de två senaste zeldaspelen tagit väldigt mycket från andra spel med öppen värld. Det är inget fel såklart, men man ska inte sitta och påstå att det är något man skapat utifrån helt egna idéer.

Den som inte verkar spela något annat spel än Nintendos egna verkar ju vara Aonuma i alla fall. Att påstå att han aldrig snor andras idéer men lik förbannat så klättrar jag uppför ett torn för att låsa upp en del av kartan....Nää, aldrig spelat ett Ubisoft-spel. Nej nej. Konstig arrogant stolthet.

Skrivet av uberpwnage2.0:

De säger ju dock att de inte haft tid att spela och sätta sig in i spelet allt för mycket då de jobbat på sitt egna spel. Känns inte alls konstigt

Så spelutvecklare har ingen fritid? Att de inte sitter och spelar spel under arbetstid fattar ju väl som helst, men vad en enskild person gör på sin fritid är ju upp till var och en. Och att de har gått hem och spelat valfritt Fromsoftware-spel, och sedan medvetet eller omedvetet tagit med sig det tillbaka till arbetet som inspiration är det väl ingen som är förvånad över.

Och varför är det något att skämmas för? Man ger och tar i alla branscher...

"Frågan är om ens himlen är gränsen?"

Kan ni sluta teasa och bara säga om man kan flyga fritt med ett mount eller inte? Verkar inte hitta det nånstans... Haha.

Åååååh, fantastiskt! Tyvärr har man ju gått över helt till konsol nu men det var tider då man var med i en stor klan och spelade milsim back in the days...

Känns som att det finns nåt annat spel som gjort det här innan Death Stranding ens var på tapeten...?

Jag köpte en Quest 2. Jag har ingen dator mer än en macbook air så för mig passade det perfekt. Att titta på film, spela spel osv helt trådlöst tycker jag är helt fantastiskt! Jag saknar dock Half Life Alyx och Lone Echo, som inte questen klarar av. Kommer skaffa PSVR 2 sen till min PS5, kanske Alyx kommer på den? Ångrar inte mitt köp iallafall, finns så mycket mer att göra än att spela spel.

Trevligt initiativ! Tyvärr har jag ingen dator som är kapabel till att köra spelet. Kanske kan kolla nån stream?

Hon i Horizon Zero Dawn

Och varför är PS5-versionen dyrare??

Drömmen vore ju om de utannonserade någon slags schism mellan PS4- och PS5-versionen av Gran Turismo 7... Att de verkligen utnyttjar hårdvaran i PS5:an....men det vore väl för mycket jobb och tid bakom det.

Hoppas också att de släpper Half life Alyx till det 😔

Skrivet av Mutumba:

Jag talar om min upplevelse på PC. Du har haft en annan?

Men du ljuger ju medvetet.

Skrivet av Mutumba:

Jag är en av dom. Spelet är väldigt bra, även om det finns lite småbuggar. Synd att konsolversionerna verkar vara otroligt eftersatta det skulle CDPR gjort bättre.

"Lite småbuggar".

Please.