Inlägg av Yozorama

Inlägg som Yozorama har skrivit i forumet

1

Det kommer att kännas riktigt tomt utan PC Gamer. Jag har prenumererat sedan nummer 18 (1998) och har alla nummer i bokhyllan utom något som katten spydde på... jag hade precis börjat fundera kring hur jag skulle få plats med ett tredje hyllplan med tidningar.

Även om det var många år sedan jag gick över till FZ och andra spelsidor för att få färskare spelnyheter så har det alltid varit en speciell känsla att grotta ner sig i PC Gamers artiklar. Minns hur glad jag var när Jocke, som är en av mina absoluta favoritskribenter, kom tillbaka till PC Gamer 2009, så det har ju varit väldigt roligt att följa honom här också.

Hoppas att den tappra skara som här kämpat med att hålla PC Gamer i liv de här sista svåra åren landar på fötterna och får en chans att komma tillbaka i någon annan form framöver. Kommer verkligen att sakna dem och tidningen.

Yay!

Skrivet av Typhor:

för x antal år sedan (runt 04 tror jag) hörde jag rykten om ett spel som skulle varit under utveckling. (ett dankst MMO tror jag) Som gick ut på att spelaren iklädde sig rollen av en Politiker/företags Chef och att man utan direkt våld skulle ta sig upp i världen. någon som hört något om det/ vet vad det blev av det?

Jag tror att du menar Seed, som släpptes (och tyvärr stängdes ner) 2006. Minns att jag själv tyckte att det lät som en väldigt spännande idé och provade på den öppna betan, men det blev aldrig mycket mer än så för min del.

Länk till artikel om studions avskedsbrev:
http://www.escapistmagazine.com/articles/view/issues/issue_70...

Dag 1 DLC för 10 dollar låter som EAs vanliga anti-begagnat DLC (dvs något som kommer ingå i alla nya köp av spelet - av modellen The Stone Golem DLC-et i Dragon Age: Origin, han där halvgalna mercenarien i Mass Effect 2 eller The Exiled Prince i DA2). Det kan man givetvis tycka vad man vill om. Följer det standardmodellen är det med andra ord något som inte påverkar PC-spelare men som är en aning ruttet om man vill köpa spelet begagnat till konsol.

Den här modden är en gudagåva till oss arachnofober - jag har visserligen kommit en bit på vägen sedan Diablo 2, där jag alltid fick tvinga min bror att spela igenom de delar av spelet som innehöll spindlar åt mig, men jag hade nog inte pallat med jättespindlarna i Skyrim.

Det kan vara värt att påpeka att det här bara bytar ut spindel-modellerna mot björnar av varierande storlek (jättespindlar innebär med andra ord ganska maffiga björnar), samt att de helt saknar animationer - så installerar du modden kommer du att bli jagad av flytande björnar med utsträckta armar, som när de väl dör står kvar som något läbbiga statyer. Så vitt jag vet är hitboxen fortfarande samma som den ursprungliga spindelmodellen och det är nog ganska vanskligt att försöka slåss mot spindelbjörnarna i närstrid.

Jag får nog hålla med NorthLion här.

Även om det alltid är tråkigt när en spelstudio går under finns det långt bättre spelstudior som har gått under utan att få i närheten av lika goda chanser att klara sig som Interplay fått. Hur det företaget har lyckats hålla sig flytande sedan de ekonomiska problemen började för nu runt 10 år sedan är ett mysterium. Spelstudior som Interplay or 3D Realms, som på något sätt år efter år lyckas dra in pengar från nya investerare utan att åstadkomma något vettigt, gynnar knappast spelindustrin utan får säkert bara investerare att dra sig för att investera i förnuftigare projekt och studios.

Servrarna går som sagt ner idag för patchningen, och kommer upp någongång inatt/imorgon - men bara för de som har en aktiv (eller möjligtvis en inaktiv - jag har för mig att även de som tidigare har spelat LOTRO men har slutat nu kan använda sitt gamla konto gratis redan imorgon) prenumeration. Free-to-play öppnar officiellt den 10 september.

1