Inlägg av arkhanari

Inlägg som arkhanari har skrivit i forumet

Shodan: System Shock-spelen
Karras: Thief II - the Metal Age

Är det bara jag eller är det mestadels karaktärer från TV-spel snarare än datorspel? Sedan noterar jag också att spelvärldens bästa superskurk någonsin saknas: SHODAN.

Inget kommer i närheten av "The city" i Thief: A Dark Project och Thief II: The Metal Age.

Lirar någon ens Starfield längre? Det var ett ok tidsfördriv men totalt själlöst och konsoligt. Jag spelar om BG3 och Cyberpunk några gånger i stället.

Ja ni.. Bethesda. Om ett år kommer alla moddar på Nexusmods säkert göra spelet spelbart.

Skrivet av Ninotramp:

Jag är klar med akt 2 nu men funderar på att börja om.

Akt 1 var mycket roligare då den kändes mer klar och med mer hemligheter och betydligt enklare i questdelen. Jag tror jag endast fått ETT nytt quest i hela akt 2 och det questet var skit.

Vidare är det svårt att veta vilket quest man ska göra för att inte sabba i princip hela genomspelningen.

Spelar med handkontroll och det fungerar okej men dom har missat lägga till t.ex. approval för att se hur mycket dina karaktärer gillar dig. Stor miss.

Inventory kan vara jobbigt och jag tror man tjänar på att lägga tid på att ge sitt inventory lite städning då och då.

Annars får BG3 10/10.

Du har ju hela Creche och Underdark i Act 2 - gott om uppdrag där.

Slutet fungerar ändå för karaktären. Bättre vore om de såg till att faktiskt göra klart källaren i Szarrs palats som verkar vara en leftover som det inte blev något med.

Att en del klagar på att det är för svårt och att det inte finns tv-spelsindikatorer för barn som hjälper dig ser jag som ett gott betyg.

Nej nej nej. Låt Mass Effect vara och förstör det inte ännu mer.

Jag hittar ingen information om när detta spel kommer till Steam. Är det EGS exlusive?

Jag blev besviken när jag förstod fatt det inte är turodningsbaserat.

Skrivet av Kyraal:

Tänker inte kommentera mer än att påpeka att ”dom fallit” inte stämmer, så det borde du kanske ändra i ditt inlägg så inte folk som inte läser annat missuppfattar vad som hänt. Det här är inte en dom, utan resultatet av en konfidentiell förlikning mellan de två parterna. Vi vet fortfarande inte vad som faktiskt hände, bara att kvinnornas advokater upplevde att de inte hade tillräckligt med motbevis och att Avellone hade tillräckligt med bevis för att bevisa att uttalandena skadat honom monetärt. Förmodligen var det en stor chans att han hade vunnit om det här hade spelat sig ut i rätten och därför valde de att förlika, betala honom, och komma med ett officiellt uttalande som gav honom en möjlighet att fortsätta sin karriär.

Om Avellone verkligen är oskyldig är ju detta bra för honom, men det vet vi inte. Förstår dock att vissa kommer se detta som en enorm vinst och tyvärr använda det som bevis för att alla kvinnor ljuger.

Tack för rättelsen!

Med tanke på att Barrows och Bristol aldrig anmälde Avellone utan nöjde sig med att påstå saker om honom på internet, att de nu har förlikats och att de skrivit ett offentligt uttalande gör det mest sannolikt att Avellone självfallet är oskyldig.

Tyvärr är de som skadats mest av detta Avellone och alla människor som på riktigt har blivit utsatta för sexuella övergrepp.

Chris Avellone anklagades för sexuella övergrepp - nu har de två kvinnor som anklagade honom förlikats till att betala skadestånd och har offentligt uttalat att Avellone var oskyldig

År 2020 anklagades Chris Avellone för sexuella övergrepp på Twitter. Anklagelserna som aldrig utreddes eller undersöktes ledde till att en decennielång karriär i spelindustrin avslutades.

År 2021 anmälde han de två kvinnorna Karissa Barrows och Kelly Bristol för förtal.

Nu har dom fallit parterna förlikats och de två kvinnorna har författat följande uttalande:

Mr. Avellone never sexually abused either of us. We have no knowledge that he has ever sexually abused any women. We have no knowledge that Mr. Avellone has ever misused corporate funds. Anything we have previously said or written about Mr. Avellone to the contrary was not our intent. We wanted to support women in the industry. In so doing, our words have been misinterpreted to suggest specific allegations of misconduct that were neither expressed nor intended. We are passionate about the safety, security and agency of women, minorities, LGBTQIA+ persons, and every other community that has seen persecution in the video game industry. We believe Mr. Avellone shares a desire to protect and uplift those communities. We believe that he deserves a full return to the industry and support him in those endeavors.”

- Karissa Barrows, Kelly Rae Bristol

På Twitter för tre år sedan hävdade dock Barrows att Avellone var: "...ett oförskämt och konspirerande sexuellt rovdjur" som utfört sexuella övergrepp mot Barrows.

Länk Forbes: https://www.forbes.com/sites/erikkain/2023/03/25/video-game-writer-chris-avellones-accusers-issue-public-statement-retracting-accusations-of-sexual-assault/

Länk Avellones blog: https://chrisavellone.medium.com/joint-statement-from-karissa...-

Skrivet av maq777:

En sak som jag lärt mig sedan tidigare:
Argumentet "det är inte för alla" är en fin omskrivning av "spelet är egentligen inte bra, men det finns intressanta delar". Hade spelet varit mästerligt, då hade det väl varit något för alla?!?!

För mig känns spelet som "Free Quixel Megascans" the game. Jag har sett de där texturerna alldeles för många gånger nu.

Där är jag nog oenig. Casablanca eller Citizen Kane är makalöst bra filmer men tilltalar kanske inte den som har svårt för filmer utan ändlös action.

Kulturella verk (där datorspel ingår) tilltalar olika människor olika mycket precis som böcker, film eller musik.

Så Kevin Levine lämnade Take2 för att grunda ett eget bolag som skulle arbeta med hans drömspel som var något annorlunda och smalare till sin karaktär och alla dessa år har lett fram till: ännu en System Shock-klon!

Spelet får 4/5 från mig. En riktigt härlig nostalgitripp!

Däremot tyckte jag att slutet var värdelöst. Det kändes som att ha tittat på Dallas i flera år och sedan få reda på att Bobby Ewing bara drömt.

Jag väntar fortfarande på de som gör ett datorspel baserat på det klassiska rollspelet Pendragon. En kampanj som sträcker sig över decennier där du bygger en dynasti, mekanik som lämpar sig väl för decision trees (if this then that) och tematik som lämpar sig väl för ett ganska enkelt spel där grunden i spelet kan vara text med svarsalternativ och schyssta bilder. Borde vara en no brainer!

Om du kan göra en databas med decision trees, värden som ändras baserat på svarsalternativ och kalkylering mot dessa parat med någon som kan rita snygga 2D-bilder så är du hemma! Typ som King of Dragon Pass.

Se så! Ring Chaosium Inc nu och få rättigheterna!

Looking Glass
Sierra
Lucas Arts
Bullfrog
Origin (varje gång jag ser att jag måste ha ett verktyg som heter Origin för att kunna spela spel från EA så strör de salt i såren)

Skrivet av Crank:

Jag skulle nog ge mig på The Last of us 2 eller Days Gone som är två bra storybaserade spel.

Vill du ha lite mer strider så ska du inte missa Ghost of Tsushima

Hittar inte Ghost of Tsushima på vare sig Epic, GOG eller Steam. Var hittar jag det?