Inlägg av Cataha

Inlägg som Cataha har skrivit i forumet

1
Skrivet av StarscreamSWE:

Sitter på en Retroid Pocket 2+ nu och beställde en RP3+ igår.

Jag bara älskar dem.
Retroid Pocket har blivit någon av en hobby för mig. Kul att se fler svenskar har hittat den också!

...och visst steam deck hade kanske varit en "bättre" lösning för mig som mestadels kör handheld i hemmet, men RP3+ är betydligt mer prisvärd i mina ögon.

Jag har byggt upp ett gediget digitalt retrospels-bibliotek och de moderna titlar som inte RP2+/RP3+ klarar av själv, kan jag streama från PC eller Playstation.

Varningens finger för att det är en hel del digitalt meckande och man får sitta en del med guider och klura, men för mig är den biten halva upplevelsen. Man laddar ned någon schysst front end eller pimpar grafiken på en SNES klassiker. Hur mycket spel- och hobbyglädje som helst för pengarna.

Sedan bör tilläggas att handkonsolen är baserad på android med all skit som kommer med det och i princip kan man få ut liknande prestande/spelupplevelse på en dyrare mobil/surfplatta framförallt med clip-on kontroller. Dock slår inget känslan av en dedikerad handheld.

Retroid är ett kinesiskt bolag och de har lite av ett annat mindset. T.ex. lanserade RP3+ bara några veckor efter de lanserade RP3, utan att berätta det för community:et. Vilket fick många ägare av RP3 att rasa mot företaget. En hel del sådana "bullshit" saker som större företag inte pysslar med för det anses oseriöst är vanlig med andra ord.

Bortsett från de negativa punkter jag nämnde så är den här retrohandkonsolen värd varenda öre i mitt tycke. Det är ett stycke nostalgisk retro-spelglädje som får plats i fickan eller ryggsäcken till skillnad från steam deck som mestadels lämpar sig för handheld-spelande i hemmet och är rejält skrymmande.

Sedan har vi RetroAchievements som grädde på moset:

https://www.youtube.com/watch?v=sUMJP17EJoI

Helt fantastiskt och rekommenderas varmt!

Tjo! Har suttit och kollat på en retroid pocket 3+. Vart beställde du din ifrån? Är det nån säljare inom Eu? Hittade att man kunde köpa ifrån Goretroid.com men misstänker att man kommer fastna i tullen.

Såld

Skrivet av Glennevert:

Jag köper gärna för 1500 + frakt om du kan skicka.

Yes det kan jag göra. Vi kör Swish och sen skickar jag foto på att det är skickat

Skrivet av hofwing:

Vilken version är det?

Nvidia shield tv pro (2019), alltså den senaste versionen

Säljes Snes classic mini

Säljer en Snes classic mini med original kartong, dock är den hackad. Går att återställa den till original om man vill. Ingår även förlängningskablar till båda kontrollerna.
Pris:1200kr

säljes Nvidia shield pro 16gb [SÅLD]

Säljer en Nvidia shield pro 16gb med original kartong, en Nvidia shield pro controller följer med.
Tänkte mig 1500kr

Nej det är 2:gången spelserien släpps på en stationär konsol. Luigis mansion 1 släpptes ju på Gamecube.

1