Inlägg av eublepharis

Inlägg som eublepharis har skrivit i forumet

Skrivet av Ducci:
Skrivet av Seraium:

Ser inte poängen.

Kompis du hittar inte poängen, testa och läs första meningen i texten.

Barn lär sig saker bäst när de får vara i en miljö de känner igen och tycker om.

Oops. Huruvida lärande sker bäst beroende på miljö är nog en lite för förenklad utsaga.

Jag tycker inte man generellt kan säga vad som är värt att betala för när det gäller spel. En riktigt bra actionpangare för 499:-, med 8 h speltid kan vara helt ok. När det gäller turordningsbaserad strategi är samma siffror en katastrof. Det är ju också så att återspelningsvärdet spelar en lite annan roll i t ex Civ V jämfört med t ex HL 2, ( även om också detta återspelats några gånger). Större Open World-spel (Fallout, Skyrim...) har ju (om underhållningsvärdet är tillräckligt bra) ofta rätt bra förhållande mellan speltid och pris, jag brukar jämföra med ett biobesök. Runt hundringen för en underhållande film, hur står sig mina spelupplevelser i förhållande till det? Men kort sagt, återspelningsvärdet spelar stor roll för de spel där det är relevant, underhållningsvärdet spelar alltid en stor roll... Glöm heller inte hur Josef Fares reagerade på kritiken om att Brothers skulle vara för kort. Jag håller med honom, det var precis så långt som det skulle vara för att berätta och låta spelaren ta del av historien om de båda pojkarna.

Skrivet av Tompa:
Skrivet av Bellson:

Med första frågan, menar ni bara spel i "main" serien? Fallout Shelter är ju varken DLC eller expansion, men kanske inte klassas som ett "helt" Fallout?

Det borde ha stått "flera" istället för "andra" plattformar. Klantigt. Vi stryker frågan.

Å ja som klura så länge på den...

Skrivet av Jelen:
Skrivet av almblad:

This isn't going to happen... never

Du sa just att det kommer hända. Dubbel negativt är kul.

Eller negativ negativ...

Skrivet av Xepheros:
Skrivet av MadHatter:

Har alltid gillat 2an, vill egentligen inte ställa upp dem i någon tävling mot varandra, båda tillför gott!
Sen vet jag inte om Kotor1 storyn var så fantastiskt förutsägbar som man vill hävda första gången man spelade det då när det kom en gång i tiden.
Bra grejer iaf, gillar man star wars får man ju sitt i dessa spel.

Den där plottwisten om huvudkaraktärens identitet var inte överdrivet förutsägbar imo. men resten av spelets story var det. Samtidigt så är det en av mina favoriter när det kommer till big reveals i spel.

Håller med, det slår mig också att nästan alla kommentarer handlar om storys i såväl ettan som tvåan, när nysläppet fokuserar på upplösning/grafik, steamstöd mm. Cred till utvecklarna...?

Tack för svar! Ett gammalt gammalt från en slaktad Dell... De har ju tydligen bestämt sig för att vägra följa alla anda tillverkares standards på atx-kontakten... Har inte prövat att belasta både 12V och 5V- linan, men finns det inget sätt att komma runt detta i så fall? Borde väl kunna användas för att bara driva på 12V...? Jäkligt irriterande.

Problem med att använda psu utan moderkort

Jag skulle vilja använda en gammal psu till att driva fyra datorfläktar. Dvs inget moderkort eller annat datorrelaterat, bara fläktarna. Jag har byglat atx-kontakten, så psun startar fristående, men den bryter sedan strömmen, startar, bryter strömmen osv... Detta gör den snabbare och snabbare ju fler fläktar jag ansluter, med fyra fläktar startar/stoppar den ca 2 ggr/s. Jag vill ju alltså att fläktarna ska vara igång hela tiden så länge psun är påslagen. Behöver en psu en viss belastning för att leverera 12V ut kontinuerligt? Finns någon vänlig själ på FZ som kan bistå med hjälp hur jag kan lösa problemet?

Fallout 1, 2, Tactics och NV Ultimate...för att lindra väntan på fyran. Metro Last Light slank ned också. Semestern räddas av postapokalypten...

Sooom jag kommer att längta!

För nåt år sedan skrev min nu nioåriga dotter brev till EA om detta... Det var efter att hon hade ifrågasatt idh-lärarens beslut att låta klassens killar och tjejer skjuta handbollsstraffar från olika avstånd.

Definition if sport in English:
An activity involving physical exertion and skill in which an individual or team competes against another or others for entertainment.

På toppnivå involverar vilken aktivitet som helst en fysisk ansträngning. Såväl femmilen i Falun som Skanåkers skytte som HeatOns bravader.

Skrivet av Harakiri:

Tror du får testa med nån driver-cleaner tool för att rensa bort drivrutinerna ordentligt och sen lägga på dem igen.

tex: http://www.guru3d.com/content_page/guru3d_driver_sweeper.html

Nja, prövade detta (DDU), same as ever... Efter en stunds snokande vet jag att jag dock inte är ensam om problemet. Dessvärre är den enda kända lösningen ominstallation av OS...vilket i och för sig börjar bli dags ändå. Får väl bita i det sura då...

Edit: Omblåsning --> problemet löst. Irriterande dock att inte förstå hur...

Skrivet av marcus8958:

Stäng av så Nvidia experience eller vad det kallas inte ändrar inställningarna i ditt spel.

Tack för svar!

Kör dock alltid en "ren installation" och väljer då bort experience... ställer hellre in själv. Inställningarna i spelen ändras inte - bara prestandan... Jäkla märkligt, vad ger grafikkortet andra instruktioner efter en omstart?

Ominstallation av drivrutiner varje(!) gång...

Varje gång jag startar XCOM: EU måste jag installera drivrutiner till mitt GTX 560Ti. Varför? Gör jag inte det, hackar det betänkligt. Ominstallerar jag drivrutinerna flyter det smärtfritt, men efter omstart av burken är det samma visa igen och (om-) installation av drivisarna krävs... Samma bekymmer uppstår i Skyrim. Rullar på högsta inställningar i 1920x1080, men med hack ca var tredje s om jag inte (om-) installerat drivrutinerna före. Någon annan som har liknande erfarenheter eller som är mer bevandrad i detta än jag? Snälla, jag blir så trött...:(

Skrivet av Saarela81:

Härlig inställning! Väldigt intresserad av spelet men jag avstår från tävlandet då jag har bra nog ekonomi att köpa spelet. Vill bara vissa mitt stöd för sånt här och grattis till den lyckliga vinnaren!

Instämmer! Lycka till med studierna, Mimer!

Det intressanta är ju spelhösten ändå... brukar alltid släppas bäst titlar då, och 2014 blir nog inget undantag, med...hrrm...undantag för Divinity: OS...

Skrivet av Carl Johansson-Sundelius:
Skrivet av KatOne:
Skrivet av Tompa:

Samtidigt är extrasaker bonusar - 300 kr/år för ett bannerfritt FZ är verkligen ingen stor summa.

Så hur låg det till med bokens avaliabilitet och språk igen nu då, Tomas?

Jag har redan skrivit ett inlägg med den här frågan, som du ännu inte besvarat. Stort frågetecken här liksom. Jag hade trott att det skulle vara som i Goodfellas där jag bara knäpper med fingrarna och hovmästaren kutar in med extra bord och stolar.

Besvaras frågor mer aktivt av redaktionen om man är FZ-supporter? Det vore en tänkvärd bonus isåfall.

Boken är på svenska, och finns kvar. Boom!

Jag tillhör nog de gammalmodiga då, som gärna slaggar i hängmattan med PCG som solskydd... Så 6 nr inkluderat passar mig utmärkt.

Men Calle och Tomas, finns verkligen inget annat betalsätt än med kort? Med Paypal eller direktbetalning hade frågan redan varit avgjord.

Fasen detta kan komma att störa min och grabbens nattsömn framöver. Nästan synd att införskaffa det redan nu, innan hösten kommer med mörkermys, rollspelsnostalgi och trollhattar... Fast vem kan motstå Ove Ks mäktiga hyllning? Hade det varit nån annan hade jag inte varit lika säker, men när han jämför med tidigare spel i slutet av rec är det ju omöjligt att inte dregla. Kommer att smaka mumma.

Fredagen innan vecka 44... Höstlov för många då...

Slumpgenererade kartor, turordningsbaserat, hexagoner, dreglar...