Inlägg av Starscream

Inlägg som Starscream har skrivit i forumet

För mig som gillar att samla spel och att köpa begagnat är det viktigast att vi får ha kvar fysiska spel i framtiden och inte bara digitala. Tycker personligen det är fruktansvärda priser på digitala spel. På reaor kan det var okay, men på playstation store är det helt tokigt höga priser på nya spel IMHO.

Skrivet av Sebastian Lind:

Så du har en (1!) sak du hängt upp dig på, inte mer? Gender-skämtet kan ju lika gärna tolkas som att de driver med hela gender-grejen istället för nån politisk agenda, för senast jag kollade har robotar/golems inget kön. Oavsett bakgrund till skämtet är det ju en relativt harmlös oneliner av tusentals rader text, det är väl inte skäl att döma ut en hel lokalisering för?

Det är smått komiskt att när du inte har nån riktig grund för att döma ut Eyuden så börjar vi prata om politisering i spel rent generellt istället. Det var inte det den här diskussionen handlade om. Återigen, ingen som gnäller över denna lokalisering har fortfarande lyckats presentera några argument för varför den är dålig, men fakta och verklighet kanske är mindre viktigt om man på allvar tror att hela spelbranschen är en monolitisk enhet vars syfte är att vänster-hjärntvätta stackars gamers, lol.

Tramsigt av dig att insinuera att jag skulle vara kommunist (wtf?!) baserat på detta lilla meningsutbytet. Det vore ju nästan som att jag skulle anta att du är ett alt-höger konspirations-troll, men jag väljer att inte tro så låga tankar om dig. Dessutom kan jag inte sy, men däremot har jag en gräsmatta att klippa. Nära nog. Höpp! ♥️

Som sagt skrev jag att det var spelbranschen på det stora hela och översättningar i allmänhet jag syftade på vilket var ganska övertydligt i mitt ursprungliga inlägg. Sedan att det finns en DEI-agenda som påverkar hela spelbranschen just nu kan inte ha förbigått någon.
Sedan har ju det postats ett flertal bilder där man tydligt kan se att översättningen är just undermålig IMHO, förvisso en subjektiv aspekt, men likväl ser jag inte det komiska i detta förutom att dåliga översättningar kan vara just så dåliga att de blir roliga.

Bra att du tyckte det var tramsigt. Det var menat som ett skämt även om det var inte direkt riktat mot dig om du läser igen så kan du se att jag driver genom att använda jag-form. Å andra sidan far du ju fram själv i full affekt med versaler och diverse tillmälen så lite gliringar får du tåla.

Skrivet av jeppe109:

Rätt onödigt att bli upprörd och kränkt tycker jag.
Däremot är det ju en skillnad mellan den fysiska versionen och den patchade.

Tycker hela situationen är fascinerande.
Skillnader för dräkter mellan fysiska versionen och digitala recensionsversionen innan patch 1.002.

Själv förstår jag mig inte på folk som hakar upp sig på den visuella skillnaden.
Utan det är snarare att det är en skillnad som är intressant.
Varför är den där?
Finns dräkten i opatchat utförande kvar i spelet?
Ville utvecklaren göra en designförändring på just den dräkten?
Var det Sony som krävde ändring?

Troligtvis får vi aldrig veta. Det hade varit en frisk fläkt med lite transparens dock.

Exakt detta!
Det är varför förändringarna görs som är intressant.
Personligen har jag inga problem med att manliga och kvinnliga former framhävs och förstärks i spel, film, serietidningar etc. etc. Det är något människan har gjort sedan urminnes tider med enorma penisar och överdrivet stora bröst på grottmålningar med mera.
Å andra sidan har jag heller inga problem när kvinnor eller män bär mer återhållsamma kläder i spel heller.

Det är just när man går in aktivt och förändrar spel för att det finns ett politiskt tryck att göra det som jag reagerar emot.

Skrivet av Sebastian Lind:

Ge några exempel på den "bakomliggande vänsterliberala agendan" i detta spelets lokalisering, tack.

Det jag reagerade mest på var "Are you sure it's a he?". Som att man försöker få till någon felkönings-grej.
Vet inte om det är bara en dålig auto-översättning eller inte, men någon borde kunna åtminstone korrektur-läsa innan man ger ut spelet.
Sedan syftade jag inte enbart på just Eiyuden Chronicle, det finns massor med övriga titlar med uppenbart vänster-politiskt influerade översättningar.

Sedan att det finns en vänster-liberal, identitets-politisk agenda i spelvärlden idag är väl knappast någon hemlighet?
Sedan står det var och en fritt att tycka det är bra eller dåligt.
Personligen tycker jag spel ska få vara opolitiska och man ska inte behöva matas med vänster-orienterade politiska moralkakor när man spelar. Har inga problem med politiska spel generellt sett, men att man försöker politisera spel däremot är rent ut sagt förkastligt.

Tack för din fråga!
Jag hinner tyvärr inte svara mer nu för jag ska sy batik-kläder till Nordkoreas hemvärn tillsammans med nordkoreanska föreningen och KFML (r) i Södertörns aula!
Ha en fortsatt trevlig helg!
Tack!

Skrivet av hero:

Mycket snack om översättningen, men den här jävla depth of field-effekten. Den var cool som nya kille på gatan under första timmen i Octopath, men är ju så förbannat överanvänd och uttjatad vid det här laget att den borde kriminaliseras. All grafik är bara en enda blurrig gegga, och då har jag bara tittat på klipp av spelet ännu men skulle enbart av den anledningen aldrig lägga vantarna på det hur bra betyg det än fick. Tänk vad fin grafiken hade kunnat vara om man faktiskt hade kunnat beskåda den i sin helhet. Helst hade dom kunnat skippa den eller åtminstone dragit ner effekt till en tjugondel av dess nuvarande styrka.

DoF är lite av en förbannelse i spel numera tillsammans med motion blur, åtminstone om det görs taffligt och man själv inte kan reglera eller stänga av effekterna.

Angående översättningen är det sånt moddar/rom hacks/patchar brukar lösa på sikt och eftersom jag bara spelar spel med några år på nacken (patchade och billiga GOTY) så tar jag det med ro.

Däremot kan jag tycka att det är trist att det verkar finnas en tendens till att man väljer att översätta spel med en bakomliggande vänsterliberal agenda. Översätt spelen med samma andemening som fanns i originalet, så kan man själva få avgöra om vill spela spelet eller vara kränkt och skrika nåt i still med "twitter-hetsare" som iofs. heter X numera, men jag antar att "X-hetsare" inte är lika väletablerat.

Skrivet av jeppe109:

Efter att mitt ps+ löper ut i augusti blir det ingen onlinetjänst alls.
För onlinespel blir det exklusivt pc framöver.

Samma här!
Använder det alldeles för lite för motivera att ha det kvar.
Kanske kommer köra game pass och ps+ sporadiskt framöver, men under längre tid knappast.

Skrivet av Mortaigne:

Högsta betyg från mig. Ser mycket fram emot fortsättningen!

Samma här! 5/5. Livet blev grått, tråkigt och tomt efter sista avsnittet avverkats! 😜
Bästa serien på länge i mitt tycke!

Fallout
Betyg: 5/5
Recension:
https://srlzd.com/r/e4b33e

Känner att jag gjorde ett misstag när jag köpte 2k skärm.

Moderna spel blir ju läckra i 2k-4k, men som oftast spelar jag retro-spel/äldre spel och då blir det ofta problem. Antingen stödjer inte spelet högre upplösning eller så blir UI alldeles för plottrig.

Hade jag haft mer utrymme och ekonomiska förutsättningar för det hade jag införskaffat två datorer inklusive skärmarför dessa olika ändamål.

Skrivet av gundemannen:

Två avsnitt in och håller detta i sig är det lätt den bästa adaptionen av ett spel jag sett

Håller med!
Jag kommer faktiskt sticka ut och säga att det är bästa serien på länge efter två avsnitt.
Den tramsiga humorn har jag ingen som helst problem med än så länge. Humorn fungerar perfekt i Fallout-kontexten.

5/5 för min del än så länge.

Jag är periodare så kan inte riktigt svara.
Älskar kaffe, men jag reagerar starkt på det, blir stissig och får svårt somna.
Så jag dricker det oftast när jag behöver det för jag är trött.
Har även decaf hemma för det är gott till fika.

Skrivet av Famipan:

Gillar Reddit hyffsat mycket och faktumet att det bästa sättet att googla saker numera är att skriva det man vill googla på + reddit.
T ex ”internet var bättre förr reddit”.
Gör jag inte det får jag sällan några Reddit-resultat på google.

Jag gillar också reddit, men jag hatar hur polariserat de olika subsen är.
Den där up-down-vote är bara irriterande också. Folk sätter ju minus bara för att de inte håller med istället för att sätta objektivt efter argumentvärde.

Lycka till alla! Jag hade gärna sett den på bio!

Skrivet av Hipshot:

Internet blev tråkigt redan 2009 typ...

Word!

Skrivet av Kyathab:

Snyft, varför bara Zero. Skulle verkligen vilja testa... men allting som är Zero eller Light smakar alltid så konstigt. Önskar att dom kunde släppa produkterna med vanligt socker, så man kan testa och se om det är Zero/Light eller den faktiska smaken.

Tror det hänger ihop med att yngre personer är mer villiga att testa nya smaker och de hellre dricker zero-varianter.

Jo satt och funderade om det kan funka!
EDIT: Fungerade fint, även på appen. Tack!

Som PS4 ägare känner man sig lite besviken att man inte får tre titlar, men Sony måste väl övergå till att inrikta sig på PS5 någon gång. Likväl trist.
Tycker man borde kunna claima PS5 spel på PS4 så man kan spela dem sen när man byter upp sig. Man betalar ju för samma tjänst.

Skrivet av Gertzy:

Polygon är inte heller värst imponerade...

Polygon i sig själva är inte direkt imponerande heller...
https://www.reddit.com/r/pcmasterrace/comments/wlzf9h/polygon...

Med det sagt är säkert filmen skit likväl som det mesta som kommer från Hollywood dessa dagar.
Missförstå mig gärna inte... Jag hade inget hellre önskat att filmen skulle vara bra, men man börjar bli ganska luttrad av allt oinspirerat och platt woke-skräp Hollywood bajsar ut.

Skrivet av Issue:

Nu har jag köpt en hel del spel digitalt. Jag vet inte varför jag gör skillnad på spel mot t.ex. film och musik, jag skulle t.ex aldrig köpa en film på Amazon Video, Viaplay eller Apple TV+ osv.

Håller med!
Dock har jag funderat på om man inte även borde sluta köpa digitala spel av samma anledning. Åtminstone spel utan DRM som på GoG. Funderar på att ge upp steam och gå över till GoG helt.

Skrivet av Spelentusiast:

Jag kan inte förstå dom personer som beter sig som psykopater och har ingen förståelse för att ens husdjur inte ses på som djur utan som familjemedlem. Har vänner som förlorat hus"djur", alla av dom har gått igenom svår sorg och har tagit lång tid för dom att komma över, men är alltid kvar i deras minne, aldrig bortglömda. Trösten är att hus"djuret" skulle vilja att man inte led utan fortsatte leva lyckligt. Har ett par grannar som förlorat sina hundar, dom led stor sorg som om någon i deras familj hade dött. Tänk på det när ni träffar någon vars kära hus"djur" dött.

Bara för att man inte jämställer djur med människor är man inte psykopat. Jag gör skillnad på djur och människor, men jag hatar djurplågeri och liknande företeelser där djur behandlas illa. Däremot är ett husdjur just ett djur för mig och inte lika mycket värd som min familj. Måste jag välja mellan mitt eget husdjur och rädda en annan för mig okänd människa, så räddar jag människan.

Det där med att man ska tänka på folk är ledsna när deras husdjur har dött det begriper väl de flesta och är väl inget man behöver tänka på? Vem är den uppmaningen riktad till? Finns väl knappt inga människor som inte skulle beklaga sig över detta?