Inlägg av anon84002

Inlägg som anon84002 har skrivit i forumet

Den dagen då datorer bara funkar helt felfritt på alla sätt och vis blir jag glad.

Någon uppdatering som gått snett måhända?

Skrivet av 73mpl4R:

Laggar datorn fast permanent med ett hackigt ljud som loopas? Får du en bluescreen också?

Nu verkar allt vara i sin ordning igen. Vad som hände var - som du säger - att datorn laggade fast och ljudet loopades. Strax efter dog den och startades om av sig självt.

Tror att problemet ligger i tjänsten Windows Media Player Network Sharing Services. När Media Player startades så drog den en jävla massa processorkraft... Efter att jag tog bort network sharing tjänsten verkar det fungera felfritt igen. Mysko-pysko. :/

Hög processoranvänding?

Hey!

Sitter med min Asus UL30VT och upptäckte ett mystiskt problem i morse. Startade datorn och satte igång Windows Media Player för att lyssna på en låt innan jobbet. Efter ca. 2 minuter in i låten laggade datorn fast, likaså ljudet och sedan startades hela datorn om av sig självt. Hade inte tid att kolla upp det mer utan var tvungen att dra till jobbet.

När jag kommer hem så uppstår inte problemet, dock så har ljudet hackat till 1-2 gånger under den timmen jag haft den igång nu. När jag öppnar aktivitetshanteraren så ser jag att processoranvändingen pendlar mellan 15-40% till att ibland gå upp på över 90%. Varför så hög processoranvänding och så sviktande? Har inte speciellt många eller krävande processer igång över huvudtaget.

(Värt att notera kan vara att jag har varit tvungen att lämna in datorn på service för en kraschad hårddisk förut. Kan det vara så att också denna hårddisken är på väg att dö?)

Låter som att du har fått ett måndagsexemplar i mina öron... Send it back, try again

Skrivet av Propy:

...Inaktivera lösenordsskyddad delning" är markerad...

'

Har redan gjort detta. Är jättemysko, får det verkligen att inte fungera. :/

Får det fortfarande inte att fungera. Kan endast nå de utdelade filerna genom Win. 7 datorn.

Skrivet av Propy:

om du inte hängde med så fråga, jag vet ju inte hur mycket du kan om datorer...

Är van datoranvändare, det är just fildelning inom nätverket som är nytt för mig här. Klurade ut det där med arbetsgrupperna och har döpt alla till en gemensam arbetsgrupp. Jag kommer nu åt filer som jag delat ut från min Win. XP till min Win. 7 dator, men inte tvärtom. Vart hittar man de delade filerna från Win. 7 datorn till Win. XP datorn?

Datorerna har Windows XP SP3 (32bit) och Windows 7 (64bit)

Dela filer i ett hemmanätverk?

Tjenis!

Finns säkert en ganska enkel lösning kring mitt "problem", men har aldrig handskats med nätverk så mycket förut. Som titeln säger, jag vill kunna flytta/dela filer från min ena dator till den andra, och tvärtom. Hur går jag tillväga?

Kan jag på något sätt bestämma att filerna som skicka mellan mina två datorer bara blir synliga och tillgängliga för just dessa två datorer, och inte för de andra tre datorerna jag har inkopplade i mitt hemmanätverk?

Thanks
E

Skrivet av IceMan:

trodde det var din förra tjej :/

Syftar du på låten?

Skrivet av 73mpl4R:

Via Record Union?

Yes

Liten update: Nu ligger singeln ute på iTunes, EMusic.com och några andra sidor. Om några dagar bör den ligga uppe på Spotify.

Jag köpte nyligen laptop, letade länge efter något som man kunde använda till allting, dvs. spel, kontor, film etc. Köpte mig en Asus UL30VT. Underbar laptop för ca. sju tusen. Datorn har två separata grafikkort och ett boostläge, så när du vill spela kan du slå på nVidia-grafik och klocka datorns prestanda med 33%. Jag kör Fallout 3 och Mass Effect utan problem. Ett plus är ju också att jag satt i bilen och skrev på ett skolarbete i Word samt lyssnade på musik i ca. 8 timmar - och datorn indikerade att det fortfarande var minst en timmes batteritid kvar när jag kom fram. Mest prisvärda investering jag gjort!

Som Johanp säger så finns där en dold mapp med filer som lagras från olika program. Kan t.ex. handla om inställningar du gör i ett program som sparas där, saves från olika spel etc.

Ett tips som jag fick stor användning av angående detta - Om du använder Spotify så lagras all data i denna dolda mapp. Spotify är inställt på att spara data till högst 10gb och har du använt programmet rikligt finns där mycket data. Gå in i C:/user/AppData/Local/Spotify och radera alla filer som ligger i mappen storage. Radera också hela mappar från program som du inte längre har installerade på datorn. Detta kan vara till hjälp om du vill få tillbaka en del av dina 6gb.

Skrivet av Brain:

För att göra låten lite intressantare så kanske du borde ha något stick? Det är trotsallt mainstream musik du håller på med ... vill du komma någon vart så är det bara att anpassa sig ännu mer eller hitta på något eget (jag föreslår det andra alternativet).

Tack för tipset! Låten är - som texten avslöjar - tillägnad mitt ex och jag la inte ner mer tid på den än att få fram det budskap jag ville. I slutet av sommaren kommer min EP upp på Spotify och den kommer innehålla flera spår som jag hoppas folk kommer tycka är intressanta. It's very, veeery different.

Skrivet av 73mpl4R:

Isåfall är det väldigt well done! Använder du Logic?

Nej, jag brukar börja med den instrumentala delen i Reason, sedan tillverka diverse ljud jag behöver i WaveLab. När beatet är klart spelar jag in röst i Cubase och där mixar och mastrar jag också hela projektet med hjälp av WaveLab.

Skrivet av 73mpl4R:

Skön röst. Lite retroprodd? Mixat och mastrat själv?

Yes sir

Kika in min nya singel!

Hey there!

Min nya internetsingel ligger nu på Youtube nu och ni hittar den här. Lyssna gärna igenom och lämna lite feedback.

Puzz!