Artiklar av Tomas Marklund

31

Fifa 12

Någon månad efter att de stora ligorna ute i Europa sparkat igång, kommer nu Fifa 12 – som enligt utvecklarna ska vara än mer realistiskt än något fotbollsspel tidigare.

26

NHL 12

Lika säkert som att Tomten kommer på julafton är att det dyker upp ett nytt NHL-lir från EA Sports lagom till hockeysäsongens början. Men liksom Tomten har #NHL 12 i stort sett samma outfit som året innan. På gott och ont.

7

Tiger Woods PGA Tour 12: The Masters

Av inte helt oförklariga skäl har EA Sports valt att sätta Tiger Woods lite i bakgrunden till detta års upplaga av den populära golfspelserien. I stället är det den klassiska golftävlingen Masters som headlinar både spel och story.

2

PES 2011 3D

Det finns väldigt få (om ens några) riktigt bra fotbollsspel till de mindre konsolerna (inkluderat alla smarta mobiler). Konami försökte ett par gånger till vanliga DS, men lyckades inte något vidare. Men nu med den nya 3D-versionen av Nintendos populära enhet gör de ett nytt, tappert försök med PES 2011 3D.

8

WWE SmackDown! vs. RAW 2011

Tiotusentals skrikande fans i publiken, en ring i mitten och muskulösa män äntrar arenan. Boxning? Nej, teaterbrottning med trikåer, smink och silikonbröst. Tv-spelsserien går ut på samma sak, förutom att spelen låtsas att fajtingen är på riktigt, som en lightversion av UFC, ungefär.

14

Football Manager 2011

Jag har spenderat sommaren med att spela Football Manager Handheld-appen, som är en väldigt lightig version av den klassiska managersimulatorserien. Nu är sommaren slut, och därmed också semesterspelandet. Tillbaka till allvaret, tillbaka till Football Manager 2011.

6

Football Manager 2011

Snart kommer Football Manager 2011. Vad kan Sports Interactive hittat på för att få oss att köpa ännu en upplaga i den fantastiska serien?

14

The Lord of the Rings: Aragorn's Quest

Sagan om ringen-älskarna får härmed ännu ett spel att fylla ut samlingen med. Frågan är hur länge det egentligen går att mjölka Tolkiens trilogi med spel efter spel?

21

PES 2011

Tomma löften eller äntligen uppfyllda sådana? Konami har i flera år blivit rejält kapade bakifrån av EA Sports i kategorin fotbollsspel, och har gång på gång hävdat att de haft något stort på gång. Så.... denna gång? Please?

9

Wii Party

Wii Party är ett otroligt barnsligt och fjantigt spel. Men å andra sidan är det nog precis vad NdCube siktat på när de påbörjade sin festspelsskapelse.

19

Fifa 11

Jag avskyr egentligen att göra recensioner som är rena jämförelser både av sina föregångare och konkurrenter, men här kommer det: Fifa 10 vs Fifa 11 (vs PES).

8

NHL Slapshot

Okej, nu tar vi dem, nu tar vi dem! Okej, nu har vi dem, nu har vi dem! Det var bara en tidsfråga, och nu kommer äntligen EA Sports hockeyskapelse med medföljande hockeyklubba som ska revolutionera sportspelsvärlden.

8

Top Gun

"Revvin' up your engine, listen to her howlin' roar. Metal under tension, beggin' you to touch and go. Highway to the Danger Zone! Ride into the Danger Zone!"

10

Grease

Ett sång- och dansspel till Wii med tema kring en av världens populäraste sång- och dansfilmer. Det låter ju lovande, inte sant? Fel, fel, fel!

8

Puzzle Quest 2

Några av de bästa sakerna i livet är udda blandningar. Ben & Jerry's Half Baked, filmen Baseketball och fiskpinnar med ketchup. Och Puzzle Quest 2?

0

Dragon Quest IX: Sentinels of the Starry Skies

Ibland är det bäst om man inte komplicerar saker så mycket. Då exempelvis Final Fantasy-serien försöker hitta nya lösningar till icke-existerande problem, går Dragon Quest IX åt helt andra hållet – back to basics.

11

Tiger Woods PGA Tour 11

Tiger Woods själv har varit i fokus för helt andra saker än sin golf på sistone. Det hindrar inte EA Sports att ha honom som frontfigur för ännu ett spel i den numera klassiska golfserien.

21

3D Dot Game Heroes

Retro är något spelföretagen kan tjäna stora pengar på. Det har de också insett, och nu säljer de både gamla spel online (där Wii är ledande) och skapar nya spel med en retroådra, om än ibland bara till titeln (Wolfenstein, Zelda etc). Här kommer ett mellanting: 3D Dot Game Heroes.

10

White Knight Chronicles

Gillade du Final Fantasy XII? I så fall kommer du även få nytta och nöje av White Knight Chronicles. Det är nämligen till synes en total ripoff av den moderna klassikern.


4

C.O.P. The Recruit

En liten GTA-kopia på rätt (fel?) sida om lagen, till en handhållen konsol – kan det vara nåt det? C.O.P. The Recruit är härmed testat.

5

Fifa Manager 10

Kriget mellan managerspelen fortsätter. Championship Manager eller Football Manager – det är den eviga frågan. Det är nämligen lätt att glömma den barnsliga lillbrorsan Fifa Manager. Är det ens värt att finnas på marknaden?

30

Football Manager 2010

Vi är många som längtat efter det här. Efter år av riktigt bra spel, men få nyheter, kommer äntligen Football Manager 2010. Vi har fått mängder med löften från Sports Interactive. Är de att lita på?

21

PES 2010

Äntligen har Konami skärpt till sig och skapat ett bra fotbollsspel. Äntligen kan PES-nostalgiker värdigt ta upp en handkontroll igen. Äntligen, äntligen är Pro Evolution Soccer med i matchen igen.

2

NBA Live 10

Lite i skymundan av stora sporttitlar som NHL 10 och Fifa 10 släpps även NBA Live 10. Förtjänar det att vara i bakgrunden eller är det ett förbisett mästerverk?

26

Mario & Luigi: Bowser's Inside Story

Super Mario Bros känner alla till. De skuttande, mustaschprydda rörmokarna som räddar prinsessan Peach gång efter annan. Inte lika många känner till den portabla rollspelsserien med Mario och Luigi. Tyvärr.

12

King of Fighters XII

Street Fighter IV var ett riktigt bra spel som kom ut tidigare i år. Härlig fajting, en hyfsad story, fantastisk grafik och klassiska karaktärer. Allt vad man kan behöva hos ett fajtingspel. King of Fighters XII då? Motsatsen.

13

Kirby Super Star Ultra

Ni vet hur en kladdkaka eller tårta kan bli lite väl mycket, lite för sött på en och samma gång. Kirby har en liknande effekt. Den rosa, marshmallowliknande blobben skuttar omkring på planeten Pop Star i landet Dream Land. Han hette till och med något så sött som Popopo när han först trädde in i våra konsoler. Popopo, liksom! Och så sockersöta har hans spel också varit. Och är. Men också underhållande som få andra i genren.

15

Football Manager 2010

Football Manager är snart här igen! Visserligen precis som varenda höst, men denna gång har utvecklarna lovat att spelet är det bästa någonsin. Va, gör de det varje år också? Jaha, men denna gång tror jag faktiskt att Sports Interactive kommer att hålla sitt löfte.

20

Mini Ninjas

Är du ute efter ett gulligt actionspel som varken är bra eller dåligt, snyggt eller fult, stort eller litet? Då så, säg hej till Mini Ninjas.

86

Wolfenstein

Wolfenstein finns i mitt hjärta sedan långt tillbaka. På den tiden då man tyckte att "3D" var så häftigt inom datorspelsvärlden att ett spel fick det i titeln. Nu – mer än 15 år senare – kittlar Raven Software våra nostalgilökar ännu en gång.