Inlägg av anon8920

Inlägg som anon8920 har skrivit i forumet

@the_maxx Jag som trodde att forumsmoderatorer fanns till för att bestämma över folks språkbruk.

Det är klart att det finns gråzoner men ni som företag måste väl ha en uttalad policy för forumet?

Gäller det då bara inte att bestämma att detta tillåter vi och detta tillåter vi inte. Så i den här frågan tycker jag inte att gråzonen är så stor.

Använder man ordet "Gay" i betydelsen ovan är det ju för att uttrycka en negativ sak med ordet det måste ni väl hålla med om. Låter fz.se då det stå kvar betyder det ju om man hårddrar det att ni godkänner den användningen av ordet och det saker som uttrycks med det, alltså att fz.se tycker att ordet "Gay" mycket väl kan användas för att uttrycka något negativt.

Jag måste säga att fz.se är en av dom bättre "stora" forum där det oftast förs samtal utan personliga påhopp eller användande av "fördömande" (i avsaknad av ett bättre ord) ord.

Dock finns det ju alltid saker som slinker igenom och jag undrade hur ni ställde er till det i detta specifika fall.

Ang användet av nedlåtande uttryck på FZ.se/forum

Jag undrar hur fz.se ställer sig till att använda andra personers sexuella läggning för att beskriva något som nedlåtande. T.ex

Skrivet av skribb:

Japp, 100% gay.

från http://www.fz.se/forum/thread.fz?id=28313

Nu kanske detta uttalandes med lite ironi men ändå, hör detta verkligen hemma på sveriges största spelforum? Om man anmäler sådana här uttalanden vad görs då?

Skrivet av KazikluBey:
Skrivet av stardust:

Vadå!?! Du tänker ju precis lika, fast tvärtom! Dom har lika stor chans att vinna nästa gång. Slumpen har inget minne.

En vinstlott har ju förbrukats när du vunnit...

Sant, om du köper samma sorts lott ur samma utgåva/dragning hela tiden. Vilket jag inte tror åsyftades i det jag anmärkte på.

Dessutom ligger det ju ganska stor osäkerhetsfaktor i hur många lotter som finns kvar när du köper varje enskilld lott, därmed kan man i min mening säga att chansen att vinna är lika stor/liten.

Om man räknar att en serie trisslotter innehåller 1000000 lotter som tar slut på en månad dvs ca 4 lotter säljs var 10,5 sekunder. Dessutom antar jag att det är som förut att det var vinst på var fjärde trisslott, därigenom blir det att om du köper en vinstlott så 10,5 sekunder senare då det sålts 3 lotter till och rent statistist så var dessa nitlotter och då är slumpen tillbaka till att vara 1/4 chans för vinst. Köper du därimot lotter snabbare än var 10,5 sekund så blir vinstchansen något lägre än 1/4.

Detta är dock ganska långt offtopic men jag erkänner att du har en poäng som jag inte tänkte på först, eftersom jag resonerade mer kring lotto eller annan nummerdragning.

CastorFiber och alla andra som tycker detta är fjantigt.

Ni tycker alltså det är helt ok att ett av sveriges största livsmedelsföretag fuskar, ljuger, bryter mot lagen och riskerar sina kunders hälsa för att skrapa ihop några kronor extra. Detta när man gör miljonvinster. Det kanske hade kunna förstås om företagen ifråga var på väg att gå i konkurs men här handlar det ju om företag som gör miljonvinster varje månad.

Dessutom har företaget ifråga lanserat sig själv som kvalitetsledande, och att man värnar om kunden och sina varors kvalitet.

Ni tycker, om jag förstår er rätt att detta inte behöver uppmärksammas?

Skrivet av CastorFiber:

Jag tror att det är samma folk som nu undviker köttdisken som köper fler lotter när de vinner på en "eftersom de har tur just nu". En vinst betyder sämre chans att vinna nästa gång, inte bättre.

Vadå!?! Du tänker ju precis lika, fast tvärtom! Dom har lika stor chans att vinna nästa gång. Slumpen har inget minne.

Annars kanske Combat Mission vore något att testa. Kanske lite hög inlärningströskel, men det är det bästa strategi multiplayer som jag vet.

Varför skulle det vara odemokratiskt att etablerade partier inte sammarbetar med SD?

I en demokrati får man väl sammarbeta med vem man vill, att tvingas till sammarbete låter i mina öron ganska odemokratiskt.

Fast dom som kommer med sådana argument brukar kanske inte tänka efter så mycket innan dom beslutar sig vart dom står i olika frågor .

(edit)

Dessutom hade alla stora partier i valet den klart uttalade ståndpunkten att man inte skulle sammarbeta med SD på något sätt. Det medför att 80-98% (beroende på var du bor och vilket val du räknar med, kommun, landsting eller regering) Röstade för att man inte skulle sammarbeta med SD. Dvs partierna håller i dagsläget vad dom lovade och följer sina väljares önskningar.

Troligtvis har du problem med att din tv inte klarar av super-vhs (?). Eftersom det troligtvis är en sådan signal som kommer ut från datorn (Det är vanligt att lite äldre tv apparater har två scart ingångar en med super-vhs en utan).

Detta problem går dock att lösa genom att köpa en signalomvandlare och sätta på kabeln (kostar väl kring 40 pix, finns att köpa på t.ex Clas Olson)

(edit)Sorry såg inte att du löst problemet men detta kanske kan hjälpa någon annan med samma problem så jag låter det stå kvar.

@Mahone Genom att skriva ett inlägg som du gör visar du din totala ignorans/okunskap till vad feminism betyder därigenom kan du inte tillföra något till den här diskussionen, min rekomendation är att du läser på lite grann innan du uttalar dig. Man blir bara så trött över den okunskaps som sprid på forum när det gäller sådana här diskussioner.

Skrivet av Ravenknight:

7.Temple of elemental evil. (Ack saknar Troika)

Japp samma här, ska nog installera om ToEE ikväll

Skrivet av -vesslan-:

Dessutom så plundrade inte vikingarna för att dem var onda utan som en hämnd för vad de kristna gjorde mot dem.

Skulle du kunna utveckla det resonemanget lite? Jag har läst flera böcker om vikingar, men det där teorin har jag aldrig läst. Har du några källor?

Skrivet av CastorFiber:

Om du spelar ett spel med mycket fiender som skriker och gapar vid strid kommer du förr eller senare att säga samma sak när du minns anar det - kanske vid en gäspning i ett möte på jobbet, du kommer förstå lika lite som de andra vad det betyder!

*GÄÄÄÄSP - NAHABODJI!" *JUUUPIDDA*

Haha

Efter att ha spelat NWN2 så gick man runt och sa "hells hells hells" hela tiden...

KEFF medflera. Det är väl ingen här som haar sagt något om att det skulle vara något fel med att hissa den svenska flaggan. Det är åsikterna som uttrycks när vissa personer visar flaggan tillsammans men andra atiraljer på ett skolfoto som diskuteras.

Dvs Det som förbjöds var att utrycka politiska åsikter på ett skolfoto.

Alltså nu måste vi ju klargöra vissa saker.

Skolan är en opolitisk instution och därigenom kan man inte på ett klassfoto (klassfoto= en del av skolan ej fritid) framföra några politiska åsikter. Dvs jag kan inte använda ett skolfota för att föra fram ett främlingsfigentligt budskap lika lite som jag kan använda skolfotot för att uppmana folk att gå med i socialdemokraterna. I det här fallet ser det ju ut som det finns ganska klara bevis för att man prövade framföra ett politiskt budskap, alltså gjorde rektorn helt rätt som förbjöd det, likväl som det skulle ha varit helt rätt att förbjuda miljöpartister att protestera mot kärnkraften på ett skolfoto.

Vad man gör på fritiden är dock en helt annan sak och eftersom Sverige är ett demokratiskt samhälle får man protestera och visa upp sina synpukter hur man vill (så länge man håller sig inom lagens riktmärken, dvs ej hetsar mot folkgrupp och liknande). Det är demokrati!

Skolan utgör inte ett forum för att pröva föra fram politiska ideer.

Världens bästa spel:

Combat Mission

Jag spelar ofta denna typ av spel men här såg det ju ut som någon hade kräkts på skärmen.

Skrivet av Skånska dagbladet:

Sverigedemokrater orsakade tröjförbud
Hela sanningen om tröjorna i Klagshamn avslöjad

MALMÖ.
Det var barn till aktiva Sverigedemokrater som föreslog att klassen skulle fotograferas i landslagströjor. De flesta av dem hade heller inte fotbollströjor, men andra plagg med motiv som svenska flaggan och nationalsången. Därför stoppades klassen på Strandskolan i Klagshamn av sin rektor enligt Skånska Dagbladets källor.

Ove Gustafsson

Att en åttondeklass förbjöds att bära svenska landslagströjor på sitt skolfoto har tagits upp i både nationella och internationella medier.
Händelsen den 4 september har också diskuterats flitigt på bloggar och internetforum. Väldigt många är där upprörda över att något så oskyldigt som en landslagströja inte skulle vara tillåtet.
Upprörda var även två personer i Småland som har anmält rektorn till Justitieombudsmannen JO.
Inte riktigt fotboll
I anmälan står att skolan inte ska agera åsiktspolis, landslagströjan står knappast för rasism eller främlingsfientlighet då spelarna i laget har olika etnisk bakgrund.
Ett flertal källor som vill vara anonyma i tidningen kan berätta mer om den 4 september än vad som tidigare rapporterats.
De flesta av eleverna i klassen som skulle fotograferas den dagen hade tröjor med svenska flaggan, nationalsången och diverse symboler från asatron på sig. Bara ett fåtal hade en landslagströja.
Idén att fotograferas som väldigt tydligt svenska kom från elever i klassen med Sverigedemokrater som föräldrar.
Verbalt tryck
De eleverna har sedan pressat kamrater verbalt, då de ångrade sig och ville ställa upp på fotot i vanliga kläder. Bland annat kallades de för "hobbyblattar".
Allt detta sammataget är enligt källorna anledningen till fotoförbudet.
Skånska Dagbladet har kontaktat Strandskolans rektor Pär Blondell. Han vill inte lämna någon kommentar till uppgifterna.
Enligt uppgifter till Skånska Dagbladet har skolan också tidigare haft problem med nazistiskt klotter i form av hakkors i lokalerna. Klottret har inträffat vid flera tillfällen.
Tisdag 11 September , 2007

Kan ni inte testa wwiionline med den där datorn och kolla om ni får upp mer än 30 fps. (Det verkar vara ovanligt att folk får det alltså )

Citat:

också ormar med fyra huvuden.

Kallas inte dom för Hydror

Barbarian Half-Orc. Ser väl ut att vara ett bra val. Sedan kanske en lvl bard så man kan ta Red Dragon Prestige klassen vilken ger en grym AC. Eller två lvl Ranger så man får Dual Wield samt favorit enemy gratis.