Inlägg av GuttedGnome

Inlägg som GuttedGnome har skrivit i forumet

Var inte C&C Tiberium ett FPS som de annonserade ut och la ner för 8 år sen?

Skrivet av Xzander:

Tror jag har Mount & Blade: Warband liggandes i Steam-biblioteket, men har aldrig blivit av att spela det. Har däremot spelat en rejäl drös timmar i War of the Roses... Hur skiljer sig spelen åt, mer än den uppenbara fokusen på multiplayer i War of the Roses?

M&B är ett tredjepersonsperspektiv sandbox rollspel där man levlar upp sin karaktär genom olika interaktioner i världen (mestadels i strid och handel), bygger upp en här och går på erövringståg. Man kan välja bland 6 fraktioner att gå med i och bli en vasall eller så skapar du din egna och få stora problem om du inte är väl förberedd (ha en vältränad här på ca 300-400).
Slutmålet är total erövring av hela kontinenten.

Striderna är rätt roliga och intressanta. Drar man musen åt ett håll och trycker på mus knappen svingar man från det hållet. Lansar är också roliga att använda eftersom man inte behöver trycka för att attackera utan när man rider in i full fart på hästen är det bara att sikta med musen på det man vill träffa.
Sköldar kan gå sönder, tung rustning gör en långsammare och pilbåge och armborst har inte hundraprocentig träffsäkerhet utan är beroende av olika stats på karaktären och kvalitén på vapnet.
Det ska också gå att spela i förstapersonsperspektiv.

När man rör sig runt i världen så är det på en 3dkarta med en liten gubbe eller en ryttare som flyttar sig och funkar lite som gamla roguelike. Allt annat rör på sig när du rör på dig, men det går att hålla in mellanslag eller vänta i en stad, borg eller ditt tillfälliga läger för att få tiden att gå.

De mest negativa delarna av spelet är att det inte finns några bra quests och att vasaller och kungar inte kan dö. Det finns en tronpretendent per fraktion du kan hjälpa ta tronen åt och det kanske räknas som quest, men annars så är det döda denna brottslingen, samla denna skuld, samla skatt där, plundra en by på kor för hären etc... Ända orsak att göra dessa quests är om man vill få upp en fraktionmedlems åsikt om dig.

Har själv aldrig spelat WotR men är säker på att de är rätt olika om stridssystemen inte är samma vill säga. Jag rekommenderar starkt Floris mod pack om du finner vanilla lite för lätt och tråkigt. Har du oturen springer du på en massiv grupp banditer på några tusen.

Har spenderat några tusen timmar från dagen jag hittade betaversionen av originalet på en PCGamer skiva för vad det nu var, 9-10 år sen? Kan vara en av mina bästa spelrelaterade minnen. Man var konstanta trakasserad av de svarta riddarna i närheten av saltgruvan. Man vågade helt enkelt inte lämna närområdet av Zendar.

Hur har folk fått för sig att Windows 10 Edition på något sätt och vis kommer ersätta originalet? Det är ju bara Pocket Edition för Windows 10.

Skrivet av BeeJac:

980TI har ju i princip redan utannonserats. Nvidia väntar bara på att AMD ska släppa sin 3XX serie så de vet hur de ska prissätta den.

Med det sagt så kommer AMDs serie ha staplade minnen som leder till en tidigare oöverträffad bandbredd, vilket 980TI inte kommer ha. Troligast är att grafikkorten kommer utannonseras på computex som går av stapeln 2 juni, men det finns ryktet att 980TI kan vara ute på marknaden redan så tidigt som i maj/slutet av maj.

Då kan jag hoppa över GTX980 och vänta på nästa hög kort att dyka upp på marknaden. Men det blir nog ändå under hösten eller vintern om det så behövs.

Skrivet av BeeJac:

Om du köper slutet vattenkylsystem och montering av inet så går det på garanti.

Hmm... tyvärr så gillar jag sätta ihop min dator själv, men om man får garanti så... Nåja, får se vad slut priset ligger på innan man bestämmer sig för extra tjänster.

I behov av en ny dator

Har nu sparat ihop till en ny dator under några månader och behöver lite tips till delar.

Detta är vad jag kommit fram till för tillfället.
https://www.komplett.se/k/shoplist.aspx?mode=receive&si=15404...
(Om länken här över krånglar)
-Intel Core i7-5820K
-asus-X99-A
-Crucial DDR4 2133MHz 16GB
-Cooler Master G750M, 750W
-Kingston SSDNow V300 240GB
-Cooler Master Hyper 612S V2 CPU Kylare
-CM Force 500

Skulle velat ha vattenkylning till processorn men jag är helt enkelt osäker om det hela. Har två katter som hela tiden stryker sig mot datorn när de vill något och den ene har nästan vält datorn två gånger nu. Någon som vet vilka försäkringar och garantier som täcker vad när det väl börjar läcka?
Nästa problem är grafikkortet. Vet inte vad jag ska välja. GTX980 vore perfekt men priset blir lite för mycket just nu så då får man nöja sig med GTX970. Ett GTX980 eller två blir det under hösten (om inte nästa serie kort har utannonserats innan dess).
Vilket GTX970 rekommenderar ni?

Lyssnar gärna på förslag om andra delar också så länge priset ligger under 17000kr. Men processorn stannar.

Skrivet av massej:

Kina och Egypten känns rätt trist jämfört med vad jag hade hoppats på:
Feodala Japan och VIKINGAR!!!

Eftersom det ser ut som en Torii längst till höger så får man väl hoppas på Japan i alla fall.

Bra att de försöker men det känns som att det är för lite och för sent. Hoppas mer på att Citybound blir av och inte överges halvvägs.

Skrivet av zilke:
Skrivet av GuttedGnome:

Det var ju tyvärr förväntat för oss som följt utvecklingen på det officiella forumet redan förra året.

tysthet i trådarna eller?

Jo, mer eller mindre. Det var förseningar för den stängda och öppna betan och devbloggarna var få och långt emellan. Det var också rätt tyst mellan oktober förra året och februari i år. Man fick helt enkelt Magna Mundi vibbar av det hela även om de är två helt olika fall.

Det var ju tyvärr förväntat för oss som följt utvecklingen på det officiella forumet redan förra året.

Skrivet av uberpwnage2.0:
Skrivet av GuttedGnome:
Skrivet av edgren:

Än så länge verkar spelet vara ett väldigt intressant sådant! Får se hur själva spelmekanismen är. Om det är turbaserade attacker (som det av någon konstig anledning har blivit lite populärt i RPG-spel), så går det fett bort!

Det är tyvärr turbaserad strid enligt quill18 som är på PDXcon i Miami och rapporterar. :/
https://twitter.com/quill18

Tycker jag är bra. Då har man god med tid för att välja vad man ska göra då jag inte gillar RTS för det alltid känns som det ska gå fort. Bara jobbigt och man (jag) gör mer misstag än om man får vänta och tänka lite.

Jo, visst är det så. Jag spelar själv en hel del turbaserade spel men också en massa realtids spel. Problemet för mig är att på senaste tiden har man spelat lite för mycket av det (The Banner Saga, Blackguard, Civ5 Brave New World, Kings Bounty m.m.) och helt enkelt tröttnat. Är lite som man sprungit in i en vägg.
Nåja, få se om man känner ett sug om ett år eller så. Borde ha släppt en hel del spel under den tiden som får en att vilja köra i lite lugnare tempo.

Skrivet av anon_276063:

Än så länge verkar spelet vara ett väldigt intressant sådant! Får se hur själva spelmekanismen är. Om det är turbaserade attacker (som det av någon konstig anledning har blivit lite populärt i RPG-spel), så går det fett bort!

Det är tyvärr turbaserad strid enligt quill18 som är på PDXcon i Miami och rapporterar. :/
https://twitter.com/quill18

Skrivet av baggso:

kommer detta spel använda en GW2 modell för betalning eller är det WoW modellen som gäller?

Blir pay to play som WoW. Ett misstag enligt mig, men sen så gillar jag ju inte p2p så det är nog orsaken. Bara om det hade varit engångsbetalning så hade jag nog förbeställt spelet för länge sen.

Tyvärr så översätts Holy Roman Empire till Tysk-Romerska riket på Svenska.

Hade tänkt att tipsa om detta igår men det sket sig.
Hoppas i alla fall på att detta blir bra. Då har man både detta och Mount&Blade 2: Bannerlord (även om de körs i olika perspektiv) att se fram emot.

Skrivet av Johan Olander:

Hur ser det ut på servrarna? Gillar verkligen mina katter.

Har inga problem att ta mig in, men att spela går lika bra som att hoppa från Turning Torso efter man druckit en Red Bull och hoppas på att man får vingar på vägen ner.
Att springa i spelet är lite som att fastna i en grop efter varje steg samt att man är så långsam att slow-motion känns snabbt. Detta är även när man har +60FPS och 5-10 i latency. Blir även brutala FPS-drops när man tittar åt vissa håll. Enligt rätt många på bf4-forumet så är det ännu värre, så jag kanske bara haft tur.

Hoppas på att stilettklackarna och stringtrosorna av stål uteblir i detta för det verkar intressant.

ID software ringde. De krävde att CoD Ghost och battlefield 4 skulle läggas ner och all inkomster från alla FPS-spel gjorda av andra utvecklare skulle betalas in till John Carmacks personliga bank-konto innan måndag.

Bara för att något är likt betyder det inte att det är plagiat. Sen så funkar GDS och GDT lite olika. Man märker det när man spelat båda.

Men men, vad vet jag. Jag är ju bara en slav som köpte PR-jippot med med hull och hår för att pirater klagade på att pirater piratkopierade deras spel.

Lika bra att jag vinner denna gången då. Vill ju inte höra de dödas klagovisa när jag skriker "NEJ FÖR I *******!!!" så högt jag kan.

Skrivet av Jakobinklubben:

Priset ligger över det för Rome Total War 2 och tycks återanvända mycket av motorn från CK2 tex.

Europa Universalis IV Standard Edition 346.85kr eller 39,99 Euro
Europa Universalis IV Digital Extreme Edition 390.22kr eller 44,99 Euro

Total War Rome II 476.95kr eller 54,99 Euro

Hur ligger mattekunskaperna till?

Sen går det inte att få det till mer än Victoria II för Magna Mundi blev inställt redan förra året.

Nice! Körde 15 dagars test period bara några månader efter släppet och jag älskade det. Tyvärr så älskade jag det inte nog att betala per månad. :/
Men nu blir det att gå tillbaka och slåss mot tentaklar från luften.

Buggar och roliga anti-pirat koder (som inte skadar 1,000,000 oskyldiga och endast 10 skyldiga) som kommer till med piratversioner och reverse engineering ska man inte öppet klaga på. Det är ju bara pinsamt att vara så dryg att klaga när man kör piratkopior.

Köpte spelet tidigare idag efter några timmars piratspelande (hade aldrig hört talas om spelet förrän man piratade spelet från en viss vik). 71 spänn är ju ingenting för ett så roligt spel som det här. DRM-fritt är det med så allt anti-DRM folk har inget att klaga på. Om de då inte är snåljåpar som bara vill ha det lättare för sig att ta allt gratis.