När världens största filmbolag la vantarna på en av tidernas mest hyllade filmserier var det förstås gjutet att de skulle släppa drösvis med varianter. I höstas landade således #The Godfather till en uppsjö plattformar. Men, man missade de två senaste konsolerna - Wii och Playstation 3 - och således sticker den sicilianske storheten fram sin välrakade nuna en gång till.

<center><img src="http://www.fz.se/bildarkiv/images/The_Godfather__The_Don_s_Edition__PS3_/937717_20070222_screen004.thumb.jpg" width="128" height="72" border="1" hspace="5" vspace="5" style="border: 1px solid black;"></img><img src="http://www.fz.se/bildarkiv/images/The_Godfather__The_Don_s_Edition__PS3_/3.thumb.jpg" width="128" height="72" border="1" hspace="5" vspace="5" style="border: 1px solid black;"></img></center>

Men allt är sig inte likt. De båda nykomlingarna innehåller ett par nyheter vardera, främst anpassning till respektive konsols rörelsekänsliga kontroller, men PS3-upplagan har även begåvats med en skvätt nytt innehåll. Men grundkonceptet är snarlikt, så frågan lyder om förändringarna gör ett halvbra spel mer köpvärt. Svaret är både ja och nej.

http://xtrmntr.fz.se/fz/nyheter/the_godfather-rec.jpg