#EA har tidigare krävt att spelare har använt en kod för att kunna spela online, vilket i de flesta fall lett till att köpare av begagnade spel behövt köpa en egen kod online. Med spelet #Kingdoms of Amalur: Reckoning använder samma lösning även för singelspelarupplevelsen, där koden som medföljer när man köper ett nytt spel låser upp sju stycken uppdrag i singelspelarläget.

Utvecklaren 38 Studios grundare Curt Schilling försvarar lösningen och kallar de låsta uppdragen för extramaterial. I ett uttalande till webbplatsen Destructoid säger Shilling att "Tillägg som är tillgängliga vid lanseringen ska, för att vara extremt och överdrivet tydlig, vara gratis, hundra procent gratis, för alla som köper Reckoning som nytt. Om du inte köper ett nytt spel köper du ett begagnat och i så fall får du betala för det som de som köper nya kopior får gratis."

Shilling säger också att det är ett sätt att försöka tjäna pengar även på begagnatmarknaden, dels genom att låta begagnatköpare betala för att få bonusprylar och dels locka spelare att köpa nytt genom att ge dem prylar gratis.