Den senaste tiden har vissa spelare uppmärksammat att #Electronic Arts-titlar som de inhandlat via Steam, som exempelvis #Dragon Age II eller #Alice: Madness Returns, mystiskt börjat dyka upp även i spelbiblioteket hos Origin. Detta beror inte på att EA har hemliga CIA-agenter som spionerar inuti din dator, utan snarare på information som kommer direkt från företagets spelregistreringar.

– Ett par av er har märkt att äldre EA-titlar dyker upp i Origins "My games"-bibliotek under de senaste veckorna, och jag vill rensa upp bland eventuella missförstånd. Vi har testat en feature som i vissa fall får dina äldre spel att dyka upp i ditt "My games"-bibliotek i Origin. Ingen information från din dator har överhuvudtaget hämtats, all denna information var tagen direkt från våra spelregistreringsdokument. Förhoppningsvis skapade vi ingen förvirring hos någon, säger EA.

I dagsläget har EA möjligheten att lägga till allt de släppt sedan 2009, men de arbetar på en lösning för att kunna lägga till även äldre titlar än så.

Tycker du att det är bra att dina Steam-inköpta EA-lir automagiskt också finns tillgängliga på ditt Origin-konto?