Ett norskt fan till Fallout-spelen gjorde i december 2011 en sida där han lade upp högupplösta affischer med Fallout-tema som han hade gjort.

– Jag är ett stort Fallout-fan, så jag gjorde allt detta jobb främst för att inreda min egen lägenhet. Men efter att ha spenderat 10-20 timmar med att göra affischerna tänkte jag: "varför inte dela med sig affischerna till andra Fallout-fans där ute?", skriver han på sin blogg.

Men det ledde till en obehaglig överraskning. I april fick han ett mail från #Bethesdas advokater som hotade med en rättsprocess på grund av upphovsrättsbrott.

Företagets advokater har tidigare bråkat med #Minecraft-skaparen Markus "Notch" Persson och hans spelföretag #Mojang Specifications. Ett bråk som slutade med att Mojang fick behålla titeln #Scrolls. Erling Andersen har dock inte pengarna som krävs för en rättsprocess.

– Jag lade upp sidan av ren "fandom", och det sista jag ville – eller förväntade mig – var att bli hotad med en rättsprocess av Bethesda. Vad som gör mig förbannad är inte det faktum att de tar hand om sitt varumärke eftersom de har all rätt att göra det. Vad jag är arg över är att stora företag missbrukar sin monetära makt genom att hyra globala advokatbyråer för att jaga ett fan på nätet, skriver han.

– Vissa har inte den intellektuella kapaciteten eller pengarna till att strida för sin sak, så de viker sig när de får ett sådant här brev. Men bara för att du inte har råd att strida betyder det inte att din motpart har rätt.

Han beslutade sig i alla fall för att skriva ett långt brev till advokaterna, som kan läsas på hans blogg.

Under Scrolls-bråket sade Bethesda att det inte är särskilt kul för någon att bråka om varumärken, men att det är en affärsmässig sak. Hittills har advokaterna inte replikerat på Andersens svar.