I framtiden kommer nästan alla spel bekostas av mikrotransaktioner enligt #EA-chefen och före detta #Microsoft-chefen Peter Moore. Han menar att free-to-play-framtiden inte bara är oundviklig utan att det också är en bra sak för branschens breddning.

– Jag tror att, i slutändan, kommer de här mikrotransaktionerna vara i vartenda spel men spelen i sig, eller åtkomsten till dem, kommer vara gratis.

Han jämför fenomenet med att gå in i hipp klädbutik, njuta av musiken och kolla in jeansen. Men om man vill ha något så måste man betala. Moore tillägger dock att de vanliga hardcore-titlarna kan finnas kvar i viss grad men att den riktiga tillväxten finns i att bjuda in miljarder människor i industrin och kalla dem gamers.

– Vi har sett, oavsett om det var med Wii som fick mamma ur soffan för att spela #Wii Sports eller mer nyligen, #EA Sports Active, där vi fick med tjejerna som älskar att träna. Och alla de saker som socialt spelande har gjort – #Rock Band gjorde det, #Guitar Hero gjorde det – alla dessa saker som höjde spelandet från att vara underground-konst som tonårspojkar sysslade med i sina sovrum, med testosteronfyllt innehåll som alla klagade på – till ett läge där alla är gamers.

Han tillägger:

– Om du kan svepa med fingret är du en gamer.

Källa: Kotaku