Apocalypse Now må vara världens kanske bästa film (varning: subjektivitet), men regissör Francis Ford Coppola & co har svårt att sälja in den som spel. Kickstarter-insamlingen går trögt: med nio dagar kvar har #Apocalypse Now-spelet fått in knappt 173 000 dollar av önskade 900 000, och chansen att nå målet känns (varning: subjektivitet) avlägsen.

Det har också utvecklarna insett, och därför har insamlingen flyttats från Kickstarter till den egna siten apocalypsenow.com. Där fortsätter skramlandet med avsevärt snällare deadline (459 dagar återstår), men med högre mål: man vill få ihop 5,9 miljoner dollar. Om allt går vägen räknar man med att ha Apocalypse Now färdigt i oktober 2020.

De som redan bidragit via Kickstarter lovas en tier-update. Mer info om det här. Bidragen börjar på 25 dollar, vilket ger en digital kopia av spelet när det släpps. Alla bidragsnivåer listas här.

Apocalypse Now är tänkt att bli ett rollspel med storyn från filmen som fond. Det vill säga: du spelar kapten Willard som ger sig upp för en flod genom Vietnam och Kambodja för att hitta och avrätta den förlöpta amerikanska översten Kurtz. Spelet innehåller smygande, karaktärsutveckling, taktiska val och förhoppningen är att fånga något av filmens kolmörka känsla.

Och just det. Man har skakat fram en tagline också. "It's like #Fallout: New Vegas on acid in Vietnam." Kan det få dig att plocka fram betalkortet?