En av veckans stora snackisar är att Nintendo gör Zelda-film med Sony (!). Den största snackisen är utan tvivel löfte om GTA VI-trailer i början av december. Och på tal om allt detta: hur ser chanserna ut för film eller tv-serie baserad på Grand Theft Auto, eller kanske Red Dead?

Frågan kom upp när Take-Two, Rockstars moderbolag, sammanträdde med sina aktieägare. Strauss Zelnick ger oss inte direkt något att hoppas på för Rockstars allra största varumärken.

De är "Väldigt, väldigt selektiva, och väldigt försiktiga", säger han (tack, VGC).

Två filmer baserade på andra Take-Two-spel är på gång – Borderlands och Bioshock – och Zelnick medger att diskussioner kring andra adaptioner finns. Han tillägger dock att det är "svåra branscher" (Zelnick har varit operativ chef för 20th Century Fox och även jobbat med Columbia Pictures) och menar att risker kontra belöning är knepigare. Enda rimliga vore att genom licensen jobba med tredjepart, och han fyller i att det krävs en megasuccé för att det ska betala sig väl.

Vi måste också väga det mot risken för misslyckande. Träffprocenten inom filmbranschen är mycket lägre än inom interaktiv underhållning.

Misslyckas man riskeras de goda ryktena kring GTA och Red Dead att dras i smutsen.

Borderlands har premiär i sommar, medan Bioshock görs med Netflix. Premiär? Oklart.

Vi har licensierat två IP:n, Borderlands till Lionsgate, där är en film på gång. Vi har också licensierat Bioshock, vi ser fram emot det också. Och vi har andra titlar under diskussion, men inget klart att tillkännage än.