Paradox höjer prenumerationspriserna för Hearts of Iron 4 och Europa Universalis 4. Tisdag den 16:e genomförs ändringen, som slår olika hårt för de olika prenumerationsalternativen.

Den lägsta prishöjningen gäller tremånadersabonnemanget, som ökar med 1 euro. Enmånadersalternativet blir kliver däremot upp med 3 euro, medan halvårsalternativet försvinner. Du har till och med måndag på dig att förnya prenumerationen för de gamla priserna om du så vill.

Prisändringar för prenumeration på EU4 och HoI4:

Gammalt pris

Nytt pris (från 16/1)

1 månad

4,99 eur

7,99 eur

3 månader

13,99 eur

14,99 eur

6 månader

26,99 eur

Försvinner

Det starkaste skälet till prisökningarna är att det nu ingår mer material i tjänsterna än när de lanserades. Men även faktorer som omvärldsrelaterade kostnadsökningar spelar in, skriver Paradox representant som svar på kritik man fått.

Paradox släpper som bekant stora mängder extramaterial till sina spel, som kan bli synnerligen kostsamma för den som vill äga allt. Prenumerationerna lanserades som ett svar på detta så att spelare får tillgång till extramaterialet till en lägre kostnad. De ger dig bara extramaterialet, grundspelet måste du äga.