I januari skrev vi om att en ny lag i Europa, Digital Markets Act (DMA), som verkade tvinga Apple att tillåta appbutiker från tredje parter på sina enheter. Detta tänkte Epic dra nytta av genom att använda ett utvecklarkonto för Ios från Epic Games Sweden AB till att släppa en Epic Games Store-app.

Nu säger de dock att Apple har tagit bort detta utvecklarkonton, vilket innebär att de inte kan utveckla appen. Detta anser Epic vara ett brott mot DMA, som slår fast att så kallade "portvakter" måste tillåta och på teknisk väg möjliggöra installation och användning av butiker från tredje part.

En av anledningarna till Apples beslut ska vara den kritik Epic-vd:n Tim Sweeney nyligen riktade mot företaget, där han bland annat kallade Apples syn på DMA-efterlevnad för "hot garbage", "horror show" och "ett nytt, oärligt exempel på illvillig efterlevnad".

Apple menar även att Epic tidigare brutit mot överenskommelser med Apple, på vilket Epic nu svarar att de kommer att efterleva alla nuvarande och kommande överenskommelser.