Alldeles nyss avtäckte #EA och svenska #Dice underavdelning #Easy det nya #Battlefield: Play 4 Free. Spelet i fråga är ett modernt krigsspel i stil med tidigare yttringar, med den lilla skillnaden att det är helt gratis.

Beskedet kommer inte som någon stor överraskning med tanke på den succé det avsevärt gulligare men lika kostnadsfria #Battlefield Heroes blivit. I skrivande stund finns inte mycket information om den kommande titeln att tillgå men vi vet i alla fall att det är samma gäng som jobbat med #Heroes som snickrar på nya #Play 4 Free. Liksom det förra spelet drivs det av mikro-transaktioner och kommer att innehålla infanteri- och fordonsstrider för upp till 32 spelare samtidigt. Enligt utvecklarnas utsago ska innehållet bestå av en unik blandning av de mest populära banorna från #Battlefield 2 och de mest omtyckta vapnen från #Battlefield: Bad Company 2. Målgruppen sägs vara hardcore-publiken och utvecklarna hoppas kunna konkurrera med riktiga storspel som #Call of Duty: Modern Warfare 2 med flera.

På den officiella hemsidan hintar utvecklarna om att den stängda betafasen ska sätta igång innan november är över och det torde således inte dröja alltför länge innan åtminstone en del av allmänheten får ta del av nästa del i krigsspelserien. Nedan är den första filmen från spelet.

[video=6374]