Det är inte ofta man som recensent får i uppgift att testa spel som man verkligen gör allt för att inte behöva spela. Tyvärr lyckades jag råka ut för detta när jag blev tillfrågad att skriva en recension på två nya racingspel: #Truck Racer och #Kart Racer från svenska Nordic Games. Efter att ha suttit med spelen i en kvart vardera ville jag bara krypa ihop naken i fosterställning under skrivbordet och gråta. Hellre att jag sågat av mig mina armar och ben, rullat mig i krossat glas och sedan hoppat ner till hajarna på Kolmården än att behöva sitta och spela dessa skitspel i fem minuter till! Men eftersom jag får betalt för att skriva denna recension så antar jag att jag i alla fall måste stå ut och berätta om dessa två Satans avkommor.

Truck Racer

Kör fula fordon på fula banor

Truck Racer. Tanken med detta spel är att vi ska få prova på hur det är att köra omkring med stora fordon på olika banor. Och det är i princip allt. De fordon vi får testa (efter att ha låst upp dem en i taget) är brandbil, skåpbil, lastbil (utan släp), något militärfordon, en Hummer-liknande sak och några fler tråkiga fordon som jag glömt bort (och som ändå inte gör spelet roligare). Fodralet stoltserar även med åtta ”unika” banor från åtta ”unika” länder. Jag som trodde alla länder var unika. Fyra olika spellägen finns med: Race (kör valfritt upplåst fordon på valfri upplåst bana), Truck Challenge (tävla för att låsa upp fordon, Track Challenge (tävla för att låsa upp banor) och, enligt fodralet, Stunt Arena. I spelet finns dock inget Stunt Arena med utan nått som kallas Dirt Track – Time Trial. Bra att utvecklarna själva vet vad som är med i spelet.

STOPPA PRESSARNA! Beskåda fantastisk grafik á la 2009.

Det första som slår mig när jag startar upp spelet är de sunkigt dåliga menyerna. Lågupplösta och fula oavsett grafikinställningar. Nåväl, jag väljer det enda fordon som finns tillhands i början, en vit skåpbil, och startar den enda banan som finns tillhands i början. Vad som händer när det laddat klart är att mina ögon börjar blöda och jag funderar på om någon i smyg slängt in mig i en tidsmaskin och fört mig tillbaka tio år i tiden. Det kan sägas på en gång: Truck Racer ser ut som ett spel som knappt var snyggt år 1999. Jag sitter som paralyserad över att ett spel som ges ut 2009 har så här taskig grafik. Texturer, modeller, effekter, skuggor, animationer, ja, allt grafiskt i det här spelet suger gammal getgenitalie! Grafik är inte allt, kanske du sitter och skriker framför din dator när du läser det här. Nej, kanske inte, men utvecklarna har även glömt bort allt vad realism, körkänsla, skademodeller, ljudeffekter, fysik och framför allt spelglädje heter.

Kart Racer

Kör fula fordon på fula banor II

Kart Racer är i grund och botten samma skitspel som Truck Racer men går ut på att du ska köra gokart tre i olika klasser: 60cc, 125cc och 250cc. Även om utvecklarna har ansträngt sig lite mer med innehåll till denna titel så är det fortfarande samma äckliga motor som driver de båda spelen. Det konstiga är att svårighetsnivån på de båda spelen skiftar så. Truck Racer var pinsamt lätt och du lär inte ha problem med att låsa upp nya fordon. Kart Racer var å andra sidan så svårt att jag inte lyckades låsa upp någonting. Men lika glad är jag för det!

Bosses problem med färdriktningen ställde åter till med problem

Jag skulle verkligen vilja veta hur utvecklarna tänkte när de satte sig ner och beslöt sig för att göra och ge ut de här spelen. Jag blir bara arg och förbannad när jag tänker på att det finns folk där ut som vill tjäna pengar på att lura folk att lägga ut sina pengar på sådana här jävla bajsspel. Utvecklarna borde istället ge mig betalt för de terapisessioner jag lär behöva efter att ha spelat den här stora högen av rykande elefantdynga.