Das Filmtråd

Medlem
Das Filmtråd

Japp, då har våren kommit.. alla de kåta björkarna sprider sitt säd uti i vinden, skaffat mig en söt trevlig tös att umgås lite intimare med som har en söt "liten" vovve i ungefär kalvstorlek...

Klart som fan tål jag varken pollen eller pälsdjur... och efter att ha hostat och snutit mig konstant i ett par veckor så lyckades jag få en virusinfektion i halsen också... vilket resulterade i 40 graders feber, sjukskrivning, medicinkostnader på närmare 1000kr och alldeles för mycket fritid...

Därav Das Filmtråd.

De senaste 2 dagarna har jag legat i soffan framför teven och tittat på film efter film efter film... och nu ska jag dela med mig av vad jag tyckt om dem, sen får ni tipsa om filmer ni sett

[b]V for Vendetta[/b]
Betyg 9/10 - Riktigt, riktigt bra film. MÅSTE ses av alla som gillar action med lite tanke bakom det hela. Fast skulle nog helst inte klassa det som en actionfilm, för det är inte poängen med filmen. Älskade själva karaktären V, skönt att man inte får veta för mycket om honom. Tänker inte förstöra filmen genom att skriva för mycket, så nöjer mig med att säga att ni ALLA måste se den. seså, spring iväg och gör det nu

Edit: V:s intressanta sätt att presentera sig själv i början... får erkänna att jag inte förstod ett ord av vad han babblade om när han sa det, fast jag är bra på engelska. Efter att ha läst citatet på imdb förstår jag varför jag inte förstod ett ord när han sa det

Citat:

Voilà! In view, a humble vaudevillian veteran, cast vicariously as both victim and villain by the vicissitudes of Fate. This visage, no mere veneer of vanity, is a vestige of the vox populi, now vacant, vanished, as the once vital voice of the verisimilitude now venerates what they once vilified. However, this valorous visitation of a by-gone vexation, stands vivified, and has vowed to vanquish these venal and virulent vermin van-guarding vice and vouchsafing the violently vicious and voracious violation of volition. The only verdict is vengeance; a vendetta, held as a votive, not in vain, for the value and veracity of such shall one day vindicate the vigilant and the virtuous. Verily, this vichyssoise of verbiage veers most verbose vis-à-vis an introduction, and so it is my very good honor to meet you and you may call me V.

[b]A Sound of Thunder[/b]
Betyg 5/10 - Meh... duger som underhållning för stunden, lågbudget sf med kassa specialeffekter. Företag tjänar pengar på att låta rika åka tillbaka till dinosaurietiden och skjuta dinosaurier som de vet snart kommer dö ändå, så att det inte finns nån risk att historien ändras, självklart går nåt fel och historien ändras - ve och fasa, ska våra hjältar lyckas vrida tiden rätt igen? Japp, lika bra/dålig som den låter.

[b]Underworld Evolution[/b]
Betyg 6/10 - ja du, gillade första Underworld.. uppföljaren, nja... Ingen jättebra film kan jag inte påstå, men har sina stunder. Gillar man vampyrer/Varulvar så är det klart kul att se. Fast skulle hellre rekommendera Van Helsing till de som inte sett den, eller alla 7 säsongerna av Buffy the Vampire Slayer

[b]BloodRayne[/b]
Betyg 4/10 - Nej, den är INTE värd 2.2/10 i betyg som den har på IMDB. De flesta där röstar nog ner den filmen bara för att det är Uwe Boll som gjort den. Så dålig är den inte... långt ifrån jättebra, men dög som underhållning. Visst handlingen hade knappt något gemensamt med spelet, Boll har en STOR förkärlek för svärd i ögon/mun på folk i striderna, och att kroppar som redan är sönderstyckade ska fortsätta pumpa ut massa blod trots att hjärtat måste ha stannat för länge sen och det bara ser löjligt ut... Men ja, annars kan jag inte påstå att den var så kass. Ok B-film. Inte sett nåt mer av herr Boll så vete fan om resten av hans filmer är bättre/sämre.

[b]The Island[/b]
Betyg 7/10 - Gillade den trots att de flesta kritiker inte alls verkade tycka den var bra. Trevliga actionscener och bra handling i mitt tycke. Ingen oscarsvinnare och ingen intrig som är jättedjup direkt, men vill man se saker sprängas och folk jagas av hemska legosoldater så är det en klart trevlig film

[b]DooM[/b]
Betyg 7/10 - STOR överraskning. Var beredd på att filmen skulle suga stort... men slutade med att jag gillade den. Skit i handlingen, skit i om karaktärerna är lite dumma eller fåniga, ta det som hjärnlös idiotaction och det är mycket väl godkänt i den genren Synd bara att de ändrade storyn så att monstrena inte är från helvetet utan genetiska mutationer.
FPS-scenen i slutet av filmen är rätt coolt gjort också, inte alls så dumt och fånigt som det lät först när jag hörde talas om att de gjort så.

Det är vad jag hunnit med att se hittills på 2 dagar/nätter Några tips på vad mer jag borde se?

Inaktiv

Hänger på idén. Har nämligen sett några utomordentligt bra filmer nyligen, även om de flesta inte är så nya.

Dead Man
Filosofisk och mystism film med riktigt härlig stämning igenom, av samma regissör som Ghost Dog, bl a. Handlar om en man som hamnar på fel sida om lagen i 1800-talets USA, och hans spirituella resa som följer. Johnny Depp i huvudrollen också, en av mina favoritskådespelare.

Down by Law
Samma regissör som ovanstående film (den som fick mig intresserad av regissören). Tom Waits och Robert Begnini i två av huvudrollerna. Riktigt bra skådespeleri av Begnini (men desto svagare av de andra, kanske därför man uppfattar kontrasten). Härlig inlednings- och avslutningsmusik också :).

Ravenous
Ok, det var faktiskt ett tag sen jag såg den första gången, men den är så underbar! Klockrena miljöer, bra story, bra skådespeleri och lagom otrevlig.

Eftersom jag är sämst på att skriva referat av storyn utan att avslöja för mycket, så får ni om ni är intresserade kolla upp filmerna på [http://www.imdb.com] istället.

Medlem

om du tänkt vara sjuk länge så är Jarhead ett måste att köpa... även om du inte tänkt vara sjuk ända tills den släpps (7/6, ~tre veckor alltså)

sen är filmen Blow helt underbar.
handlar om 70-talets största langare av kokain i USA, George Jung, är alltså verklighetsbaserad och har Johhny Depp i huvudrollen.
en av dom bästa icke-actionfilmer jag sett.


signatur

Go for it - ALL or Nothing!

Inaktiv

signatur

Last.fm
nah, you're just curious George....like the monkey

Medlem

Håller med, Jarhead och Blow är riktiga höjdare. Hade ingen aning om att Jarhead inte var släppt ännu, den är ju nästan gammal

Hotel Rwanda är bra, över mina förväntningar.

Hmm, kommer inte på något just nu, jo förresten! Om du vill känna dig kulturell när du ligger där i soffan måste du se Smultronstället. Riktigt bra Bergman från -57.


signatur

För de ord, som till andra man har sagt, ofta man bitter får böta.

Medlem

Kan rekomendera denna film jag såg nyligen

The harder they come

musikal från jamaica år 1973.

Verklighets trogen film som handlar om en fattig bonde i jamaica som flytter till storstaden kingston för att söka lyckan. tyvär går det inte bra. Han spelar in en Reggea låt för att försöka lyckan med musiken men märker hur Musik branschen verkligen är. Tillslut tvingas han in i den criminella världen.

Gammal kultfilm som jag såg nyligen. Tycker den är väldigt bra endå om den är väldigt gammal och budgeten var väldigt låg när dem gjorde filmen. Det sägs att filmen introducerade Reggea Musiken till omvärlden.

Note: Är inte riktigt en musikal mer en drama/lite action. Fast man får höra några riktigt klassiska reggea låtar från 70talet, kan vara väldigt svårt att förstå jamaica dialekten om man inte är van.
Visas den här månaden på Canal plus, så slipper man hyra filmen.

Medlem

No mans land - Grymt gripande film som skildrar hur cpigt krig kan bli.


signatur

[color=black]Useless corpse. Jesus loves you. Useless corpse.[/color]

Inaktiv
Citat:

Japp, då har våren kommit..

Vår? det är ju förfan sommar här i Stockholm (nästan 8))!

Jag har sett jävligt många filmer under mina 19 år här.. men jag kommer inte ihåg 90% utav filmerna förutom ifall någon säger namnet på den eller att jag läser om dom.. sen är ju såklart dom 10% bara klassiker som alla redan sett så.. no point in writing men jag kan dra en update såfort jag sett några.. ifall jag ser DaVinci koden imorron så kommer jag hit och gossipar om den.


signatur

Rail or Die

Medlem

Jag måste slå ett slag för lord of war

skitbra film, jag hade iaf inte hört ett smack om den.


signatur

Life is like a shit-sandwich; the more bread you have the less shit you eat.

Inaktiv
Skrivet av sno0zer:

Jag måste slå ett slag för lord of war

skitbra film, jag hade iaf inte hört ett smack om den.

"It makes a good point", men är den verkligen så bra?


signatur

Rail or Die

Medlem

Budolicious har ju kommit med bästa förslaget. Ingenmansland är en film som ALLA måste se! Visst, det är lite kulturvarning, men det har aldrig skadat någon. SE SE SE


signatur

För de ord, som till andra man har sagt, ofta man bitter får böta.

Inaktiv
Skrivet av DrAbraham:

Gillar man vampyrer/Varulvar så är det klart kul att se. Fast skulle hellre rekommendera Van Helsing till de som inte sett den, eller alla 7 säsongerna av Buffy the Vampire Slayer

Ärligt talat.. när jag såg detta slutade jag att läsa... det är sällan jag reagerar såhär, men att jämföra Underworld med Van Helsing? oh...my....god!

Snälla DrAbraham, säg att du skämtar? please, make the world spin again!! ....

Medlem

Damn, bloodrayne är kasst, sjukt ihopklämd story. Den skulle KANSKE funka om den va en serie, men det finns alldeles för mycket information att ta in, känns som om man borde läsa en manual för att förstå nåt. CRAPFILM


signatur

Life is like a shit-sandwich; the more bread you have the less shit you eat.

Medlem
Skrivet av Modemis:

Ärligt talat.. när jag såg detta slutade jag att läsa... det är sällan jag reagerar såhär, men att jämföra Underworld med Van Helsing? oh...my....god!

Snälla DrAbraham, säg att du skämtar? please, make the world spin again!! ....

haha, jo jag vet att de är helt olika sorters filmer Van Helsing är mer komediaction medans Underworld mer action med seriös handling. Menade mer som att om man nu gillar vampyrer/varulvar och har Van Helsing och Underworld Evolution att välja på att se så skulle jag rekommendera Van Helsing i första hand, njöt mer av att se den filmen än jag gjorde av Underworld Evolution.

Eller menade du din fråga som att Van Helsing är mycket sämre än UE? I så fall håller jag inte med dig.

Medlem

Ryskt drama ute i den ödsliga vildmarken kanske inte låter så lockande vid första anblick, men Återkomsten är fanimig en av de bästa filmerna jag sett på senare år. Otroligt bra cinematografi men framförallt oerhört välspelat och med en spänning och känslomässig intensitet som få Hollywoodproduktioner kommer i närheten av.

I övrigt kan jag bara hålla med om V for Vendetta. Se den!

Medlem

Måste rekomendera Yimou Zhang's Ying xiong(Hero) och Shi mian mai fu(House of Flying Daggers) innehåller bland de snyggaste scener jag sett på film, helt otroligt vackra. Ska du bara se en av dem så Kolla på Ying Xiong.

Medlem

Ja, tveksam till Flying Daggers, men Hero är en av de vackraste filmerna jag sett.


signatur

För de ord, som till andra man har sagt, ofta man bitter får böta.

Medlem

Kollade om Thin Red Line i förrgår, gud vilken vacker film.

Medlem

Kan väl klistra in min recension utav MI:3 då:

Citat:

Nästan hela filmen är i närbilder, skakigt och allt, och ger en fantastisk upplevelse. En känsla av närhet infinner sig. I större delen utav filmen är det hur underbart som helst. I vissa scener får man nästan epilepsi...

Man borde kanske kort beskriva storyn också, utan att ge upp för mycket.... Det hela handlar om Owen Davian, en elak person. Mycket elak person. Han handlar vapen, och han bryr sig inte riktigt med vem. Han gav någon fancy elak teknik till de där nordkoreanerna, och till en massa arabiska terrorgrupper med Jihad i sitt namn. Det hela börjar med att en agent, som Ethan tränat i sitt nya jobb som en inaktiv, öhh, trainer, åt IMF. Hon har blivit kidnappad i Berlin under ett uppdrag där hon skulle identifiera Owen. Efter det här så tar allting en mycket intressant vändning, och igen, och om och om igen. Jag ska inte säga för mycket, men allting är inte som det verkar.

Så om man ska ge den här filmen ett betyg på en skala, säg från 1 till 10, så måste jag ge den 7. Kanske 7,5. Mission Impossible 2 fick skyhöga 6 utav läsarna på IMDB.com. Brister i filmen? Många. Jag är ledsen, det här är ingen Gudfadern, det är inte en film som bara är perfekt... Samtliga karaktärer i filmen är bara ytterst kort förklarade, inklusive herr Davian. I stort sett en bra film. Inte bäst, inte dålig. Bra.

Medlem

Såg "25th hour" igår. Älskade bildspråket, hoppen fram och tillbaka och storyn. Filmen handlar om en knarkhandlare som har 24 timmar i frihet innan han ska in på ett 7-årigt fängelsestraff. Under den tiden försöker han ta reda på vem som satt dit honom och ha en sista natt med gänget. Älskade den filmen, och Edvard Norton är (som vanligt) grymt skön i huvudrollen.


signatur

Videomupp

Medlem

Hehe, jag som precis lånade den av en kompis, ser fram emot att se den ikväll


signatur

För de ord, som till andra man har sagt, ofta man bitter får böta.

Medlem

Nu var det tyvärr några år sedan det kom en riktigt bra film. De filmer jag tänker tipsa om är inte helt purfärska men är likväl filmer man måste se:

City of God

Grave of the Fireflies

Big Fish

Medlem
Skrivet av asker:

Nu var det tyvärr några år sedan det kom en riktigt bra film. De filmer jag tänker tipsa om är inte helt purfärska men är likväl filmer man måste se:

City of God

Grave of the Fireflies

Big Fish

Big Fish <3

En av de bästa filmer jag sett


signatur

Videomupp

Medlem

Jag måste säga att jag blev besviken på Guds stad. Väldigt vackert filmad men bortsett från det var det mycket hype för ingenting tycker jag.


signatur

För de ord, som till andra man har sagt, ofta man bitter får böta.

Medlem

City of God tyckte jag var en väldigt, väldigt bra film med när jag såg den ett par år sen. Nån som vet hur det är med uppföljaren (miniserien?) City of Man, tror jag den heter... såg den för uthyrning nånstans med svenska titeln Människans Stad iaf. Är den nåt att ha också?

Big Fish är riktigt skön med. Tim Burton <3!

Tack för alla tips och svar hittills, har plitat ner några tips i alla fall som jag förhoppningsvis har tid och möjlighet att se nån gång

Medlem

Inte se Grave of the Fireflies om ni är känsliga. Ganska obehaglig story och är fan ända filmen jag grinat till lite.

Tip of the day: Meet the Feebles, mycket rolig kultfilm.

Medlem

Twelve Monkeys (De 12 Apornas Armé) med Bruce Willis och Brad Pitt är en av de bättre filmerna jag har sett. Får en solklar 10:a (av 10) i betyg av mig. Har ni inte sett den (vilket ni redan borde ha gjort) så har ni missat något väldigt, väldigt bra.

Go buy it! (eller fixa den på något annat sätt, bara ni ser den)


signatur

"There are many aspects of human existence that I will never understand..."

Medlem
Skrivet av Drunken_monkey_boxer:

Tip of the day: Meet the Feebles, mycket rolig kultfilm.

Haha, ja. Den é ta mig tusan helskön.
Härligt sjuk och skruvad version av Mupparna.
Har den på VHS hemma, inspelad på Sky Movies för evigheter sedan.
Måste nog se den i helgen.


signatur

Pingvin, flagga eller äpple. Vem orkar bry sig, vi är alla samma 1or och 0or i slutändan.

Medlem

Jag tänkte använda denna post till att varna för två filmer som var... obeskrivligt dåliga.

Megalodon - Jättehaj äter en oljerigg - effekterna ligger ljusår efter godtyckligt spel, det är så dåligt att det inte ens är roligt.

BloodRayne - Jag försöker verkligen, Uwe, men jag kan inte hitta en enda sak jag gillar i denna filmen. tom Michel Madsen är ursel.

men ok... jag anade kanske att de inte skulle vara så bra men det finns ändå något i de flesta B-filmer jag gillar... men inte denna gång. *brrr*


signatur

My goal in life is to be the person my dog thinks I am.

Inaktiv

Ja, bra början, tack för ltie tips.

Firewall med Harrison Ford var ganska bra, 6,8/10.
Thriller

Man on Fire, Denzel Washington
8,6/10
Ren action

Skriv svar