Age of Conan - en andra titt

Inaktiv
Skrivet av dofilusåkaffe:
Skrivet av Rolle:

Köpte AoC, gick tillbaka till WoW efter 3 dagar. Helt ärligt, hur kan man begära pengar för sånt skräp spel? Ge mig mina 400 spänn!

Jag känner mig lurad av alla dessa "recensioner" på nätet som gav AoC 9/10!

WoW 4 life.

Lägg av va WoW suger tusen ggr mer än något annat. AoC kommer bli bättre tro mig. Vänta och se.

Smaken är som baken.

Fast själv så tror jag nog att AoC lär falla i glömska fortare än WoW.

Medlem
Skrivet av Dumlen:
Skrivet av Night Hawk:

Om spelet hade varit lika öppet som wow hade jag nog fortfarande spelat det. Men det blev att man gick tillbaks till wow igen, får se hur warhammer blir.

Första gånge någon påstår att WoW är öppet, kan verkligen inte hålla med på någon nivå öht.

WoW är inte direkt öppet om man kollar på områdena som är inramade i väldigt konstiga bergskedjor som ligger som ett rutsystem över hela världen, men man kan åtminstone röra sig mellan områdena och se in andra områden osv. Det är något jag föredrar jämnfört med AoC där allting är instancer. Kanske är känslig men jag tyckte det var skitjobbigt att behöva ladda så fort man gick ut och in i en stad eller bytte område. Om inte förvirrande, hängde inte alls med om vart jag var på kartan. (Kanske har riktigt kasst lokalsinne)
I.a.f så blev jag väldigt besviken på AoC i just det anseendet. Trodde allting skulle vara öppet, hade fått för mig det.

Medlem

Nästa _stora_ MMORPG kommer med 99.9% säkerthet komma från Blizzard.

1. Dom lyssnar på sina betalande kunder så gott dom kan!
2. Dom har budget till att göra de bästa av dom bästa!
3. Deras namn är Blizzard

(4. Nej jag är ingen Blizzard Fanboy! MEN dom har aldrig gjort mig besviken iaf)

F*CK O*F "borcom"

Medlem

Intressant läsning.

Visst är det som så att AoC har buggar, speciellt minnes hanteringen som verkar helt ha fallerat. Har själv sådana problem att varje ny plats jag besöker som behöver en större eller mindre laddning resulterar i en spelkrasch.

Vad som inte sades i artikeln var att inom kort kommer ännu ett väldigt upphypat och nytt MMO att släppas, nämligen WAR och kort efter den kommer fler.

Jag kan tänka mig att det är en väldigt hektiskt tid hos Funcom och om WAR lyckas bli en mer innehållsrik och stabilare MMO så finns det bara en sak som kan rädda AoC, nämligen att:

Att vi spelare inte hittar samma glädje i att spela en melee klass i vilken som helst ny MMO som är baserad på ett mer ålderdomligt (wow) liknande maner. För visst är det som så att Funcom har lyckats otroligt bra med just stridssystemet jämfört med andra MMO spel.

Inaktiv

Kan bara instämma med recensionen. Jag upplevde massor med problem i form av krasher, minnesläckor (den beryktade gråa kartan) och blåskärmar. Pga det hängde jag ganska mycket i tech support-forumet där jag kunde mingla med tusentals(?) andra användare med liknande problem. Under den tiden jag var där och efter att ha skannat massor med trådar så såg jag totalt 4-5 svar från Funcoms personal. Jag ansåg att detta var under all värdighet och därför sa jag upp mitt konto.

Inaktiv

Tror att det kommer gå ännu sämre för dom när Diablo 3 och WoTLK kommer.

Medlem

hehe jag och mina vänner kallade Age of Conan för Age of Coding KUL VA HEHEHE


signatur

Is life not a thousand times too short for us to bore ourselves? ~ Friedrich Nietzsche

Inaktiv

edit: oj. sorry

"Earlier, which once had a great crowd of players, it is now equally ödsligt as in a norrländsk inlandsby."

( http://forums-eu.ageofconan.com/showthread.php?t=85041 )

Medlem

Är det nån mer än jag som tycker att mycket av det som beskrivs i den "nya" recensionen liknar fiaskot Vanguard? Buggar, minneläckage, tomma zoner, dålig support, obalanserad patchar, dåligt med end game material osv.

AOC sålde i alla fall 1 miljon boxar tack vare hypen som man lyckligtsvis inte föll för.


signatur

Inte en chans att jag lägger 1 krona på ett SOE spel i framtiden.

Medlem
Skrivet av Hymer:

Jag har spelat sen release och tycker det är skit skoj Men xfire statestik kan man inte lita på för jag och mina 4 polare har inte det så tänk vad många som inte har det

Och tänk på hur många som har slutat men inte har xfire. Precis som all statistiska mätningar så är det ju ett urval. 75% mindre spelare från release är mer än rimligt.

Själv spelade jag inte ens en månad innan jag gav upp. Var sjukt kul de första 30 levlarna ungefär men sen gick det snabbt utför. Super obalanserade klasser, items med helt omotiverade stats ( lvl 30 items med bättre stats än lvl 50 items), Tonvis med buggar, tråkig crafting, oförmåga att släppa vettiga patchar osv. osv.

Låt mig summera det så här, AoC är top3 antagligen top1 på sämsta spelköp jag någonsin gjort och tro mig det säger kanske inte er så mycket men eftersom jag köpt spel i en 16 års tid så är det ganska illa.

Medlem
Skrivet av Jaglavak:
Skrivet av brtkrb:

Härligt att det första som hände när någon postade denna review på Funcoms forum var att en moderator började editera ut väl valda delar.

http://forums-eu.ageofconan.com/showthread.php?t=85041

Den där Tahitoa är en idiot! Jag har varit och är med i många forum, admins för ett och moderator för ett par andra och sämre moderator än henne har jag aldrig sett.

Håller fullständigt med. Skiter i om hon är kvinna beter man sig så som hon gör så ska man fan få både det ena och andra.

Blev själv bannad från forumet i 3 månader pga kritik mot spelet. Bad henne att motivera just sakerna jag blev bannad för eftersom jag inte kunde se att de skulle bryta mot reglerna men det kunde hon inte ens göra, fruktansvärt dålig stil.

Medlem

Spela detta spel runt 2 veckor håller dock med att första gången man startar det så tänkte man "Wow snygg grafik intressant stridssystem o.s.v." Men när man väl kommit av start ön så försvinner även wow-effekten med den för kvar har man ett spel med på tok för mycket buggar, Många dungeons består mest av tomma rum som nån bara i farten slängt in en handful fiender i. Kort sagt ett spel som lovar runt (som många många andra) men håller tunt. Ett prakt exempel på att ett bra spel är mer än bara en snygg förpackning.

Medlem

Nå, att Xfire visar lite snett beror säkert även på att AoC är så krävande att många stänger av det mesta i bakgrunden. Xfire är inte heller något alla fått tag på, och vissa grupper av spelare kommit i kontakt med på helt andra sätt än andra. CS och WoW är två spel som gjorts mycket reklam med i samband med Xfire och tvärtom.
Men självklart är spelet dött idag i jämförelse med i starten.

Jag spelade själv Age of Conan i ca tre veckor innan jag fick nog av allt skräp. Striderna var fruktansvärt sega, ingen action. Extrem obalans bland klasser, extrem. Osv osv.
Grafiken är kanon och det har en enorm potential, men att sätta in detta stridssystem var en flopp.

Medlem
Skrivet av robbis:

Still playing, and still having fun! Hur många MMO är bra efter 3 månader? Ge det 6månader kanske 1 år... eller åtminstonde tills pvp systemet är inbyggt! Jag fixade precis en 6 månaders subscribtion och kommer spela väldigt länge till!

Själv fastnade jag stenhårt för WoW på första dagen av open beta. I övrigt så har WoW piskat stjärt sen dag 1, så visst fan finns det MMOs som är bra efter 3 månader.


signatur

"When corporations create the music we all lose."

Medlem

för tidigt för ett andra bedömande.

Medlem
Skrivet av Cane:
Skrivet av Jaglavak:
Skrivet av brtkrb:

Härligt att det första som hände när någon postade denna review på Funcoms forum var att en moderator började editera ut väl valda delar.

http://forums-eu.ageofconan.com/showthread.php?t=85041

Den där Tahitoa är en idiot! Jag har varit och är med i många forum, admins för ett och moderator för ett par andra och sämre moderator än henne har jag aldrig sett.

Håller fullständigt med. Skiter i om hon är kvinna beter man sig så som hon gör så ska man fan få både det ena och andra.

Blev själv bannad från forumet i 3 månader pga kritik mot spelet. Bad henne att motivera just sakerna jag blev bannad för eftersom jag inte kunde se att de skulle bryta mot reglerna men det kunde hon inte ens göra, fruktansvärt dålig stil.

Vilken jävla idiot, inte fan kan man editera en artikel.

Medlem

Tråkigt att det ska vara så segt med alla spelutvecklare och forums mods... FunCom eller Blizzard spelar ingen roll... allt handlar ju förstås om pengar.

Men att folk blir som galna över en expansion över går mitt huvud.. Blizzard släpper ju snart det andra spel tillägget och många går upp i limningen över det precis som att WOW 2 eller 3 kommer ut!

I don´t get it!!! Att "grinda" saker och leta efter bättre gear må vara ett spel för många men inte för mig.. Naturligtvis vill jag ha bättre saker hela tiden.. men det är under spelets gång.. och det anser jag man har nått vid leveltaket.. Nu piffas ju leveltaket upp vid varje expansion.. men ändå...

Jag skulle då inte spela om sista leveln i t ex Crysis för att få en liten bättre picka var 17 gång jag gör det..

Jag gillade WOW och jag gillar AoC men förmodligen spelar jag nått helt annat om 1 år... Det har jag alltid gjort och kommer alltid att göra...

Synd dock att dom inte verkar lyckas räta ut allt det som är illa innan man går vidare till nästa spel...

Annars får man hitta nått annat som är roligare helt enkelt...
Happy Hunting!!!!!


signatur

Den som har flest prylar när han dör vinner!

Medlem

Spelet i all ära. Det är deras beteende på forum etc som gjort att jag inte bara avinstallerat skiten, jag har slängt spelet i soporna.

Hoppas fan dom går i konkurs.

En sak jag undrar över dock - var är alla hungriga spel journalister? Man kan ju knappt öppna sin browser utan att nån liten åsiktsmaskin med trend-skägg gapar om än det ena, än det andra.

Var är dom när det finns lite drama att gräva i? Sluta recensera skitspel på DS och åk dit och kör upp en mikrofon i näsan på dom - ställ frågorna. Gör en Janne Josefsson.


signatur
Medlem

Jag kanske gör rätt i att vänta till Warhammer Online =P


signatur

Rawr

Medlem

Spelar inte AoC själv, men apropå reprisrecensioner: fler såna! Om andra MMO's! MMO's ändras så ofta (relativt till ett icke-online-spel) att en första recension är utdaterad efter första patchen.

Medlem
Skrivet av Crawller:

Jag kanske gör rätt i att vänta till Warhammer Online =P

Annars kan man testa det gamla hederliga Everquest 2.. gratis i 2 veckor med endast en mail adress för att aktivera....

Ser inte så tokigt ut för ett äldre spel...

http://everquest2.station.sony.com/freeTrial.vm


signatur

Den som har flest prylar när han dör vinner!

Medlem

haha vilket skämt.
jag höll nästan på skaffa det här spelet.
Nej norrmännen får inga pengar av mig.
usch så dåligt.


signatur

🇸🇪 VR Sverige Discord server
https://discord.com/invite/avnhs6mgjc

Medlem
Skrivet av cRYPT0NiT3:

Att vi spelare inte hittar samma glädje i att spela en melee klass i vilken som helst ny MMO som är baserad på ett mer ålderdomligt (wow) liknande maner. För visst är det som så att Funcom har lyckats otroligt bra med just stridssystemet jämfört med andra MMO spel.

Problemet är ju att stridssystemet är ganska dåligt genomfört. Enda skillnaden mellan t.ex. WoW's eller vilken annat mmo spel som helst för den delen är ju att varje attack tar 1-4 knapptryckningar att genomföra. Medans magiker kör samma gamla race. Combos är ofta ganska tråkiga och väldigt lika dana från klass till klass. Dessutom har t.ex. min barbar så få combos att jag måste använda flera ranger av samma combo för att få ett vettigt attackmönster. Dvs stridssystemet är varken nyskapande eller effektivt. Det är bara en stor kolloss som man slåss emot lika mycket som med.

Kändes som man hade väldigt mycket mer kontroll över fighterna i de tidigare MMO jag spelat (LOTRO, WoW, DAoC, Eve, EQ etc).

Men även så är spelet ganska ok så länge man har quests att spela och gå upp i level, men ett av de största problemen med designen är prylar. Stats har liten eller ingen effekt alls, armor delar har samma mängd skydd även om dom så är lvl 10 som lvl 40. Vapnens skada varierar med din karaktär så det är svårt att se vilka vapen som faktiskt är bättre om man är på en annan karaktär. Detta är ett område där WoW är väldigt bra designat. Man ser direkt vad +2 styrka har för effekt, man har ett tydligt (speciellt sen det uppdaterades) karaktärs fönster som visar alla stats och dess påverkan på din skada. Något som många spel annars saknar eller har lite halvhafsiga varianter av. Vilket gör själva kärnan i pve-delen av ett mmo (levla och hitta nya prylar) fallerar fullständigt.


signatur

Varning, ovanstående text kan innehålla särskrivning.

Medlem

Finns en stor risk att det blir ett nytt Horizon av Aoc


signatur

1: Intel Xeon W3680 @ 3.3Ghz - 48Gb DDR3 - GTX970 4Gb

Inaktiv
Skrivet av Gortie:

Spelet i all ära. Det är deras beteende på forum etc som gjort att jag inte bara avinstallerat skiten, jag har slängt spelet i soporna.

Hoppas fan dom går i konkurs.

En sak jag undrar över dock - var är alla hungriga spel journalister? Man kan ju knappt öppna sin browser utan att nån liten åsiktsmaskin med trend-skägg gapar om än det ena, än det andra.

Var är dom när det finns lite drama att gräva i? Sluta recensera skitspel på DS och åk dit och kör upp en mikrofon i näsan på dom - ställ frågorna. Gör en Janne Josefsson.

Quoted for truth

Medlem

> Konstigt om AoC slår WOW grafikmässigt Oo ,, skiljer 4år mellan dom så :b

Bara som en parentes de flesta långlivade MMOs uppgraderar grafikmotorn och kvaliteten på grafiken med jämna mellanrum så det är väl knappast en ursäkt.... för övrigt är till och med den urusla designen i WoW klart bättre och mer inspirerande än AoCs tråkiga jäkla "Dungeon Runners"-stil... om än med mycket mer polygoner så är det fan inte "snyggt" ^^

Skrivet av Weyland:

> Konstigt om AoC slår WOW grafikmässigt Oo ,, skiljer 4år mellan dom så :b

Bara som en parentes de flesta långlivade MMOs uppgraderar grafikmotorn och kvaliteten på grafiken med jämna mellanrum så det är väl knappast en ursäkt.... för övrigt är till och med den urusla designen i WoW klart bättre och mer inspirerande än AoCs tråkiga jäkla "Dungeon Runners"-stil... om än med mycket mer polygoner så är det fan inte "snyggt" ^^

Graffen på WoW sög ju redan när den kom. Då var Guildwar bättre å snyggare. så är det fortfarande men AoC är lite bättre än GW också.


signatur
Medlem

Haha, det gick lika bra för AoC som Everquest 2:evil:
Vem fan bryr sig om grafiken, huvudsaken att det är kul att spela och att inte skiten krashar när man lirar:P

Blizzard FTW

Medlem
Citat:

Problemet är ju att stridssystemet är ganska dåligt genomfört. Enda skillnaden mellan t.ex. WoW's eller vilken annat mmo spel som helst för den delen är ju att varje attack tar 1-4 knapptryckningar att genomföra. Medans magiker kör samma gamla race. Combos är ofta ganska tråkiga och väldigt lika dana från klass till klass. Dessutom har t.ex. min barbar så få combos att jag måste använda flera ranger av samma combo för att få ett vettigt attackmönster. Dvs stridssystemet är varken nyskapande eller effektivt. Det är bara en stor kolloss som man slåss emot lika mycket som med.

Kändes som man hade väldigt mycket mer kontroll över fighterna i de tidigare MMO jag spelat (LOTRO, WoW, DAoC, Eve, EQ etc).

Eh??? Mer kontroll i WoW, LOTRO mm... Ja det är klart du har mer kontroll eftersom i både WoW och LOTRO klickar du på EN motståndare som blir den din karaktär kommer att slå! Övriga motståndare runtomkring får vänta till antingen du dödat den första eller att du markerar en annan du vill göra skada på. På grund av detta känns det som du har mer kontroll...

I AoC kan du välja EN motståndare precis som i mer äldre MMO spel. Men det lilla unika i just AoC är att det behöver du inte, du kan själv placera dig så att du gör skada på två eller fler motståndare och inte välja en specifik motståndare.

Jag har konto på LOTRO och AoC och att spela en burgler (typ assassin i AoC) i LOTRO är så långsamt och tråkigt i jämförelse med AoC.

Funcom HAR skapat något väldigt nytt och annorlunda för just melee klasser. Därmed inte sagt att just deras sätt kommer vara den bästa inom ett par år men att man blir mer involverad än i äldre MMO spel är det ingen som kan neka till. Sen att detta system gör attacker svårare, mer förvirrade (innan man behärskar dom) är en helt annan sak.

Skrivet av cRYPT0NiT3:

Eh??? Mer kontroll i WoW, LOTRO mm... Ja det är klart du har mer kontroll eftersom i både WoW och LOTRO klickar du på EN motståndare som blir den din karaktär kommer att slå! Övriga motståndare runtomkring får vänta till antingen du dödat den första eller att du markerar en annan du vill göra skada på. På grund av detta känns det som du har mer kontroll...

I AoC kan du välja EN motståndare precis som i mer äldre MMO spel. Men det lilla unika i just AoC är att det behöver du inte, du kan själv placera dig så att du gör skada på två eller fler motståndare och inte välja en specifik motståndare.

Jag har konto på LOTRO och AoC och att spela en burgler (typ assassin i AoC) i LOTRO är så långsamt och tråkigt i jämförelse med AoC.

Funcom HAR skapat något väldigt nytt och annorlunda för just melee klasser. Därmed inte sagt att just deras sätt kommer vara den bästa inom ett par år men att man blir mer involverad än i äldre MMO spel är det ingen som kan neka till. Sen att detta system gör attacker svårare, mer förvirrade (innan man behärskar dom) är en helt annan sak.

Bra sagt håller med till 100%


signatur
Skriv svar