Illegal nedladdning av Witcher 2 kan stå dig dyrt

Medlem
Skrivet av john2376:

De kan glömma att kunna bötfälla någon utan att då bryta mot grova lagar genom integritetsbrott genom spionage.

Egentligen inte. Inte. INTE.
Om någon begår ett upphovsrättsbrott kan dom mycket väl erbjuda personen en chans till "pre court settlement", alltså egentligen samma sak som utpressning fast ändå inte. Dom vill ha en slant helt enkelt för att inte pungslå dig ordentligt, dra dig inför domstol, sedan pungslå dig med ett skadeståndskrav på precis vad dom tycker eller vill ha.

Eftersom informationen om vem som tankar en fil inte är hemlighetsstämplad kan vem som helst, hur som helst finna den, använda sig av den samt ordningsmakten kan juridiskt sett tvinga till sig den och det är ett brott att vägra då man skyddar ett annat brott som numera är straffbelagt med upp till 2 års fängelse.

Spionage, har du sett för mycket film eller?

Medlem

till alla som sätter sig emot piratkopiering:
dom jag känner och vet piratkopierar skulle inte köpa spelen oavsett om dom kunde eller inte kunde ladda ner dom. skadar det då på något sätt utvecklaren eller marknaden? nej. det ger t.o.m lite PR eftersom att andra som tycker det ser roligt ut kanske bestämer sig för att köpa det. jag tycker det är jättebra att dom skippar drm eftersom det bara skapar problem och att alla typer av drm blir hackade oftast inom bara något dygn, om ens det. och som sagt, det kan ju inte skada någon att ladda ner ett spel om man ändå inte skulle köpa det normalt sett.


signatur

[b]Don't tell me the sky is the limit when there's footprints on the moon[b]

123
Skriv svar