Alan Wake till pc imorgon – Remedy snackar uppföljare

Medlem
Skrivet av Grumbledock:
Skrivet av raefzm88:

Nja, håller inte riktigt med. PC är inte en konsol som de andra. Och om det är något som håller utvecklingen tillbaka så är det väl ändå dagens konsoler?

Tvärt om, om något så är det PC-plattformen som håller tillbaka utvecklingen (bissart nog).
För det första, den stora mängden olika hårdvaror gör det omöjligt att optimera spel till en vettig nivå, grafikkorten presterar i praktiken inte ens hälften av vad de borde klara, om spelen vore optimera, detta gäller även PC-exklusiva. Samarithan demot krävde 2,5TERAflops beräkningskraft för att renderas i realtid (ungefär), detta har man haft på PC sedan 2009 men ändå finns inga,m inte ens exklusiva, som är i närheten av grafiken (se ovan).
Inte nog med att det är svårt att optimera, en klart större del av budgeten/resurserna som kunde lagts på utveckling måste läggas på buggfixning av specifika buggar för viss hårdvara, och kompatibilitet med nyss nämnda hårdvara. Lägg till ett svettigt DMR-program som krävs av utgivare idag, kostnaden för detta och buggar som följer.
Sen har vi PC som plattform, visst är det roligt att leva i en fantasivärld där alla, eller ens hälften av alla PC gamers har en modern rigg som klarar det senaste, men det är inte verkligheten. Över 3% av Steams kommunity saknar i dagsläget helt ett dedikerat grafikkort från AMD/nVidia, och en klar majoritet klarar inte ens Dx11!
PC exklusiva titlar som ex. SC2 släpps helt utan AA, och de spel som verkligen pressar grafiskt (Crysis 1) säljer klart sämre än de som har betydligt sämre grafik och systemkrav, ska ett spel sälja på PC idag ska systemkraven vara ruskigt låga...

På konsol då, de har ju daterad hårdvara etc, etc.
Visst, hårdvaran är gammal och var aldrig bäst, å andra sidan tvingas/uppmuntras utvecklarna att bli bättre på sina jobb som följd. Istället för att som på PC förlora det mesta av prestandan, så tvingar man ut mer prestanda ur samma hårdvara och kan under en 5-års period producera allt större, bättre och mer avancerade spel trots daterad hårdvara, prestera sådant som på PC hade krävt en rejäl uppgradering jämfört med en lika gammal rigg.
Dessa nya knep och idéer används så klart även fortsättningsvis, så när nästa generations konsoler kommer kan man erbjuda klart mer spel, än man kunnat om man utvecklat PC-stilen. Även på PC får spelarna ta del av detta, de får bättre och snyggare spel med nya effekter och funktioner helt utan att slänga halva sin inkomst till AMD/nVIdia för marginella förbättringar.

Eller om vi säger så här; vad kallar du utveckling?
Att slänga in 2 motorer i en bil och få förbättrad prestanda, eller med rengöring och mjukvaru-uppdatering ge 30-50, upp till 100% mer effekt utan att byta en enda del av motorn?
På PC ska du köpa nya grafikkort för varje ny DirectX, gärna 2-4st för bästa grafik, medan du på konsol kan få ta del av en del (inte allt), men det utan något som helst hårdvaru-utbyte. Det kallar jag utveckling, mer för mindre

Dina uppsatser är alltid en källa som ger upphov till mycket gott skratt! Tackar som fan för det!

Medlem
Skrivet av Grumbledock:

@ raefzm88
Bara ett litet tillägg, folk som köpte deras spel och var "gamla trogna fans" kan idag mycket väl spela på konsol också/istället, dessutom finns de "gamla goda" spelen också till konsol.
Fans är fans, haters är haters, oavsett vad remedy gör så kommer respektive grupp att fortsätta bete sig på precis samma sätt, svårare än så är det inte.

Trevligt att det då finns folk som inte bryr sig. Jag tar i alla fall ställning.

<---- stolt "hater"

Medlem
Skrivet av eCore:

Sebastian Lind; E du på riktigt?

Förövrigt så har raefzm88 rätt i stort sätt allt han säger.

<3

Medlem

raefzm88: Håller med dig om nästan allt du säger.

Nog om det, är det inte lite märkligt att det tog sån tid att få upp en spelsida för Alan Wake på Steam, Den kom typ upp för ett par dar sen hafsigt ihopsatt, och nu är vi inne på releasedygnet utan ens en hint om pris än? Ingen chans att köpa i förtid eller nånting. Märklig approach till det hela måste jag säga.


signatur

Cptn BaseballBatBoy!

Medlem

Efter att ha spelat en halvtimme av PC-versionen så ser jag att det som sagt inte är några större skillnader jämfört med XBOX 360-utgåvan.

Medlem

http://store.steampowered.com/sub/13535/

Vad är det för amatörer som har lagt upp det här egentligen? Kolla upplösning i spelheadern, kolla felstavningen i titeln (Edtion). Man börjar undra om själva porten är ett hafsverk också.


signatur

Cptn BaseballBatBoy!

12
Skriv svar