Nya dödshot i spelbranschen

Att hota någon, oavsett forum, oavsett hotets natur är förkastligt.

Kan man inte framföra medhåll eller avståndstagande utan hot bör man släppa tangentbordet och göra någonting annat, klarar man inte det så borde man låsas in.

Medlem
Skrivet av Hipshot:

Men tjena malena vilken lång tråd detta blev, är det ett rekord på fragzone?

bra trafik till fz


signatur

"på slutet brinner vi som vackrast"

Medlem
Skrivet av anon_170836:

Vet inte hur du kan tro att Lady Dahmer hatar män när hon är gift med en man. Man får bara se en kommentar på bilden du länkar också, vad är det hon svarar på och så vidare? Spela roll, du kanske tycker att det var hemskt att hon skrev bara "gamers" och inte "vissa" men du gör ju samma sak.

Ja du, hur kan jag ha fått den uppfattningen?

Och några citat från hennes vänner:

Det här är inga marginaliserade extremister, om du tror det. De här personerna får utrymme i TV, radio och tidningar, där de helt oemotsagda kan sprida sitt hat.

Redaktör
Skrivet av LVX156:

Det här är inga marginaliserade extremister, om du tror det. De här personerna får utrymme i TV, radio och tidningar, där de helt oemotsagda kan sprida sitt hat.

Såna där extrema uttalanden hör knappast till vardagen, och jag har aldrig någonsin hört någon få uttala dylikt okommenterat i tv, radio eller tidningar. Så jag håller verkligen inte med dig om att de får utrymme i dessa medier.

Men det har ganska lite med den här nyheten att göra, som ju faktiskt handlar om att personer i spelbranschen mordhotats för att de har åsikter om saker. Låt oss återgå till det, för såvitt jag vet har de citerade personerna ingen koppling till spel.


signatur
Inaktiv

Jag är ingen anhängare till Anita Sarkeesian. Jag tycker inte hennes filmer är bra eller innehåller information som är korrekt och har vettig information som stämmer. Det är min personliga åsikt.

Vad jag dock är anhängare för är det fria ordet. Rätten att säga vad man vill, tycka vad man vill oavsett hur dumt det kan vara. Även om jag inte håller med henne alls så har hon rätten att säga vad hon tycker trots många faktafel. Och jag vill understryka att det verkligen inte gäller bara henne utan vem som helst. Spelar ingen roll vilket kön man tillhör, ingen ska bli hotad till livet för sin åsikt eller kallas grova könsord, bli hotad med våldtäkt. Man passerar en gräns då.

Det är så enkelt att göra sig hörd och hålla en debatt på vuxen nivå men det är lättare sagt än gjort på nätet. Näthat är enkelt att utföra då man aldrig behöver se personen i ansiktet. Tror ni majoriteten av alla människor skulle våga säga det dom skriver i ansiktet till den personen i verkligheten? Enligt min åsikt, nej, tror en stor del inte skulle göra det.

Jag må tycka vad jag vill om Anita Sarkeesian och hennes filmer samt många faktafel men att inte kunna hålla en vuxen dialog samt hota personer till livet, det är aldrig en bra ide.

Mina tankar om det hela.

Medlem

Kul med en långdragen diskussion


signatur

Welcome to the Manglerdome

Inaktiv

LVX156: Right in the kisser.

edit: Jag har inget till övers för profesionella offer. De kommer in och våldför sig över en branch de inte är intresserade av utan de ser ett sätt att tjäna pengar av lättlurade stackare.

Medlem
Skrivet av Friamannen:
Skrivet av jooster:

Du tycker inte att Anita kanske själv hade kunnat förutspå vad som skulle hända när hon började häva ur sig skitsnack om jämställdhet inom gamingkulturen? Att hon kanske själv är åtminstone lite medskyldig till att det blivit som det blivit och hon får motta mordhot?

Jag säger inte att det är rätt, men jag menar på att det inte är så svårt att förutspå, och att skulden helt eller delvis vilar på den som kan bättra sig genom att ta på sig skulden (det är rationellt användande av skuld som ett verktyg för att hantera och lära sig av misstag).

Kommer den anonyma snubben som mordhotade henne att sluta göra liknande saker i framtiden om han får skulden? Knappast. Kan Anita lära sig av detta om hon får skulden och kanske tagga ner lite grann? Tveksamt, men det kanske finns en liten chans.

Väldigt svårt att svara på ditt inlägg, då jag saknar förmåga att tänka på ditt sätt. Men förhoppningsvis ska alltså Anita "tagga ner" lite med sitt "skitsnack om jämställdhet inom gamingkulturen" pga hoten? Det är positivt att hon blev hotad så att hon nu eventuellt blir nertystad, och kan reflektera över sina överträdelser mot känsliga gamers? Hett resetips till dig: Kina, Ryssland, eventuellt Thailand i dessa tider. Tror du hade gillat det.

Nu läste du ju inte vad jag skrev. Det är inte positivt att hon blev hotad, men det är realistiskt, det är inte så svårt att tänka sig att dessa hot kan hända om man lägger upp videos som de hon har gjort. Hon kom från ingenstans och klampade in på en hobby som många håller kär, som genom alla tider redan fått utstå massa skit från snubbar som t.ex. Jack Thompson. Gamers har kämpat mot Thompsons skitsnack i många år, där han som icke-gamer kommer in och anklagar dem för att vara mördare, eller potentiella mördare. Om man håller detta i tanken så är det inte så märkligt att folk blir förbannade när någon ny person kommer in och börjar beskylla hobbyn för att vara dålig, av andra anledningar visserligen, men ändå på ett liknande sätt. Det är väl ändå inte så svårt att förstå att gamers tar illa vid sig?

Nu har då Anita mordhotats. Det har hänt, och det var, med ovanstående resonemang, inte alls speciellt svårt att förutspå, varken för mig, dig, Anita själv, eller någon annan som har minsta lilla koll på kulturen (och om man ska göra videos om kulturen bör man nog ha lite koll på kulturen, aight?).

Jag ser straffberättigad och skyldig som två vitt skilda saker (med straffberättigad menar jag då personen som enligt gällande lagar skall få straffet för brottet som begåtts ifråga (mordhotet)). Med detta menar jag att en person skall få straffet, och en person rimligtvis bör få skulden. Många gånger kan detta vara samma person, men inte alltid. I det här fallet så är ju den straffberättigade den personen som mordhotade Anita. Enligt gällande lag skall han straffas om polisen lyckas få tag på honom, inga konstigheter.

Skuld däremot har inte mer mening eller påverkningskraft i sig än vad man ger det. Att ge samma person skulden kommer inte göra honom mer straffad, det kommer förmodligen inte på något vis påverka hans inställning till huruvida han gjorde rätt eller ej. Straffet kanske gör det, men inte skulden. Så var lägger man skulden. Det beror på vad man är ute efter. Vill man att samma situation ska upprepas i framtiden, då lägger man inte skulden någonstans. Vill man försöka minimera risken för att samma situation uppstår igen, då lägger man skulden där den gör mest nytta för att ta en mot det givna målet (att minimera risken för att det händer igen). Skulden gör mest nytta hos den personen som, genom att få skulden, kan tänkas ändra sitt tänkande och beteende så att situationen inte uppstår igen. I det här fallet Anita, då hon är den enda andra personen som var med (om vi bara snackar om den delen av artikeln då, de andra hoten är separata fall).

Detta betyder inte att man ska tysta ner Anita, så håll gärna dina ryssland och kinareferenser för dig själv. Det betyder bara att man ger Anita en rimlig möjlighet att lära sig av sina handlingar, vare sig de är bra eller dåliga, och tänka över om det är värt det, om hennes frihet att yttra sig i just den här frågan är värd att utöva på just det här viset som hon gjort.

Jag inser att detta kanske inte är så enkelt att förstå. För de allra flesta så är skuld något som leder till straff, men det är ett smalt sätt att se på saken. Då går man miste om det verktyget som skuld faktiskt är.

Extraexempel på skuld som verktyg:
Om jag bor på bottenvåningen och lämnar mitt fönster vidöppet när jag går hemifrån, och någon hoppar in och stjäl från mig, vem är straffberättigad, och vem skall ha skulden? Tjuven är straffberättigad, och han kommer få sitt straff om polisen får fast honom. Jag tar dock på mig skulden, så jag kan lära mig av mitt misstag och sluta lämna mitt fönster öppet när jag inte är hemma. Det är visserligen min frihet, men de flesta håller nog med om att jag får faktiskt skylla mig själv.

Försäkringsbolagen har tillämpat detta i alla år genom att påpeka att du måste ha ett godkänt lås på dörren, och detta måste användas alla gånger du inte är hemma, annars får du inga pengar av dem. Skuld som verktyg för att få folk att tänka över sina handlingar så man minimerar risken för inbrott.

Detta blev oerhört långt, jag hoppas någon orkar läsa allt och att jag har gjort mig förstådd, det är inte alltid så lätt tyvärr.

Ta ta

Medlem

Man måste vara extremt uppmärksamhetskåt om man ska skriva om hur synd det är om en för att man fått dödshot på Internet. Finns det någon som skrivit på internet, vare sig det gäller forum, spelat ett spel online eller skrivit någon annanstans som aldrig fått något hot?

Tyvärr är det en realitet för alla, inklusive mig. Att gråta ut och tala om hur synd det är om en för att få sympatipoäng är bara rent bekräftelsesökeri.

Medlem
Skrivet av boota:
Skrivet av Raskarl:

Nej, men det är tydligt att hon utnyttjar det för uppmärksamhet. Gör research om henne så märker du att hon inte riktigt har alla tomtar på loftet och tjänar multum på sina föreläsningar som folk kommer på tack vare uppmärksamheten hon har lyckats fiska till sig i sin offerposition. Hon gör videor och inlägg för att provocera, hon har utsett sig själv till spelvärldens "sista boss".

hur spelar det någon som helst roll i sammanhanget?

hon blir hotad till livet, och du har mage att gnälla på att hon uppmärksammar det.

vidrigt.

Spela vilket spel som helst i över 3h så kommer du också få några döds hot...

Medlem
Skrivet av farfadern:
Skrivet av boota:
Skrivet av Raskarl:

Nej, men det är tydligt att hon utnyttjar det för uppmärksamhet. Gör research om henne så märker du att hon inte riktigt har alla tomtar på loftet och tjänar multum på sina föreläsningar som folk kommer på tack vare uppmärksamheten hon har lyckats fiska till sig i sin offerposition. Hon gör videor och inlägg för att provocera, hon har utsett sig själv till spelvärldens "sista boss".

hur spelar det någon som helst roll i sammanhanget?

hon blir hotad till livet, och du har mage att gnälla på att hon uppmärksammar det.

vidrigt.

Spela vilket spel som helst i över 3h så kommer du också få några döds hot...

Jag har varit gamer i över 16 år och har aldrig mottagit dödshot. Och då har jag spelat alla möjliga spel online. Så om du får dödshot var tredje timme så kanske du ska se över hur du själv beter dig online.


signatur

"When there is no more room in hell, the dead will walk the earth."

Medlem

Sådana här hot har inget med "spelkulturens avigsidor" att göra.


signatur

Har jag drabbats av PMA? Positiv Mental Attityd.

Medlem
Skrivet av Carl Johansson-Sundelius:

Frågan är hur man får folk att sluta hota, inte ta dem på mindre allvar.

Ta bort anonymiteten skulle funka delvis kanske men det är effektivare att skaffa sig insikten att det är bara folk som skäller som hundar utan intention att verkligen bita. När det börjar anlända brev, telefonsamtal och händelser i verkligheten kan man börja diskutera hot och anmälan.

Det är inte trevligt att bli hotad online och det borde inte finnas men det känns som att dom medel man måste ta i med för att råda bot gör det ovärt då alla som inte gör liknande kan falla offer. Leder anmälningar nån vart överhuvud taget mot anonyma personer online? Om inte så låter det enbart som ett medel för att få sympati för om inget ändras så kan man lika gärna låta bli. Men då är väl risken att det blir färre klick.

Medlem
Skrivet av Idono:
Skrivet av Ender:
Skrivet av marcus8958:
Skrivet av birgittan:
Skrivet av Javas:

Många ogillar henne så mycket för att hon vinklar så starkt att hon rent utav ljuger väldigt ofta i hennes videor. Hon stänger av kommentarsfunktionen i sina youtube filmer så folk inte ska kunna "call out da bullshit", under täckmanteln "folk är så dumma mot mig i kommentarerna". Jag ogillar henne för de anledningarna men att mordhota henne och hennes familj är inte friskt :/

Vad ljuger hon om?

https://www.youtube.com/embed/QJeX6F-Q63I

Men det där är ju bara sådan klassiskt bullshit. En snubbe gör (återigen) en 20 minuter lång YouTube video som gör allt i sin makt att motbevisa Sarkeesians påståenden, gärna genom att ta saker ur sitt sammanhang, förvränga eller totalt missförstå hennes poäng. När hon säger att kvinnor ofta (i pop kulturella sammanhang) reduceras till ett försvarslöst objekt som måste räddas av den modige, starke mannen så är hans motargument att förfärat påpeka "folk i ett normalt förhållande BRYR sig om varandra, är det då så fel att försöka hjälpa sin bortrövade flickvän?", och missar därmed hela poängen. Det är ungefär lika mycket "bevisning" på att Sarkeesian är en lögnare" som att ett hittat stavfel raserar ett större sakargument.

Titta på klippet i sin helhet istället, och försök bilda dig din egen uppfattning:

https://www.youtube.com/embed/X6p5AZp7r_Q

Dock är det inte rent BS. Personen i fråga gör en väldigt bra breakdown och förklaring av vad det är hon gör fel. Det är betydligt mer korrekt än vad Anita S gör. Inte nog med att han visar ett praktexempel på Anita S video fast omvänt.

Det har också aldrig påståtts att hon ljuger. Utan att hon vinklar fakta för att passa henne. Hon visar aldrig helheten och refererar aldrig sin research. Det är fel att behandla henne som vissa gör men att behandla henne som om hon har rätt är inte heller korrekt.

I detta faller är det som journalister och politiker som visar statistik för att bevisa saker. Dom vinklar det och visar aldrig helheten. Inte nog med att dom tar det ur kontext. Så säga det en gång till. Anita S gör just detta. Hon skippar allt som har med en Akademiskt korrekt artikel/video och vinklar det på ett väldigt subjektivt agenda drivet vis.

Personen i fråga gör inte alls en väldigt bra breakdown eller förklaring till vad som hon gör fel. Det han gör är att direkt ungdå hennes påståenden och hitta på egna irrelevanta mottargument, som i början där Anitas påstående om att omslaget till ett spel återintroducerar det hon kallar regressiv smörja, alltså framställandet av kvinnor som sexiga och i behov av hjälp. Istället för att bemöta det påståenden direkt så visar han en slutsekvens i spelet där en av kvinnorna slår bossen på pungen, använder det som något slags bevis, nedvärderar Anita och spelar klippet om och om igen för att visa hur rätt han har. Pinsamt.

Sen talar han om anlednignen till att man gör spel, dessa är inte för att feminister ska bli glada, eller för underkuva kvinnor, utan för att skapa profit. ÖÖh? Ja har hon sagt något annat? Hur kan man ens komma med ett sådant argument? Hela grejjen med hennes videos handlar inte anledningen till att det finns en spelindustri utan att belysa problem med könsskillnader i spelen, som kan vara svårt att förstå för män, "vi har det ju bra, vart är problemet liksom?"

Han fortsätter med att det är självklart att man bryr sig om varandra i ett normalt förhållande. Kan man vrida och vända på det mer än så här? Hon har aldrig påstått något annat, det hon säger är att kvinnor porträtteras som passiva, som offer, som objekt som alltid måste räddas inget annat. Han undgår ännu en gång att se problematiken och menar att damsel in distress-tropen är bara en av många storylines man kan använda, jo eftersom man i ett förhållande bryr sig om varandra. Problemet ligger i att det i en övervägande majoritet av fallen är just en damsel och inte bachelor in distress. Även här kan man ha svårt att se något problem, speciellt för oss som tillhör den manliga skaran. Det feminister (och andra) menar är att vi lär oss dessa snevridna normer redan som barn och formas därefter. Om små flickor växer upp och får se i samhället, i media och direkt i sin uppfostran att de ska vara på ett visst sätt, självklart försöker de forma sig efter den rådande normen. Slå upp ordet socialisationsprocess vettja.

Sen förklarar hon subjekt och objekt i spel, det hon pratar om här gäller i alla former av medier, det här lär man sig i svenskan eller om man studerar litteratur. Troligtvis förstår han inte detta och svarar med sitt geniala mottargument "Or loved one, to be helped. I mean Jesus girl, you are one sick puppy." Vidare fortsätter han med att säga att man inte kan vilja skydda sin flickvän utan att göra henne till ett objekt. Jag dör snart, den här killen fattar ju verkligen ingenting. Ännu en gång missar han poängen, och vrider Anitas påståenden till något som han bemöter med typiskt irrelevant försvar där man nedvärderar motståndaren i brist på vettigt argument.

Jag skulle kunna fortsätta men det har bara gått 5 minuter av videon och jag känner att det här blir för mycket.

Vill bara bemöta det du säger om att det hon gör är vinklat.Ja det är väl klart som korsvpad att det är, framgår det inte av hennes användarnamn "Feminist Frequency" eller när hon förklarar sitt syfte? Självklart är det vinklat, det är ju en feministisk synvinkel på något. Det är upp till oss att ta till oss sånt här och själva bilda oss en helhetsuppfattning.

Medlem

De som hävdar att Sarkeesian (och andra, t ex Zoe Quinn) ljuger och utnyttjar sin "offerstatus" för egen vinning, är exakt samma anonyma svin som skickar dödshot eller värre till dem. Så varför litar ni på dessa "källor" istället för på folk som faktiskt framträder med namn, bild och har mängder av fakta på sin sida?

Medlem
Skrivet av marcus8958:
Skrivet av Ender:

Men det där är ju bara sådan klassiskt bullshit. En snubbe gör (återigen) en 20 minuter lång YouTube video som gör allt i sin makt att motbevisa Sarkeesians påståenden, gärna genom att ta saker ur sitt sammanhang, förvränga eller totalt missförstå hennes poäng. När hon säger att kvinnor ofta (i pop kulturella sammanhang) reduceras till ett försvarslöst objekt som måste räddas av den modige, starke mannen så är hans motargument att förfärat påpeka "folk i ett normalt förhållande BRYR sig om varandra, är det då så fel att försöka hjälpa sin bortrövade flickvän?", och missar därmed hela poängen. Det är ungefär lika mycket "bevisning" på att Sarkeesian är en lögnare" som att ett hittat stavfel raserar ett större sakargument.

Jag har sett alla hennes videos och som du säger borde du ta hennes videos med en nypa salt när du så snabbt avfärdar andra personers åsikter lika lätt.

Här är del 1 av hennes senaste video

https://www.youtube.com/embed/4ZPSrwedvsg

Från 18:00 och framåt börjar hon snacka om vad MÄN kan göra mot KVINNOR i spelen och alla exempel i alla spelen hon visar kan MÄN göra mot MÄN men det nämner hon inte och istället objektifierar kvinnor som svaga. Med andra ord hon gör det mot kvinnor som hon klagar på att spelutvecklare och män gör mot kvinnor i videon du länkade till.
Hon väljer att vinkla och sprida lögner för att lura personer som inte är insatta så hon kan fortsätta tjäna pengar på hennes serie.

Fast nu sa ju du att hon objektifierar kvinnor själv, när hon tydligt bara visar videor där kvinnor faktiskt blir objektifierade. Följaktligen ser jag inte att du någonstans tackat Sarkeesian eller någon annan du lånat YT klipp av till ditt inlägg, för att göra en poäng. Det gör ju dig, med ditt eget resonemang, till en tjuv, opålitlig vinklare av information och lögnare.
Sen handlar hennes serie om vad kvinnor blir utsatta för i dataspel. Ifall du mår dåligt av att män också gör det, gör en egen serie då, istället för att beskylla henne för att inte tala för de stackars männen.

Skrivet av marcus8958:

Fallout, GTA IV, GTA V och Dishonored som hon använder som exempel kan du som spelare göra exakt samma sak mot män som mot kvinnor. Om man då skulle göra en video som hennes med manliga offer skulle man då kunna vända argumentet att spelen i helhet är sexistiska mot män?

Det blir svårt då du sällan (om någonsin?) ser de våldsutsatta männen i underkläder eller nakna, erbjuda sexuella tjänster till de blir avlivade på en mängd raffinerade sätt.

Videon du länkade till i handlar om kvinnor som reduceras till sexuella objekt i bakgrunden. Att då (som många tydligen gör) kommer med motargument som "men man "måste" inte gå in i strippklubben", "man måste inte se, misshandla eller döda de hel/halvnakna kvinnorna spelet igenom" blir rätt tomma, det räcker med att man kan göra det. Tänk nu på att några personer på spelföretagen aktivt suttit och programmerat in möjligheter och sekvenser där sexualiserat våld mot kvinnor förekommer, istället för att få det att låta som en olycklig slump.

Blir lite roligt när man sätter i jämförelse att Ubisoft inte fick plats med några spelbara kvinnor i senaste AC

Skrivet av FuzioN:
Skrivet av Ender:
Skrivet av FuzioN:

...
Men hon ska komma undan utan några elaka handlingar som hon gjort emot andra ellehur?

Vi säger jag blåser skitmånga, sedan tjänar pengar på detta, ska inte jag då på något sätt få någon konsekvens över det hela?
...

Du gillar alltså när tjuvar kommer undan, och folk som bryter emot lagen kommer undan och vill försvara dessa?

För det är just detta du sitter och säger just nu.

Bara lite nyfiken, menar du att hon hade med delar av andras YouTube videos i sina egna YouTube videos utan att tacka dom (the outrage!)? Eller har hon "stulit" något annat som jag inte känner till? Kanske något som legitimerar hoten mot henne?
Låter i så fall som intressant läsning.

Skrivet av Cav_swe:
Skrivet av Carl Johansson-Sundelius:
Skrivet av Cav_swe:

Helt klart en falseflag operation, skapa ett fejkat anonymt konto för att sedan skriva egna hot till sig själv i hopp om att få uppmärksamhet. Inget vanligt fenomen i vänsterträsket, ett typexempel är väl att i valtider klottra rosa hakkors för att sedan skylla på SD.

Såvida du inte kan komma med konkreta bevis så tycker jag att det är ganska allvarliga anklagelser. Har de andra tre vi nämner i nyheten också fabricerat hoten mot dem och deras familjer?

Det är svårt att bevisa men statistiken säger annat.

Och vilken statistik var det du hänvisade till där sa du?

Edit. Meh, nu hann du före mig två gånger Carl! Försöker ju att läsa ikapp så fort jag kan! ^^

Kolla kickstartern m.m finns mycket att gräva upp. finns väldigt mycket att hitta, och lura folk på pengar är bara en liten grejj, hon har även dragit alla över en kant vilket är förtal.

Sen visst hon har vissa bra saker hon poängterar.
Men vissa är helt absurda och hennes få bra väger ej upp till dom dåliga alls.

Läs om kickstartern, googla så ska du se en rolig historia

Så vart på kickstarten var det jag skulle kolla? https://www.kickstarter.com/projects/566429325/tropes-vs-wome...

Vilka människor har hon lurat på pengar? Menar du att hon har tagit YT klipp av folk som gjort YT vids av klipp från olika spel, om hon sedan använt i sitt projekt? Utan att "tacka"? Eller menar du att hennes Kickstarter mål var 6000$ och hon nästan fått in 200.00$?
Låt mig då informera om att de klipp hon tagit från nätet inte är copyright skyddade. Inte heller är de dessa hon drar in pengar på i Kickstarter, utan hennes projekt. Förstår du skillnaden? Nä, antagligen inte.
Hon gör en videoserie (Troops vs. Women) där hon på ett tydligt sätt beskriver sexism, objektifiering och våld mot kvinnor i spel. För att visa exempel på sådant har hon samlat in öppet material från nätet där sådant tydligt visas. Målet är alltså inte att göra en video med andras videor, utan att använda delar av dessa som ett underlag för att bevisa en poäng.
Så om det var det du eller andra menar med "stöld" så är ni helt ute och cyklar. Det är lika mycket stöld som en tv-spels recension.
Lustigt också att du nämnde "dra alla över en kam" (och får det till förtal), speciellt här, där så många gärna talar för "alla" kvinnor, eller "alla" feminister. Men länka gärna till någon källa där hon drar alla över en kam

Medlem
Skrivet av Svenpa:

Ta bort anonymiteten skulle funka delvis kanske men det är effektivare att skaffa sig insikten att det är bara folk som skäller som hundar utan intention att verkligen bita. När det börjar anlända brev, telefonsamtal och händelser i verkligheten kan man börja diskutera hot och anmälan.

Jag tror att det skulle ha en viss effekt att ta bort anonymiteten, men titta på t ex Aftonbladets kommentarsfält. Där måste man logga in med Facebook, och det hindrar inte folk från att skriva de mest intelligensbefriade saker som någonsin skådats. Det är väl iofs den gamla tesen att de som är dumma på riktigt, är för dumma för att fatta att de är det.

Sedan skiter jag faktiskt i om hot på internet är "på riktigt" eller inte. Om någon hotar mig eller någon annan till livet får han (för det är alltid en han, av någon anledning) vara beredd på att ta konsekvenserna av en polisanmälan. Problemet är väl att det är svårt att ens hitta de här satans asen.

Och ja, jag vet att en stor del av dem förmodligen är småungar som sitter och fnissar framför skärmen. Det skiter jag också i. Om de eller deras föräldrar åker på rejäla böter eller en villkorlig dom så kanske de tänker sig för nästa gång. Folk måste fan ta ansvar för vad de gör och säger, inte skratta bort det med att säga att "det var bara ett skämt".

Medlem
Skrivet av Paladia:

Man måste vara extremt uppmärksamhetskåt om man ska skriva om hur synd det är om en för att man fått dödshot på Internet. Finns det någon som skrivit på internet, vare sig det gäller forum, spelat ett spel online eller skrivit någon annanstans som aldrig fått något hot?

Tyvärr är det en realitet för alla, inklusive mig. Att gråta ut och tala om hur synd det är om en för att få sympatipoäng är bara rent bekräftelsesökeri.

Din inkorg är alltså full av folk som hotar att våldta dig, som skriver ut din riktiga adress och som ringer dig mitt i natten för att flåsa fram dödshot? Jag tror inte att detta är något som händer "alla".

Medlem
Skrivet av jooster:

Extraexempel på skuld som verktyg:
Om jag bor på bottenvåningen och lämnar mitt fönster vidöppet när jag går hemifrån, och någon hoppar in och stjäl från mig, vem är straffberättigad, och vem skall ha skulden? Tjuven är straffberättigad, och han kommer få sitt straff om polisen får fast honom. Jag tar dock på mig skulden, så jag kan lära mig av mitt misstag och sluta lämna mitt fönster öppet när jag inte är hemma. Det är visserligen min frihet, men de flesta håller nog med om att jag får faktiskt skylla mig själv.

Nu blandar du väl ihop begreppen lite? Det faktum att du lämnar ett fönster öppet ger inte tjuven rätt att gå in och ta dina saker. Och det faktum att jag är en offentlig person när jag skriver om spel ger ingen rätt att hota mig (ja, det har hänt mig EN gång, men jag kan inte ens föreställa mig hur det är att vara kvinna och få motta sådana här hot tusentals gånger varje dag).

Medlem
Skrivet av jooster:
Skrivet av Friamannen:
Skrivet av Management:

Kan du svara utan att bygga en så kallad halmdocka så vore det önskvärt.

Nej jag finner det svårt, ditt inlägg föreföll mig så komiskt. Snälla fortsätt med dina relativiserande resonemang som:

Skrivet av Management:

Men samtidigt så måste det finnas en anledning varför en person blir så frustrerad och desperat att man skickar dödshot till andra människor. Och att se sin favorithobby bli smutskastad till höger och vänster av en person (som av allt att döma inte ens gillar att spela spel) och sedan se hur hela branschen håller denne person om ryggen låter (och är) oerhört frustrerande.

Inser du själv vad du skriver?

Så du kan inte se in i framtiden och inse att om du, metaforiskt, publikt pissar på en av många omtyckt hobby, trots att du ej är utövare av denna hobby, och sen får med dig en stor del av medievärlden, varav vissa är utövare och vissa inte, så kommer de som verkligen brinner för sin hobby bli arga, ledsna och besvikna? Vissa kommer reagera genom att skrika tillbaka, några enstaka kommer förmodligen mordhota dig för detta. Du kan inte se att det kan hända innan du handlar? Det kan jag, och de flesta andra, det kallas konsekvenstänkande och är något man börjar lära sig i tidig ålder (innan 10 år åtminstone).

Du tycker inte att Anita kanske själv hade kunnat förutspå vad som skulle hända när hon började häva ur sig skitsnack om jämställdhet inom gamingkulturen? Att hon kanske själv är åtminstone lite medskyldig till att det blivit som det blivit och hon får motta mordhot?

Jag säger inte att det är rätt, men jag menar på att det inte är så svårt att förutspå, och att skulden helt eller delvis vilar på den som kan bättra sig genom att ta på sig skulden (det är rationellt användande av skuld som ett verktyg för att hantera och lära sig av misstag).

Kommer den anonyma snubben som mordhotade henne att sluta göra liknande saker i framtiden om han får skulden? Knappast. Kan Anita lära sig av detta om hon får skulden och kanske tagga ner lite grann? Tveksamt, men det kanske finns en liten chans.

Det här kan vara det tröttsammaste jag läst hittills i den här tråden, och på så många plan att jag inte ens vet var jag ska börja. Kan inte jag, som älskar spel, ändå se att det finns mycket sexism och andra tråkigheter i spel? Ska man räkna med mordhot om man öppet diskuterar jämställdhet inom gamingkulturen?

Vad sa ditt utvecklade "konsekvenstänkande" till dig när du bestämde dig för att kläcka ur dig något så urbota dumt?

Medlem
Skrivet av hestah:
Skrivet av Idono:
Skrivet av Ender:
Skrivet av marcus8958:
Skrivet av birgittan:
Skrivet av Javas:

Många ogillar henne så mycket för att hon vinklar så starkt att hon rent utav ljuger väldigt ofta i hennes videor. Hon stänger av kommentarsfunktionen i sina youtube filmer så folk inte ska kunna "call out da bullshit", under täckmanteln "folk är så dumma mot mig i kommentarerna". Jag ogillar henne för de anledningarna men att mordhota henne och hennes familj är inte friskt :/

Vad ljuger hon om?

https://www.youtube.com/embed/QJeX6F-Q63I

Men det där är ju bara sådan klassiskt bullshit. En snubbe gör (återigen) en 20 minuter lång YouTube video som gör allt i sin makt att motbevisa Sarkeesians påståenden, gärna genom att ta saker ur sitt sammanhang, förvränga eller totalt missförstå hennes poäng. När hon säger att kvinnor ofta (i pop kulturella sammanhang) reduceras till ett försvarslöst objekt som måste räddas av den modige, starke mannen så är hans motargument att förfärat påpeka "folk i ett normalt förhållande BRYR sig om varandra, är det då så fel att försöka hjälpa sin bortrövade flickvän?", och missar därmed hela poängen. Det är ungefär lika mycket "bevisning" på att Sarkeesian är en lögnare" som att ett hittat stavfel raserar ett större sakargument.

Titta på klippet i sin helhet istället, och försök bilda dig din egen uppfattning:

https://www.youtube.com/embed/X6p5AZp7r_Q

Dock är det inte rent BS. Personen i fråga gör en väldigt bra breakdown och förklaring av vad det är hon gör fel. Det är betydligt mer korrekt än vad Anita S gör. Inte nog med att han visar ett praktexempel på Anita S video fast omvänt.

Det har också aldrig påståtts att hon ljuger. Utan att hon vinklar fakta för att passa henne. Hon visar aldrig helheten och refererar aldrig sin research. Det är fel att behandla henne som vissa gör men att behandla henne som om hon har rätt är inte heller korrekt.

I detta faller är det som journalister och politiker som visar statistik för att bevisa saker. Dom vinklar det och visar aldrig helheten. Inte nog med att dom tar det ur kontext. Så säga det en gång till. Anita S gör just detta. Hon skippar allt som har med en Akademiskt korrekt artikel/video och vinklar det på ett väldigt subjektivt agenda drivet vis.

Personen i fråga gör inte alls en väldigt bra breakdown eller förklaring till vad som hon gör fel. Det han gör är att direkt ungdå hennes påståenden och hitta på egna irrelevanta mottargument, som i början där Anitas påstående om att omslaget till ett spel återintroducerar det hon kallar regressiv smörja, alltså framställandet av kvinnor som sexiga och i behov av hjälp. Istället för att bemöta det påståenden direkt så visar han en slutsekvens i spelet där en av kvinnorna slår bossen på pungen, använder det som något slags bevis, nedvärderar Anita och spelar klippet om och om igen för att visa hur rätt han har. Pinsamt.

Sen talar han om anlednignen till att man gör spel, dessa är inte för att feminister ska bli glada, eller för underkuva kvinnor, utan för att skapa profit. ÖÖh? Ja har hon sagt något annat? Hur kan man ens komma med ett sådant argument? Hela grejjen med hennes videos handlar inte anledningen till att det finns en spelindustri utan att belysa problem med könsskillnader i spelen, som kan vara svårt att förstå för män, "vi har det ju bra, vart är problemet liksom?"

Han fortsätter med att det är självklart att man bryr sig om varandra i ett normalt förhållande. Kan man vrida och vända på det mer än så här? Hon har aldrig påstått något annat, det hon säger är att kvinnor porträtteras som passiva, som offer, som objekt som alltid måste räddas inget annat. Han undgår ännu en gång att se problematiken och menar att damsel in distress-tropen är bara en av många storylines man kan använda, jo eftersom man i ett förhållande bryr sig om varandra. Problemet ligger i att det i en övervägande majoritet av fallen är just en damsel och inte bachelor in distress. Även här kan man ha svårt att se något problem, speciellt för oss som tillhör den manliga skaran. Det feminister (och andra) menar är att vi lär oss dessa snevridna normer redan som barn och formas därefter. Om små flickor växer upp och får se i samhället, i media och direkt i sin uppfostran att de ska vara på ett visst sätt, självklart försöker de forma sig efter den rådande normen. Slå upp ordet socialisationsprocess vettja.

Sen förklarar hon subjekt och objekt i spel, det hon pratar om här gäller i alla former av medier, det här lär man sig i svenskan eller om man studerar litteratur. Troligtvis förstår han inte detta och svarar med sitt geniala mottargument "Or loved one, to be helped. I mean Jesus girl, you are one sick puppy." Vidare fortsätter han med att säga att man inte kan vilja skydda sin flickvän utan att göra henne till ett objekt. Jag dör snart, den här killen fattar ju verkligen ingenting. Ännu en gång missar han poängen, och vrider Anitas påståenden till något som han bemöter med typiskt irrelevant försvar där man nedvärderar motståndaren i brist på vettigt argument.

Jag skulle kunna fortsätta men det har bara gått 5 minuter av videon och jag känner att det här blir för mycket.

Vill bara bemöta det du säger om att det hon gör är vinklat.Ja det är väl klart som korsvpad att det är, framgår det inte av hennes användarnamn "Feminist Frequency" eller när hon förklarar sitt syfte? Självklart är det vinklat, det är ju en feministisk synvinkel på något. Det är upp till oss att ta till oss sånt här och själva bilda oss en helhetsuppfattning.

Stort tack, du skrev precis vad jag tänkte (kom 4:50 in i videon) och jag kunde omöjligtvis sagt det bättre själv ens om jag orkat försöka

Medlem
Skrivet av Mats Nylund:
Skrivet av jooster:

Extraexempel på skuld som verktyg:
Om jag bor på bottenvåningen och lämnar mitt fönster vidöppet när jag går hemifrån, och någon hoppar in och stjäl från mig, vem är straffberättigad, och vem skall ha skulden? Tjuven är straffberättigad, och han kommer få sitt straff om polisen får fast honom. Jag tar dock på mig skulden, så jag kan lära mig av mitt misstag och sluta lämna mitt fönster öppet när jag inte är hemma. Det är visserligen min frihet, men de flesta håller nog med om att jag får faktiskt skylla mig själv.

Nu blandar du väl ihop begreppen lite? Det faktum att du lämnar ett fönster öppet ger inte tjuven rätt att gå in och ta dina saker. Och det faktum att jag är en offentlig person när jag skriver om spel ger ingen rätt att hota mig (ja, det har hänt mig EN gång, men jag kan inte ens föreställa mig hur det är att vara kvinna och få motta sådana här hot tusentals gånger varje dag).

Jofan, han har ju rätt, och jag som tänkte åka Finlandsfärja snart! Det betyder ju att det är mitt eget fel ifall jag blir indragen i personalens omklädningsrum av ett par kraftiga finska sjömän som sedan leker "parkera bussen i mitt pastejköket" resten av natten! Kanske bäst att jag stannar hemma då istället O_o

Det man kan lära sig av att diskutera med en sten är att dom inte har så mycket att säga.

Inaktiv
Skrivet av LVX156:
Skrivet av birgittan:

Vet inte hur du kan tro att Lady Dahmer hatar män när hon är gift med en man. Man får bara se en kommentar på bilden du länkar också, vad är det hon svarar på och så vidare? Spela roll, du kanske tycker att det var hemskt att hon skrev bara "gamers" och inte "vissa" men du gör ju samma sak.

Ja du, hur kan jag ha fått den uppfattningen?

http://jamstalldhetsfeministern.files.wordpress.com/2014/02/h...

http://jamstalldhetsfeministern.files.wordpress.com/2014/06/l...

http://jamstalldhetsfeministern.files.wordpress.com/2014/06/l...

http://jamstalldhetsfeministern.files.wordpress.com/2014/06/l...

http://jamstalldhetsfeministern.files.wordpress.com/2014/06/l...

http://jamstalldhetsfeministern.files.wordpress.com/2014/06/l...

http://jamstalldhetsfeministern.files.wordpress.com/2014/06/l...

http://jamstalldhetsfeministern.files.wordpress.com/2014/06/l...

Och några citat från hennes vänner:

http://jamstalldhetsfeministern.files.wordpress.com/2013/12/f...

http://jamstalldhetsfeministern.files.wordpress.com/2014/02/c...

Det här är inga marginaliserade extremister, om du tror det. De här personerna får utrymme i TV, radio och tidningar, där de helt oemotsagda kan sprida sitt hat.

hahahah vilken humor hon har
du måste ju gör skillnad på män och män
varu än skick fö sån dära skit så tror int ja hon hata män int. w/e. ok?

Inaktiv
Medlem

Klart hon har poänger i sina klipp. Folk hakar upp sig på smådetaljer och börjar gnälla att hon tjänar pengar och bla bla bla!

Hörni det vore väl trevligt om vi hade ett jämställt samhälle. Lika lön för lika arbete oberoende om man är kvinna eller man. Tjejer ska få knulla runt lika mycket som killar utan att bli kallade hora eller lösaktiga.

Men det kommer väl aldrig hända, lika lite som att ISIS kommer lägga ner sina vapen och börja med volontärarbete för att hjälpa andra.

Åter till spelen. Jag hoppas bara att kommande spel inte kör med samma skit som hon tar upp i sina två senaste filmer. Liksom jäkligt onödigt att kunna sätta på prostituerade för att få hälsa tillbaka osv.

Medlem
Skrivet av Ender:
Skrivet av marcus8958:
Skrivet av Ender:

Men det där är ju bara sådan klassiskt bullshit. En snubbe gör (återigen) en 20 minuter lång YouTube video som gör allt i sin makt att motbevisa Sarkeesians påståenden, gärna genom att ta saker ur sitt sammanhang, förvränga eller totalt missförstå hennes poäng. När hon säger att kvinnor ofta (i pop kulturella sammanhang) reduceras till ett försvarslöst objekt som måste räddas av den modige, starke mannen så är hans motargument att förfärat påpeka "folk i ett normalt förhållande BRYR sig om varandra, är det då så fel att försöka hjälpa sin bortrövade flickvän?", och missar därmed hela poängen. Det är ungefär lika mycket "bevisning" på att Sarkeesian är en lögnare" som att ett hittat stavfel raserar ett större sakargument.

Jag har sett alla hennes videos och som du säger borde du ta hennes videos med en nypa salt när du så snabbt avfärdar andra personers åsikter lika lätt.

Här är del 1 av hennes senaste video

https://www.youtube.com/embed/4ZPSrwedvsg

Från 18:00 och framåt börjar hon snacka om vad MÄN kan göra mot KVINNOR i spelen och alla exempel i alla spelen hon visar kan MÄN göra mot MÄN men det nämner hon inte och istället objektifierar kvinnor som svaga. Med andra ord hon gör det mot kvinnor som hon klagar på att spelutvecklare och män gör mot kvinnor i videon du länkade till.
Hon väljer att vinkla och sprida lögner för att lura personer som inte är insatta så hon kan fortsätta tjäna pengar på hennes serie.

Fast nu sa ju du att hon objektifierar kvinnor själv, när hon tydligt bara visar videor där kvinnor faktiskt blir objektifierade. Följaktligen ser jag inte att du någonstans tackat Sarkeesian eller någon annan du lånat YT klipp av till ditt inlägg, för att göra en poäng. Det gör ju dig, med ditt eget resonemang, till en tjuv, opålitlig vinklare av information och lögnare.
Sen handlar hennes serie om vad kvinnor blir utsatta för i dataspel. Ifall du mår dåligt av att män också gör det, gör en egen serie då, istället för att beskylla henne för att inte tala för de stackars männen.

Skrivet av marcus8958:

Fallout, GTA IV, GTA V och Dishonored som hon använder som exempel kan du som spelare göra exakt samma sak mot män som mot kvinnor. Om man då skulle göra en video som hennes med manliga offer skulle man då kunna vända argumentet att spelen i helhet är sexistiska mot män?

Det blir svårt då du sällan (om någonsin?) ser de våldsutsatta männen i underkläder eller nakna, erbjuda sexuella tjänster till de blir avlivade på en mängd raffinerade sätt.

Videon du länkade till i handlar om kvinnor som reduceras till sexuella objekt i bakgrunden. Att då (som många tydligen gör) kommer med motargument som "men man "måste" inte gå in i strippklubben", "man måste inte se, misshandla eller döda de hel/halvnakna kvinnorna spelet igenom" blir rätt tomma, det räcker med att man kan göra det. Tänk nu på att några personer på spelföretagen aktivt suttit och programmerat in möjligheter och sekvenser där sexualiserat våld mot kvinnor förekommer, istället för att få det att låta som en olycklig slump.

Blir lite roligt när man sätter i jämförelse att Ubisoft inte fick plats med några spelbara kvinnor i senaste AC

Roligt att du nämner att det är nakna kvinnor i spel.

Hur ofta är det du möter en kvinna som visar sin urringning? Hur ofta möter du män som gör samma sak?
Du tror inte kvinnor väljer själva att visa mer hud än männen när dom får möjlighet till och religionen tillåter?

När man pratar om strippklubbar och människohandel tror du det är lika vanligt med kvinnor och män i båda fallen?

I Fallout som är ett bra exempel finns det både manliga och kvinnliga prostituerade. Du kan döda både halvnakna kvinnor och halvnakna män. Det finns INGEN koppling alls till det AS försöker få fram i sin video.
När du dödar en naken manlig prostituerad i Fallout betyder det att som du beskrev det
"Tänk nu på att några personer på spelföretagen aktivt suttit och programmerat in möjligheter och sekvenser där sexualiserat våld mot män förekommer, istället för att få det att låta som en olycklig slump."
Så nu automatiskt betyder det att män är objektifierade offer i spel per automatik enligt dig och Anita.


signatur

PC - PS4 - PS3- PS Vita - Wii U

Medlem
Skrivet av anon_170836:
Skrivet av LVX156:
Skrivet av anon_170836:

Vet inte hur du kan tro att Lady Dahmer hatar män när hon är gift med en man. Man får bara se en kommentar på bilden du länkar också, vad är det hon svarar på och så vidare? Spela roll, du kanske tycker att det var hemskt att hon skrev bara "gamers" och inte "vissa" men du gör ju samma sak.

Ja du, hur kan jag ha fått den uppfattningen?

http://jamstalldhetsfeministern.files.wordpress.com/2014/02/h...

http://jamstalldhetsfeministern.files.wordpress.com/2014/06/l...

http://jamstalldhetsfeministern.files.wordpress.com/2014/06/l...

http://jamstalldhetsfeministern.files.wordpress.com/2014/06/l...

http://jamstalldhetsfeministern.files.wordpress.com/2014/06/l...

http://jamstalldhetsfeministern.files.wordpress.com/2014/06/l...

http://jamstalldhetsfeministern.files.wordpress.com/2014/06/l...

http://jamstalldhetsfeministern.files.wordpress.com/2014/06/l...

Och några citat från hennes vänner:

http://jamstalldhetsfeministern.files.wordpress.com/2013/12/f...

http://jamstalldhetsfeministern.files.wordpress.com/2014/02/c...

Det här är inga marginaliserade extremister, om du tror det. De här personerna får utrymme i TV, radio och tidningar, där de helt oemotsagda kan sprida sitt hat.

hahahah vilken humor hon har
du måste ju gör skillnad på män och män
varu än skick fö sån dära skit så tror int ja hon hata män int. w/e. ok?

Haha, finns det 3 typer av män nu? Män som inte våldtar, våldtagssugna män och våldtäcksmän som utgöra majoriteten av de 2 sista? För jag vet inte annars hur man ska tolka "De flesta män deltar och upprätthåller en våldtäckskultur där kvinnor alltid är villebråd".

Och om hon hypotetiskt skulle menat vad du skrev så hade dubbelmoralen varit slående, då man uppenbarligen verkligen inte får skämta om att kvinnor ska stå i köket och göra mackor.

Medlem
Skrivet av Mats Nylund:

De som hävdar att Sarkeesian (och andra, t ex Zoe Quinn) ljuger och utnyttjar sin "offerstatus" för egen vinning, är exakt samma anonyma svin som skickar dödshot eller värre till dem. Så varför litar ni på dessa "källor" istället för på folk som faktiskt framträder med namn, bild och har mängder av fakta på sin sida?

Anita ljuger och spelar offer för egen vinning.


signatur

Wake me up for entertainment

Medlem

Jag tror det är många där ute som inte fattar att internet inte alls är på låtsas, bakom orden på bloggar och dylikt finns det en riktig människa av kött och blod.

Nej, man ska helt enkelt aldrig säga något på internet som man inte skulle kunna säga i verkliga livet.


signatur

Metal is best served heavy.

Medlem

Problemet är att ungarna idag har lärt sig att det inte blir några konsekvenser av deras handlande. Sabba i skolan, inget händer. Kommer hem full. Föräldrar är för upptagna med sina patetiska liv för att bry sig. Mobbing. Skolan gör inte ett skit för att det är för jobbigt och sätter skolan i dålig dager. Lättare att omplacera offret.

Trashtalking är en sak. Det hör till i alla utövningar där man tävlar. Men detta är något annat. De här jävla asen tror att de är anonyma och att de kan uttrycka vilka åsikter som helst. Ingen är anonym på Internet. INGEN. Men problemet är att rättsystemet inte hinner med tekniken. Tingsrätterna förstår inte vad en torrent är. Och, tråkigast av allt är att de inte har förstått att mobbningen också sträcker sig in i ditt eget hem genom alla sociala appar och skit. Ibland dyker det upp i media när det tar sig till de mest extrema uttrycken och någon tar livet av sig.

Men det här handlar inte om Internet enskiljt. Det är ett socialt problem som genomsyrar hela samhället idag där man inte har respekt för sina medmänniskor, deras tankar och ideologier och deras rätt att faktiskt vara sig själva.

Och, som sagt, det händer inte ett skit när någon blir kränkt.


signatur

I came here to ruin your day. God sent me.

Skriv svar