Låt mig presentera: Fragzåne
Tycker det var trevligt med en pizzabagare som klär upp sig och inte kör en dålig tshirt.
Hehe, ja, vi är ju kockar som råkat tjata till oss att driva en pizzeria i sommar, sp dp blir det ju så..
Ad hoc addendum
Litar inte på en pizza som inte har blivit gjord av en svettig syrian .. Dessutom var den alldeles för liten, what is this - a pizza for ants?
Ja, jag sa ju det i videon, degen var otempad, och blir därför völsigt mycket mindre elastisk, men just till detta spelar inte storleken någon direkt roll eftersom att det är designen jag vill visa.
Ser ju riktigt läcker ut. Speciellt spännande med örtblandningen du penslar på, det måste provas någon gång.
Tack, det tycker jag!
Mums! Tack för att du bjuder på dig själv och på pizza som vi fick äta med ögonen.
Vassego! Och kul att den verkar passa
Ad hoc addendum
Ser riktigt gött ut! Har en egen favorit som en polare fick för sig att komma på för x antal år sen när vi gick till favorit-pizzerian. Är en variant av Bussola, fast även med, strips, rå lök och stark kebabsås/vitlökssås på. Låter säker inte gott men både vi o flera andra som testat gillar den skarpt, och mätt blir man 😋
Nothing is power without Control
degen var otempad
Snabb fråga: Vad innebär otempad?
Pizzan såg svingod ut förövrigt. Tycker inte att det gör något med lite mindre pizzor heller, lämnar mer plats för efterrätt.
Jag gillar din film, men kommer här lite "kritik" på skämt:
Som pizzabagare "bollar" man bara med degen för att bli av med överflödigt mjöl, eller om man vill "vitsa" lite....ingen anledning att baka ut en pizza i luften om inte kunden ser dig!
Sen ska man inte använda en träskiva att baka på, utan "perstorps-skiva" för att baka ut den, sen "viftar" man lite med den, medan man flyttar den till en marmorskiva.
Sen hjälper det med jättelite mjöl på pizzaspaden när du ska ta upp den och lägga i ugnen.
Det är inte kritik som sådan, absolut inte, men lite små tips.
<3
Snabb fråga: Vad innebär otempad?
Pizzan såg svingod ut förövrigt. Tycker inte att det gör något med lite mindre pizzor heller, lämnar mer plats för efterrätt.
Otempad = icke tempererad, dvs motsatsen till tempad (rumsvarm/tempererad)
Kul!
Jag gillar din film, men kommer här lite "kritik" på skämt:
Som pizzabagare "bollar" man bara med degen för att bli av med överflödigt mjöl, eller om man vill "vitsa" lite....ingen anledning att baka ut en pizza i luften om inte kunden ser dig!
Sen ska man inte använda en träskiva att baka på, utan "perstorps-skiva" för att baka ut den, sen "viftar" man lite med den, medan man flyttar den till en marmorskiva.
Sen hjälper det med jättelite mjöl på pizzaspaden när du ska ta upp den och lägga i ugnen.
Det är inte kritik som sådan, absolut inte, men lite små tips.
<3
Tja! Du besvarar ju dina frågor alleles själv! Anledningen till att jag stretchar i luften är just för att träskivan vi har är värdelös att stretcha på. Vi har inte direkt designat köket, utan någon har knött in en pizzaugn i en vrå, och vi ville testa att driva den över sommaren.
Då får man jobba med det man har! Har du en marmorskiva och en perstorpsskiva över tar vi tacksamt emot.
Ps. Spaden var preppad med lite mjöl innan vi började spela in.
Men tack för tipsen <3
Nu får vi se hur det går! Nattpizza beställd!
Hahahahaha!
Ad hoc addendum
Nu får vi se hur det går! Nattpizza beställd!
Du måste berätta hur det där blev.
Otempad = icke tempererad, dvs motsatsen till tempad (rumsvarm/tempererad)
Ah, Fattar! Så det skulle bli bättre om man lät dem kalljäsa och sen tog fram dem en stund för att rumstempereras innan de bakades ut kanske? (håller själv på med hobbypizza här hemma och har börjat experimentera lite med kalljäst, smaken på degen blir mycket godare men det tappar ju lite i spänst när det är kallt känns det som).
Ah, Fattar! Så det skulle bli bättre om man lät dem kalljäsa och sen tog fram dem en stund för att rumstempereras innan de bakades ut kanske? (håller själv på med hobbypizza här hemma och har börjat experimentera lite med kalljäst, smaken på degen blir mycket godare men det tappar ju lite i spänst när det är kallt känns det som).
Helt rätt. Det är så vi gör. Men vi ville ju också testa hur det var direkt från kyl, och det råkade fastna på film
Rekommenderar helt klart att du låter degen ligga uge och tempa lite innan du stretchar!
Ad hoc addendum
Jag försökte kolla på filmen, men jag orkade inte mer än någon minut.
Ljudet var , låt oss kalla det alternativbra. Sedan skall också tilläggas att jag inte är överdrivet intresserad av matlagning.
Men jag är ändå nyfiken, vad var det på pizzan?
Då fokuserade du på helt fel sak. Visst, jag hörde oxå oljudet men jag fick ändå vattnande mun!
Fin film.
Jag tar på mig skorna så jag kan börja springa efter denna kritik...
Men borde inte Fragzåne va en Calzone-pizza!?
- Ja Calzone är visserligen en inbakt pizza men föreställ dig...
FZ-loggan kan ju framställas i färska tomater och mozzarella!
”A man with a conviction is a hard man to change. Tell him you disagree and he turns away. Show him facts or figures and he questions your sources. Appeal to logic and he fails to see your point. [fortsättning]
Fin film.
Jag tar på mig skorna så jag kan börja springa efter denna kritik...
Borde det inte va en Calzone som bas dock!?
Med FZ-logotypen framställd av färska tomater och mozzarella (Se bild)?
https://media-cdn.tripadvisor.com/media/photo-s/0a/67/76/f5/l...
Nä, såklart borde det det, det är något jag klurat på mycket, men får liksom ingen bra lösning på det hela.
Ad hoc addendum
Snyggt Keff!! Var skapar du dessa skapelser?
Grundsund, mellan Uddevalla och Lysekil, typ.
www.pellesrokeri.se
Ok, jag kommer ta tag i det här och åka till Lysekil någon dag som ambassadör.
Ja, det låter som Er plikt!
Ad hoc addendum
Du måste berätta hur det där blev.
Nej. Jag fick en vanlig Margherita. Mycket besviken...
Xbox Series X
Playstation 5
AMD Ryzen 7 7700 CPU
MSI GeForce RTX 4060Ti VENTUS 2X OC
Kingston M.2 NV2 PCIe 4.0 NVMe SSD 2TB
Nej. Jag fick en vanlig Margherita. Mycket besviken...
Åh fyfan.
Grundsund, mellan Uddevalla och Lysekil, typ.
www.pellesrokeri.se
Ja, det låter som Er plikt!
Bra sugen man blev på Bohuslän när man såg er meny nu när de e sommar.
Å va gött. Men varför smakar ni inte på den i filmen!?
Fanns ingen tid, som vi sa i klippet så hade vi gäster som ville prata med oss
Ad hoc addendum
hah hur bra som helst!
En dag ska en annan också besöka ditt ställe och beställa en fragzone!
Btw, hur skulle en vegetarisk fragzone kunna se ut? Går det ens?
Hur hade du tänkt "kötta" med en vegetarisk FragZåne?
🖥️ RTX 4090 | i9-13900KF | 64GB
Hur hade du tänkt "kötta" med en vegetarisk FragZåne?
hehe bra fråga. Fejkkötta kanske?
Det finns bara tre grupper av människor i världen.
De som kan matte och de som inte kan det.