Medlem
Dagen M

<!-- @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } --><a href="http://trydling.wordpress.com/files/2009/09/mp.jpg"><img class="alignnone size-full wp-image-934" title="Metroid Prime 3" src="http://trydling.wordpress.com/files/2009/09/mp.jpg" alt="Metroid Prime 3" width="570" height="299" /></a>
Låt oss prata lite om <em>Metroid Prime 3</em>. Det är många saker. Till exempel det Wii-spel som har klart grymmast kontroll. Eller ännu större: ett av de fps-spel med bäst kontroll, alla format. Och det här var långt innan Wii Motion Plus.
<p style="margin-bottom:0;"><em>Metroid Prime </em>3 är också ett av de stiligaste science fiction-spel man kan förlora sig i. Det ligger egentligen bara tvåa gentemot ettan i trilogin, som kom till Gamecube redan 2003. Det är fortfarande ett så rasande stämningsfullt actionäventyr att jag får rysningar bara jag tänker på titelskärmen.

För några dagar sedan släpptes den fantastiska samlingen <em>Metroid Prime Trilogy</em>. Även om jag kan ploppa in mina Gamecube-spel i Wiin så är det här flera världar bättre. Det man framför allt har gjort är att samla <em>Metroid Prime 1-3</em> i samma box och ge de första två spelen samma magiska kontroll som trean. Det är nästan för bra för att vara sant, och ett ypperligt tillfälle att spela om ettan för typ fjärde gången och att äntligen kämpa mig igenom den betydligt tristare (men ändå underbara -- allt är ju relativt) tvåan.

Om du nyligen spelade igenom <em>Shadow Complex</em> på XBLA och tyckte att det var underhållande så är det hit du ska gå för att se var Chair Entertainment snodde allt ifrån. Skillnaden är att världen som Retro Studios målar upp i sina spel är så stilig, så ödesmättad och full av några av spelhistoriens mäktigaste kompositioner. Och om din Wii står och samlar damm och du undrar vad du ska ha den till så kan du sluta undra nu.

#blogg


signatur

Vincere vel mori.

1
Skriv svar