Recension: Team Fortress 2: Free 2 Play

Medlem
Recension: Team Fortress 2: Free 2 Play

Valves egna ursäkt till att leka hattmakare blev den 24 juni deras första försök på Free-to-play marknaden; så då frågar man såklart: hur står sig nu Team Fortress 2 nästan fyra år efter sin release?

[GAMEPLAY]
Kollar man på hur det spelades för 4 år sedan så är grunden fortfarande kvar även om det introducerats nya kartor med nya spellägen, balansbrytande vapen, magnifika hattar i alla möjliga variationer.

Med de nya vapnen (och kartor, spellägen, hattar, hattar, hattar) som släpps i allt raskare takt så hålls spelet fräscht och den monotona känslan som gärna kryper fram i andra spel i genren känns inte av.

[GRAFISKT]
Team Fortress 2 ser både estetiskt och grafiskt bra ut för sin ålder, det kanske inte är lika hett som det allra senaste i FPS-genren, men tack vare sin tecknade retrostil så känns inte åldrandet av lika markant.

Det saknas däremot stöd för nyare DirectX-versioner och fina effekter (som dynamiska skuggor eller ljuskällor) vilket helt klart lämnar en del att önska för den grafikkåte gamern.

[LJUD]
Ljudmixing är väl kanske inte Valves starka sida; de gör ett dugligt jobb, men inget märkvärdigt. Mycket låter likadant, det blir väldigt lätt grötigt om det är några ljudeffekter som inträffar samtidigt och det saknas tryck i alla läten.

Däremot så måste de få en applåd för rösterna till spelkaraktärerna som är - än idag - lika underhållande som de var första gången. Dessa unika röster har verkligen gett de olika klasserna en härligt unik känsla och har gjort dem till så mycket mer än just bara karaktärslösa ansikten i ett multiplayer-spel.

[SAMMANFATTNING]
Folk får säga och tycka vad de vill om att Valve gjort spelet gratis och istället kör med mikrotransaktioner, men när sanningen ska fram så är detta en stor del till att spelet är så pass populärt idag och eftersom Valve sköter det alldeles ypperligt så är det bara pluspoäng i min bok. Team Fortress 2 är idag lika intressant som dagen det släpptes.

GAMEPLAY: 5
GRAFISKT: 4
LJUD: 3

Totalt: 4

#blogg


signatur

Besök Patch Is Online för väldigt svala spelrecensioner.

1
Skriv svar