Medlem
Rattus

För den som har läst sin historia är man säkert bekant med hur Digerdöden härjade i Europa mellan 1340 och 1740. Rattus är spelet som placerar spelarna mitt i denna pestens tid att försöka se om sin befolkning genom att göra allt man kan för att ens träkuber (invånare) på kartan (spelplanen) ska stå kvar spelet igenom, samtidigt som man också försöker få de råttor som bär på smittan att invadera de länder där motspelarna har sina invånare.
Ett spel med enkelt koncept och genomförande där man placerar träkuber, spelar ut råttmarkörer och utnyttjar förmåner som kommer av att man tar hjälp av olika karaktärer från den enkla bonden till den regerande kungen och rent utav en kraftfull häxa - vari spelets stora strategiska djup ligger när man med dessa karaktärers hjälp placerar ut extra många kuber på sin omgång, tjuvkikar på vilka råttmarkörer som gör mest skada och rent utav förflyttar dem från sitt land över till motspelarnas.

Framtaget av våra grannar, de norska Åse samt Henrik Berg och ett perfekt spel att plocka fram som uppvärmning inför en spelkväll!

#blogg

1
Skriv svar