Veckans Xbox-nyheter #28 (v.44)

Ambassadör
Xbox
Veckans Xbox-nyheter #28 (v.44)

Ny vecka, ny tråd. Inga jättehändelser den här veckan, det mesta står och väntar till X019, men lite smått&gott finns det alltid att ta upp. Mixer värvar fler streamers, Gears kör Halloween-events, nya handkontroller, Games with Gold, Halo Reach PC med mera!

Missade ni förra veckans tråd så hittar ni den här.

Med det sagt, Let's Jump in!

Gears 5

Gears 5 fortsätter sitt Halloween-firande med events som pågår fram tills på tisdag den 4:e. Pumpkinball är ett Versus-mode som är en variant på Dodgeball men med snabbare respawns och nästan ingen DBNO-tid. Genomför man 13 matcher i detta så får man ett Frankenstein's Monster-skin till Imago.
Det andra specialeventet är ett Horde-event, Mad Man's Monsters, som är 20 waves av Swarm-fiender. Här kan man låsa upp 13 st vapenskins med Jack-O-Lantern tema när man klarat av 60 waves totalt.

Arbetet med balansering och tuning av vapen fortsätter och Lancers byggs om lite. Vi har också fått en "nerf" till aim-assist generellt som minskar det med 25%. Känns mycket bättre nu tbh.
3 gamla kartor från Gears of War 4 har också lagts till i matchmakingpoolen; Foundation, Reclaimed och Dam.

Veckans Escape Hive heter Forever och är en Hive med cloakade fiender som spawnar lite varstans och varierar i både typ och antal. Varierande!

Nästa vecka kommer Title Update 2 med en större mängd fixar och balansering och säkert en och annan överraskning. TC fortsätter också att förbättra matchmakingen över olika regioner som varit lite hej o hå sedan release. De flesta av de issues som varit problematiska har rört ranked Versus och efter en lång rad förändringar och patchar så har man nu bestämt sig för att resetta allas ranking och börja om mid-season. Som lite plåster på såren så får alla som spelar mellan Title Update 2 och slutet på Operation 1 ett gratis skin, Blood Moon Imago:

Gears 5 - Whats up
Gears 5 -Improving Matchmaking
Gears 5 -Ranking System Update

Mixer värvar King Gothalion

Mixer fortsätter att värva toppstreamers från Twitch och den här gången är det King Gothalion som skrivit på för Mixer. I somras blev Ninjas övergång startskottet för Microsofts offensiv på streamerfronten och så sent som förra veckan så värvade man Shroud.
King Gothalion är mer av en variety-streamer som kört mycket Destiny och Borderlands bland annat. Kanske mest känd för sitt engagemang i välgörenhet med GuardianCon som sitt skötebarn. GuardianCon har nu växt och blivit Gaming Community Expo för att bredda sig och inte associera sig enbart med Destiny. En inte helt vild gissning är att Microsoft stöttar GCE ordentligt som en del av dealen. Det går helt i linje med Microsofts övriga välgörenhetsarbete och skiftade fokus under Nadellas ledning dessutom.
King Gothalion Twitter announcement
King Gothalion på Mixer
The Verge-artikel

Games with Gold November

November månads spel som ingår med prenumerationen på Xbox Live Gold har anlänt. Med Sherlock Holmes and the Devil's Daughter som den stora behållningen. Ett spel från Frogwares som så sent som för en månad sen var inblandade i ett utgivarbråk med delistade spel och andra tråkigheter som följd. Det verkar ha löst sig nu då spelet har den nya utgivaren, BigBen, listade som publisher.
I övrigt lite småspel, bland annat ett OG Xbox spel och det är ju alltid trevligt för nostalgifaktorn om inte annat.
GwG November -min tråd på FZ

The Insight Project - Ninja Theory

Med Hellblade: Senua's Sacrifice så visade Ninja Theory att att spel kan ge både förståelse för- och uppmärksamhet kring mental ohälsa. Det viktiga arbetet fortsätter nu och tar ett steg till med The Insight Project, ett forskningsprojekt som är "an ambitious combination of technology, game design and clinical neuroscience brought together with the aim of generating strategies to alleviate mental distress."
I samarbete med forskare och psykologer på University of Cambridge så kommer det här långsiktiga projektet att förhoppningsvis att leda till mycket gott.

"We plan a programme of gaming, technological and scientific development that will lead to self-contained, individualised and absorbing game experiences within which people can become an expert at recognising, responding to and, ultimately, controlling their own fear, anxiety and other negative subjective experience. The work will be underpinned by rigorous scientific principles to ensure its effectiveness and validity and it will adhere to strict standards of ethics and data management.

The Insight Project
The Insight Project - Xbox News
Ninja Theory

X019 Special Edition Controller

Xbox gillar att släppa nya utgåvor av sina handkontroller och X019 är en perfekt ursäkt för att dra ihop en Special Edition-variant! X019-kontrollen är väldigt limiterad och designad i samarbete med DPM Studio och börjar säljas den 14:e nov, direkt efter Inside Xbox-avsnittet på kvällen.

Handkontrollen är inte det enda med X019-tema, man har också en hel kollektion merchandise med samma tema:

Xbox och DPM Studio
Xbox Official Gear
X019 London

Xbox All Access

Xbox All Access sprids nu till fler länder, i den här vändan så är det USA, Kanada, U.K och Australien som får tillgång till programmet. Inget i Svedala ännu, men förhoppningsvis går det globalt inom kort. Chefen för Xbox i Frankrike har bekräftat att Xbox All Access kommer att vara tillgängligt där vid release av Scarlett så det är definitivt på gång över hela EU.

Xbox All Access är ett avbetalningsprogram likt det som finns för exempelvis mobiltelefoner idag. Man betalar en månadskostnad i stället för att hosta upp allt direkt. Då det ingår en hel del saker så är det ganska trevligt: Valfri konsol (Xbox One S, SADE eller One X), 24 månader Xbox Game Pass Ultimate (XGP konsol, Xbox Live Gold, XGP PC) och uppgradering till Xbox Scarlett vid release.
Just uppgraderingen till Scarlett är riktigt intressant, det tillsammans med XGP Ultimate som innebär att man får tillgång till alla launchtitlar är inte dumt. Ganska bra alternativ för de som inte kan eller vill hosta upp en massa pengar på en gång. Valfrihet!
Xbox All Access

Minecraft Earth early access Sverige

Minecraft Earth's Early Access har nu nått Sverige. I den senaste rollouten så hamnade vi på listan tillsammans med Mexiko och Australien.

Spelet finns tillgängligt på både Android och iOS nu! Kolla in FZ's artikel och videor nedan:
FZ-Minecraft Earth släppt i Sverige
Minecraft Earth

Halo Reach PC - Systemkrav och ny flighting

Halo Reach till PC genomgår just nu en ny runda tester, s.k flightings, där en rad olika modes testas av insiders. I den här sista rundan tester innan release ingår kampanj-missions, Firefights och matchmaking. Förhoppningsvis är release nära förestående!

I samband med detta så har 343i också gått ut med preliminära minimum systemkrav för Halo Reach på PC. Det kommer att kunna spelas på det mesta ser det ut som! Läs mer nedan i Sweclockers artikel.
Sweclockers - Halo Reach får systemkrav
Halo Waypoint - Insider

Sea of Thieves

Under veckan så har vi fått en liten specialstream där devsen streamar Fort of the Damned-content tillsammans med Summit1g och Pace22! Kolla in den nedan:

Vi får också så klart veckans developer update från Joe Neate med lite Emporium-nyheter, lite om nästa update och teasers om ett Arena-event:

Sea of Thieves - Fort of the Damned
Xbox Game Pass

Det var alles denna vecka! Hoppas att ni fann något intressant att kolla in. Nu ska jag fortsätta mina äventyr i The Outer Worlds, spela mycket så syns vi nästa helg igen!

#xbox #microsoft #xbox-game-pass #gears-5 #mixer #games-with-gold #ninja-theory #xbox-all-access #minecraft-earth #halo #sea-of-thieves


signatur

Jump in.

1
Skriv svar