Veckans Xbox-nyheter #27 (v.43)

Ambassadör
Xbox
Veckans Xbox-nyheter #27 (v.43)

Ny vecka och fler nyheter från Xbox-fronten! Spelsläppsveckor är alltid trevliga och med släppet av Obsidians The Outer Worlds så har vi RPG-fans fått något att sätta tänderna i. TOW har fått finfina betyg och det är ett riktigt kul spel även enligt mig! Kolla in lite recensioner och annat trevligt nedan.
I övrigt så har vi fått mer video från MS Flight Simulator som ser magiskt ut som vanligt, nya spel till Xbox Game Pass, värvningar till Mixer, uppdateringar och lite annat smått o gott.

Förra Veckans Xbox-nyheter hittar ni här om ni vill kolla in den tråden.

Med det sagt, Let's Jump in!

The Outer Worlds

The Outer Worlds har så äntligen släppts! Obsidians efterlängtade RPG ser ut att bli en riktig hit både bland spelare och kritiker, med höga betyg och svallande beröm, nästan, överallt. Jag instämmer helt i det, det är ett fantastiskt trevligt RPG! Fallout New Vegas möter Firefly med ett uns av Mass Effect typ. Om det här är vad Obsidian kan åstadkomma med liten budget och relativt lite folk så lär det bli åka av framöver när de kliver in i AAA-nivån...

Ett par recensioner som ger en mycket bra bild av vad The Outer Worlds är:

The Outer Worlds är trots allt ett AA-spel med begränsningar i både omfattning och teknik, men det är riktigt jäkla bra. Rekommenderas varmt! Lite trevliga guider för nybörjare:

The Outer Worlds ingår i Xbox Game Pass på både konsol och PC, så det finns inget att tveka över -testa nu! Hoppa också gärna in i diskussionstråden på forumet!
The Outer Worlds-Obsidian
Sweclockers testar grafik i TOW
Diskussionstråden på FZ

MS Flight Simulator

Microsoft Flight Simulator drar alldeles strax igång sitt Tech Alpha test för insiders och i dagarna så kom också nästa del i Discovery-serien. Den här gången fokuseras på väder. Ser fantastiskt ut!

MS Flight Simulator

Xbox Game Pass

Xbox Game Pass utannonserade under veckan ett gäng nya spel som kommer till tjänsten så här i slutet av månaden. Releasen av The Outer Worlds så klart men också indies som Afterparty och smyghiten Lonely Mountains: Downhill med flera.

Oktober månad har varit en riktigt bra månad för nya spel som släpps direkt på XGP vid release. Hela 5 nya spel har det blivit:

Xbox Game Pass
XGP Oktober del 2 - Min tråd på FZ

Eagle ny chef på Xbox Live

Harvey Eagle (Tidigare Xbox UK-chef) har befordrats till att ha hand om Xbox Live globalt. Delvis ett ansvarsområde som tidigare föll under Mike Ybarra, som lämnade Microsoft för några veckor sedan och hamnade på Blizzard av alla ställen...
Eagle kommer att ansvara för att utveckla och expandera Xbox Live med nya tjänster och features. Han har gjort ett stabilt jobb i UK för Xbox så det ska bli intressant att se vad han kan göra i sin nya position.
Gamesindustry.biz-artikel

Forza!

Forza Horizon 4 Series 15 update är här och med den en massa nya grejer att sätta tänderna i:
En helt ny business, Upgrade Heroes, där man ska samla ihop en hel hög med bilar för att uppgradera till rejäla vrålåk. Tar man sig igenom hela så belönas man med hela 10 bilar till garaget.
Dessutom nya Showcase remixes och nya bilar: 2019 Bugatti Divo, 2008 Koenigsegg CCGT, 2010 Rossion Q1 och 2010 BMW M3 GTS!

Det har också kommit en ny trevlig Forza Monthly-video:

FH4-Series 15

Shroud till Mixer

Microsoft fortsätter sin aggressiva satsning på streamingplattformen Mixer. För några månader sedan så värvades Ninja till Mixer och nu är det dags för nästa stornamn att överge Twitch. Shroud, en av Twitch största streamers annonserade sin övergång till Mixer med en video på Twitter häromdagen.

Shrouds övergång kom alldeles lagom till releasen av Call of Duty: Modern Warfare och det blev Shrouds första stream på Mixer. Han nådde fantastiska siffror med ett genomsnitt på 67 000 tittare! Han hade också en kvarts miljon följare redan innan han börjat sända...

Vi lär få se fler sådana här övergångar framöver i takt med att Microsoft fortsätter att bygga upp sin streamingplattform. En långsiktig strategi för att möta upp Google och Amazon i The Cloud Wars i framtiden.
Dexterto.com -Shroud viewing numbers
FZ-Shroud till Mixer

Session Game Preview försenat

Session, skatespelet från Crea-ture Studios, skulle ha kommit till Xbox Game Preview under oktober men har nu blivit försenat. Man räknar med att det släpps till early access-programmet sent i november/tidigt i december i stället. Utvecklarna kommenterar saken:

"...we must postpone the Xbox One version release date to late November/early December.
We know this sucks and we totally understand as we know you have been waiting to play the game on console for a while now. We know it’s not great news to hear, but it’s not particularly fun to announce either, especially for a small studio like ours."

Session är för tillfället i Early Access på Steam.
Session Kickstarter

Xbox Game Bar Update ute nu!

Xbox Game Bar till PC har fått sin oktober-update nu. De två största nyheterna är FPS-mätare till Performance overlayn och en Achievement tracker. Man kan nu dessutom få achievements att poppa upp på ett sätt som mer påminner om hur det är på konsol. En hel del småjusteringar har också kommit till så klart.
Updaten rullar ut automatiskt men vill man forca den så är det bara att uppdatera manuellt genom appen.
Xbox Game Bar Update Oktober 2019

Gears 5

Gears 5 gör som många andra spel så här års och hakar på Halloween-tåget med special events och prylar. Under innevarande och nästa vecka så körs det ett specialmode kallat Pumpkinball i Versus. Det är en variant av Dodgeball men pumpahuvuden och snabbare respawns och DBNO är mycket kortare. Finns även medalj med belöning kopplat till detta, Frankenstein's Imago-skin:

På tisdag drar ett nytt Horde-event igång, The Mad Man's Monsters, där det ska gå att låsa upp 13 Jack-O-Lantern vapenskins. I övrigt har vi en ny Escape-Hive, The Labyrinth, som som namnet antyder är snårig och som grädde på moset full med Wardens. Låsa rätt dörrar är en bra idé...
Gears 5-Whats up

Minecraft Dungeons -Ny dev video!

Minecraft Dungeons ser ut att bli ett väldigt trevligt Diabloesque spel, release någon gång våren 2020 och beta drar igång snart! Ny video från utvecklarna ovan!
Minecraft Dungeons

The Long Dark Xbox One X-Enhanced

Episod 3 till The Long Dark har precis släppts och efter lång tid så har nu spelet också äntligen fått Xbox One X-enhancements. Spelet körs nu i 4K på Xbox One X. Bättre sent än aldrig!
Windows Central-artikel
The Long Dark Xbox

Shocktober-rea

Den stora Halloween-rean har dragit igång, och det är rea på massor av spel med mer eller mindre skrämmande innehåll... Kopplingarna till temat är ganska lösa ibland skall medges, men hey vem gillar inte billiga spel?
Shocktober-rea

Sea of Thieves

Sea of Thieves ångar på med senaste uppdateringen, Fort of the Damned, och i veckans dev update från Joe Neate så pratar han både om det och om lite kommande saker... Alltid sevärt!

Sea of Thieves - Fort of the Damned

Det var allt för den här veckan! Hoppas att ni fann något kul att kolla in. Nu ska det spelas The Outer Worlds! Vi syns nästa helg igen

#xbox #microsoft #the-outer-worlds #flight-simulator #xbox-game-pass #forza #mixer #session #gears-5 #minecraft-dungeons #sea-of-thieves


signatur

Jump in.

1
Skriv svar