Om att tappa spel man älskar – och sig själv

Medlem

Inte kunna avsluta, tappa fokus och ständigt vilja ha "nästa grej". Låter utan att påhoppa någon som klassisk ADHD. Många som går med det utan att veta.

https://adhdonline.se/adhd-test/

Har ingen koll på länken. Tog första bästa jag hittade.

Medlem

Jag har så lite tid att spela, så ett spel ska verkligen vara något alldeles extra för att jag ska spela färdigt ett spel som är mer än 20 timmar långt. Nu senast gav jag upp Sea Of Stars, som började bra men som jag tröttnade på tack vare spelets alldeles för simpla spelsystem och dåliga soundtrack.

Medlem
Skrivet av perihelion74:

Inte kunna avsluta, tappa fokus och ständigt vilja ha "nästa grej". Låter utan att påhoppa någon som klassisk ADHD. Många som går med det utan att veta.

https://adhdonline.se/adhd-test/

Har ingen koll på länken. Tog första bästa jag hittade.

Nja, grejen för mig är att singleplayer spel har inte tilltalat mig speciellt mycket. När det fanns tid så nötte jag otroligt mycket multiplayer med kompisar och då körde vi ett spel i taget tills vi blev döless på det. Men nu på äldre dar har jag börjat uppskatta singleplayer mer (säger jag, som börjat spela WoW "classic" igen men det är mest en kul nostalgi grej, kommer nog inte köra till level 60).

Att landa i top gun var förbannat svårt, men så var det på den tiden, man nötte de spel man hade på gott och ont. Känner igen mig i din krönika

Medlem
Skrivet av Viggez:

Känner igen mig. Kan spela ett spel 50 timmar för att sedan ta månaders lång paus för att lira ett annat...o ett annat.. Det tog mig flera år med Zelda BOTW innan jag kände mig klar trots att jag gillade det starkt.
Jag skyller detta på lyxproblemet som Fredrik nämner. Det finns så många intressanta spel som släpps, reor, gamla spel man vill ta upp igen osv.
Detta året har varit speciellt jobbigt med D4, BG3, Zelda TOTK och AoW4. Spel jag gärna lägger 100-tals timmar på.
Jag är iaf glad att jag skaffade 1 månad Game Pass istället för att köpa Starfield för det spelet var en besvikelse för mig. Jag klarade main-story och lite sidosysslor sen kände jag mig nöjd. Nu har jag inte det i medvetandet längre.

Uppdatering:

- Zelda TOTK (~90 timmar) har jag inte lirat på ett tag men kommit en bra bit iaf och tror jag är nära slutet. Gjort en hel del sidorspår.
- BG3 (~111 timmar) har jag inte kört så mycket det senaste heller, fortfarande på akt 3.
- D4 har jag kört lite då o då sen säsong 2 började.
- Klarat ut Portal 2 och "What Remains of Edith Finch" för andra gången.
- Precis tagit upp Guild Wars 2 igen.
- Lirat Division 2 men tror jag ska pausa denna för GW2.

Alla spel är grymt roliga, så det är svårt att välja. Hade dock varit rätt skönt att klara ut Zelda och BG3 först innan jag går vidare till annat..
Inte köpt några fler spel iaf, och inte på ta ett bra tag heller förhoppningsvis.

Tips till er som har många PC spel från olika butiker, testa "Playnite". Rätt trevligt verktyg där man kan smidigt importera alla sina spel från diverse butiker https://playnite.link/

123
Skriv svar