Inlägg av JoBu

Inlägg som JoBu har skrivit i forumet

1

15 sekunders reklam för att se detta..?

Alla grundämnen tyngre än järn har bildats då en stor stjärna exploderat i en supernova. Det är den bästa parallellen jag kan dra av ledtråden järn.

Blizzard och Valve har en stor och hängviven skara fans och det vet de om. Det är såhär de gör för att behålla sina fans. Det handlar inte så mycket om konsumenternas frihet, det handlar om att tjäna pengar. Det är det företag gör. Trevligt för oss är det dock att det finns så många som knackar sönder DRM att företagen ger upp.

Skrivet av Notumforce:

Vet fler o fler som skiter it att vaccinera sig inte för att dom inte vill utan för att det finns för dålig information vilka vårdcentraler som har vaccin och om det endast är för riskgrupper eller alla.
Sjäv är jag fortfarande 100% på att inte vaccinera mig, smittrisken är minimal och den tar jag .
Iofs vore det skoj o få influensa aldrig haft det.:P

Som tidigare nämnt tycker inte nödvändigtvis folk i din omgivning att det är lika roligt. Kanske för att de har haft influensan tidigare, och tyckte det var trist, eller för att de aldrig haft influensa men att just detta också är anledningen till att de fortfarande lever.
Har svårt att förstå varför folk tvekar in i det sista när det gäller vaccinet.

Jag tycker att hysterin kring vaccinets bieffekter är överdriven. Men vad kan man vänta sig när vi har att göra med en massvaccination? Så många som möjligt ska vaccineras på så kort tid som möjligt. Det är klart att folk känner folk som blivit febriga och fått ont i armen och vissa som till och med blivit sängliggandes flera dagar efter vaccinationen. Vissa av dessa som en direkt följd av vaccinets effekter och vissa inte. Allt ont som händer en efter att man vaccineras är kanske inte pga vaccinet.
Nogurlunda friska människor bör vaccinera sig snarast. Vissa har inställningen att "jag känner mig jättefrisk och stark" och det är inget fel med det men det är INTE ett argument för att inte vaccinera sig. Man vaccinerar sig när man är frisk, inte när man är sjuk.
Om man fortfarande har inställningen att man är jättefrisk och stark och därför aldrig kommer bli speciellt allvarligt sjuk (även om det snabbt visade sig att en i övrigt väldigt frisk och motståndskraftig person kan bli väldigt sjuk av influensan) så finns det en del andra goda argument för att vaccinera sig i alla fall. Väljer man att inte vaccinera sig så ökar man markant risken att man smittar ner andra med influensan, oavsett ifall man själv blivit jättesjuk eller om man inte märkt av sin influensa öht. Det finns faktiskt människor som inte kanta vaccinet pga av sin taskiga hälsa. Blir dessa människor sjuka i influensa är detta ofta förknippat med en stor risk.
Ovanstående kommentarer om att "det som inte dödar, det härdar" kan tyvärr göra sig gällande. De som härdar dig kan nämligen döda han du satt bredvid på bussen.
Samtidigt ska man inte glömma att vaccinet inte ger ett 100% skydd. Detta betyder bland annat att det finns en grupp människor som förvisso har vaccinerat sig men som är så fysiskt svaga att de kan bli direkt livsfarligt ifall de drabbas av influensan. Dessa människor, precis som alla andra, löper större risk att bli smittade ju fler som väljer att avstå från vaccinationen.
Anti-vaccinationsargument som åberopar riskerna med kvicksilver från vaccin har jag inte mycket till övers för. Heller inte de som envisas med att påstå att det finns något som helst samband mellan autism och vaccin. Hittar någon däremot en endaste kvalitativ vetenskaplig studie på att någon människa blivit skadad av kvicksilver från vaccin under de senaste 20 åren så kan jag bli den första att ändra min uppfattning angående detta!

Skrivet av Video_Mode:

du kan skicka ett 21dagars trial konto till dig själv sen köper du eve för 5$. Då har du ett nytt konto med 51dagar speltid + det kontot du skickade trialen ifrån får 30dagar playtime.

Säker på att detta funkar? Känns som att buddyprogram kanske inte gäls när man uppgraderar från trial med ett specialerbjudande..

Jag har ett aktivt konto så jag hoppas man kan "lägga till" en månad ifall man köper den för $4.99.
Nånting säger mig dock att det inte bara är en kod (eller hur det nu funkar när man köper i butik) som man får så att man kan lägga till en månad. För bra för att vara sant hade det ju också varit ifall man kunde köpa flera månader för $4.99 och lägga på efter hand.
Ingen som köpt detta via Steam? Ska jag verkligen behöva punga ut med nästa 50 spänn potentiellt helt i onödan?!

Går bra att PMa mig för den som behöver en 21 dagars trial

En månad EVE $4.99 på Steam

Fram tom 17/8 kan man köpa en månad EVE Online genom Steam. Riktigt schysst med tanke på att de brukar kosta €14.99 per månad.
Någon som provat? Får man ett "full access" konto eller finns det restriktioner ungefär som när man kör på trial? Kan man dra nytta av detta ifall man redan har ett aktivt konto, dvs pausa sin betalning och köpa en månad över Steam för att spara pengar?
See you in spejz!

1