Inlägg av Apkatt

Inlägg som Apkatt har skrivit i forumet

Skrivet av spiken:

Kör också Terran och brukar bygga en vägg vid rampen av supply (på tian), barracks och sen supply. När den första supplyn är klar brukar jag skicka iväg den scv:en på scout-uppdrag, använd shift-klick för att lägga waypoints och gör en ring runt kanterna i fiendernas bas (oftast rakt emot dit på motsatt sida av kartan). Om de inte hunnit bygga in sig får du ofta en inledande blick om vad som pågår. Har du en vägg kan du lätt klara ett par tidiga zealots eller zergs med bara ett par marines.

När väl inledningsspelet är klart börjar det roliga, att välja taktik för mellanakten. Jag har blivit kär i att pump ut marines och marouders understödda av en svärm medivacs.

Pst, håll utkik efter guider till SC2 inom kort.

Tack för tipsen. Jag har faktiskt haft ganska stora framgångar med BC-"rush". Dock gäller det att vara klurig och lura motståndaren att man gör marines/maruders när man egentligen har flugit iväg med basen och massproducerar BC. Riktigt skoj när fienden dyker upp med en hord av marines/maruders och Thors och rensar ut min låtsasbas och sedan finner sin egen bas ödelagd av 10+ BC med yamoto

Har hört macro/micro begreppen i detta sammanhang, kan någon klargöra exakt betydelse?

ok, ska testa det. Har sett videon.

Mjo, brukar inte ha tid att scouta runt

Strategi för Terran

Tjo. Spelade ut kampanjen igår och gav mig då på 1on1 och 2on2. Upptäckte att det var totalt omöjligt för mig att komma i närheten av att vinna. Blir rushad av Zerg och Protoss är inte sena de heller (med sjukt mycket enheter, fattar inte hur de hinner).

Min strategi nu är att pumpa ut SCV och sen smälla upp ett par supply depots och en barack, sen göra ett par mariner vid choke point.

Sen två baracker till med reactor/tech lab. I huvudsak försöker jag tillverka 10-12 marines och 5-6 maruders och sen sticka iväg. Problemet är att jag ofta behöver använda denna lilla styra för att försvara mig från första vågen av zerg/protoss varför jag aldrig hinner bygga något mer.

Någon som har ett tips på hur jag kan snabba upp det hela? Eller något annat jag ska tänka på?

Tack.

Opposing Force, när man springer runt med NW i mörka tunnelsystem och sen är det en gigantisk spindelgrej som jagar en, tror inte det är bigmomma men en liknande.

Tyvärr är spelet löjligt orealistiskt. Bara första scenen med gummibåten, stänger av motorn 2 meter från soldaterna och de märker inget. Eller skjutfest på ena sidan kullen och på andra sidan strosar nya soldater runt och har inte hört ett ljud.

Eller återigen första banan, går från natt till mitt på dagen på 2 min, spännande.

Eller så menar han den nya spelstilen i BC2:

http://www.fz.se/nyhetsarkiv/?id=35975

Precis som han nämner är det han inte får prata om tillkännagjort.

"[...]Sjukvårdare kan du också återuppleva folk vilket sparar[...]"

Återuppliva ska det nog vara, det som står nu betyder något helt annat

Ska jag tolka överaskningen som Washington D.C.?

Jävligt dåligt av Valve. Kommer knappast köpa denna skit, om de lovar underhåll av ettan får de se till att hålla det löftet. Hela communityn är pissed off (steampowered.com/forums)

Ser förjäkla segt ut...

Dungeon Keeper 3 - SNÄLLLAAA!!!

Trevlig intervju!

Jag tycker att det bådar gott att fler utvecklare än DICE i Sverige har något nytt att komma med. Jag tror säkert Fictional kommer bli lika stora som dem, men snälla: acceptera inga bud från EA

Jag satt och funderade om inte Far Cry 2 skulle dyka upp snart när jag scrollade ner i listan...

Maken till överhypat spel får man leta efter.

Medelåldern tycks ligga kring 12-13 i denna diskussionstråd.

Självklart ska även konsolltillverkare arbeta för en bättre miljö och minskade utsläpp av gifter.

Att folk slänger ur sig saker som "jävla hippies" eller "jorden kommer i alla fall gå under så varför inte påskynda det..." är bara tragiskt.

Bara för att människan kan flyga till månen och spränga atombomber ger inte det oss rätten att förstöra planeten, även då glinen här verkar tycka det. Som tidigare har nämnts av fåtalet sympatiska individer: tillbaks till skolbänken alternativt skaffa en ny uppfostran, era föräldrar har ju totalt misslyckats i alla fall.

Skrivet av slartibartfast:
Skrivet av Apkatt:

Inte äns MB är egentligen rätt (MiB, GiB osv.).

"MB" är megabyte, "MiB" är mebibyte jue.
http://en.wikipedia.org/wiki/Byte

Ja, men när vi skriver MB så menar vi ju MiB.

Skrivet av TheEdge|Jinx:
Skrivet av Apkatt:

Gb = gigabit, Mb = megabit

Folket på Dice borde ju känna till detta...

Med Gb el. Mb menas oftast Gigabyte, Megabyte.

När man pratar om bit skriver man oftast ut "bit"
t.ex. Mbit el. Kbit, eller när man pratar om hastighet skrivs det som Mbps/Kbps. Då är det också "bit" som benämns.

Det är banorna man bör tänka i, även om det korrekta sätten att förkorta benämningarna egentligen är t.ex:

KB el. kB = Kilobyte
kb el. k = Kilobit

Javisst, det slarvas överallt. Inte äns MB är egentligen rätt (MiB, GiB osv.). Men just "Mb" betyder inget annat än just "megabit" även om utvalda delar av branschen skiter i det.

Gb = gigabit, Mb = megabit

Folket på Dice borde ju känna till detta...

TF2 äger, hade kul under betan och har minst lika kul nu. Engineer for the win!

Om man själv tar spelet till en annan nivå genom att tänka strikt strategiskt så blir det roligare, utnyttja banorna till fullo med placeringar av teleport mm.