Inlägg av Gandir

Inlägg som Gandir har skrivit i forumet

Skrivet av JRico:

Visst jag håller med dig och tänkte precis likadant första gången jag var tvungen att länka ett tredjeparts konto men i slutändan så är vi körda i alla fall så länge informationen finns digitalt nånstans. Det räcker med att ett företag blir uppköpt, nåt som vi inte har kontroll över, så är våra uppgifter i händerna på helt andra företag.

Det enda som betyder nåt är, vill jag spela det här spelet, ja eller nej och är det här en dealbreaker för mig ja eller nej.

Problemet är att om man alltid ska rösta med pengarna så finns det inte mycket kul kvar att göra här i världen.

Ja med den inställning blir vi ju alla körda om vi låter företagen komma undan med det. Men det skall man inte göra köper inget på steam som kräver tredjeparts konton. Det kommer jag fortsätta med gör man som Sony i detta fallet och ägt er av spelen skulle jag kräva pengarna tillbaka.

Annars kommer du tillslut ha 100 konton kopplade till steam.

Skrivet av JRico:

Känns som en storm i ett vattenglas.
Jag har varit tvungen att länka alla möjliga konton till Steam i åratal. (Xbox, Ubisoft, EA)
Ett till spelar liksom ingen roll.

Klart det spelar roll det är för det första tvärtemot vad Sony säger väldigt osäkert att ha massa länkade konton. Det är dessutom ännu flera företag som kommer åt alla din information de inte har något med att göra.

Skrivet av Ralf:

Haha Sonys bäste medarbetare svarar.

Hur kan man vara så otroligt kär i ett företag att man inte ens kan erkänna att dom gör störande skit i bland ?

Om det var i bland som Playstation divisionen gjorde störande saker det händer helat iden och det har alltid varit så fattar inte varför folk köper playstation från ett företag som ogillar sin kunder så mycket.

Kan förstå att Minecraft kom etta men jag hade lagt 1942 där, det är nog ett av de mest banbrytande mästerverk i historien av svenska spel.

Skrivet av lonian:

Det här med att äga ett spel och sedan ladda ner samma spel, det är ju fortfarande piratkopiering man utför.

Även om du skulle köpa en bio biljett, inte gå på bion och i stället pirata hem samma film. Se filmen och sedan radera filmen. Då har du ändå piratkopierat.

Om du däremot äger filmen och gör en egen kopia så du har två versioner av filmen och behåller dom båda utan att dela med dig. Ja det har du rätt till.

Du har även rätten att dela med sig av kopior i din umgängets krets det kallas för privatkopiering. Det har du redan betalt för när du köper hårddiskar, dvd skivor med mera.

Skrivet av Ducci:

Ledsen att du känner dig så utpekad, har aldrig sagt att jag känner dig, bara att dina argument är de samma som de som gör just det fuskar och kör piratkopierar.
-Ha en fin dag!

Nä det är inte argument som fuskare eller piratkopiera använder det är legal argumentation. Synd att synskada förvränga det folk säger till negativa saker.

Skrivet av Piigge:

Dom får ju välja, om dom vill ha andra appbutiker så ska dom undvika apple.

Ingen tvingar folk att använda apple produkter.

EU håller inte med dig därför det skapade den ny gatekeeper lagen, och Apple lyder under det och därför har ju EU redan startat en utredning över detta emot Apple som Apple kommer att förlora och få betala rejält för.

Skrivet av Ducci:

Du behöver inte förklara dig. 😉

Det var inte en förklaring det var mera en du vet inget om mig. Att anklaga någon för att vara någon som fuskar i spel är rätt illa tycker jag. Att utrycka sin åsikt om saker ger dig inte rätten att smutskasta eller försöka förlöjliga eller använda andra otrevliga metoder.

Skrivet av jeppe109:

Nä men kommer inte heller vidareutvecklas officiellt så vem vet hur framtida stöd kommer se ut.

Det är opensource någon kommer att ta över utvecklingen troligen här i europa där Nintendo inte kan göra det som gör i USA. Då vi faktiskt har lagar som skyddar folk och inte bara låter företag köra över folk hur de vill.

Skrivet av Ducci:

Gandir du låter som någon som kör piratkopierat och cheats, de saker du gnäller över är bagateller på en spel dator om du är ärlig.

Cheats? Knappt varför skulle man köra cheats?

Piratkopiering nej inte det heller, spelar knappt spel och har alltid köpt min spel, men jag köper inte spel längre. Men du kanske vet något om mig som jag inte vet?

Bara för att ja inte skyddar stora företag och inte är en fanboi till företag som förstör markanden gör inte att jag piratkopierar även om jag förstår folk som gör det.

Ända jag kan kopiera ibland är TV-Serier för att det inte går att köpa dem i Sverige så det har hänt, men å andra sidan betala jag för alla streaming tjänster som finns mer eller mindre. Samt att jag troligen köpt film och serier för runt miljonen vi detta laget. Men vill man inte sälja så har man ju inte så mycket val.

Men med tanke på din slutsats kanske du gör det och fuskar i spel oftast ligger det ju i anklagarens händer att göra det man säger att andra gör.

Skrivet av Ugglan:

Gammalt mossigt uttryck kanske men hade du tyckt att det skulle vara okej att sno spel om de inte var digitala? Dvs gå in i en butik och knycka ett spel?

Vilket är två helt olika saker faktiskt, stöld är när du tar något. Det är inte stöld och räkans inte som stöld i lagen att kopiera något kommer aldrig att göra heller. Därför det är helt olika paragrafer i lagen copyright brott och stöld.

Det skulle faktiskt ganska enkelt gå att tolka lagen så att du får kopiera spel och vad som helst hur du vill också, det är bara att på senare tid har man valt att tolk copyright lagen på ett sätt den aldrig från början var tänkta att tolkas. Spel som till ex EA gör är inte ett litterärt verk eller konst verk på något sätt de är produkter och du kan inte lägga copyright skydd på en produkt om man skall hårdra lagen texten. Vilket jag tycker att man skall göra.

Skrivet av Ugglan:

Samma sak där. Bara för att de gör fel gör det inte ok för dig att göra fel. Inte konstigare än så egentligen 👍🏻

Det är din åsikt i frågan, men jag håller inte med.

Skrivet av uberpwnage2.0:

Nu skrev jag aldrig att allt det här är som det borde vara, utan bara verkligheten utav det. Just Patreon-delen är något Nintendo själv har lyft upp i stämmningsansökan och jag är säker på att många kommer följa deras resonemang.

Många kommer kanske följa det men inte lagen då det är fullkomligt lagligt att ta betalt för ditt jobb och ta donationer för ditt jobb. Skulle bli väldigt förvånad om det skulle gå så långt att de får stämma dem. Det kommer troligen bli utkastat innan det gått så långt. Att Nintendo gör här är att kasta alla skit de kan på väggen och hoppas att något fastnar. Vilket är en vanlig Nintendo stil och sådant borde i sig vara åtalbart men tyvärr är det ju inte det.

Men Nintendos historia är full av sådant, samma som när de stämde butiker i Sverige föra tt man sålde begagnade spel.

Skrivet av Ducci:

Mjukvara och hårdvara går inte att likställa med varandra.

Det går utmärkt att likställa hårdvara med mjukvara för det gör nämligen lagen helt och hållet det är en produkt du köper oavsett det är mjukvara eller hårdvara. Det styrs under exakt samma lagar och inget annat, så det är likställt helt och hållet enligt europeisk och svensk lag.

Skrivet av GustavA:

Gissar du nu eller har du faktiskt orkat läsa ett eula? Har du betalat för spelet så borde du ha rätt att spela det på det sätt som passar dig. Samma regler som gäller vid hårdvara. Har du betalat för den så får du bygga om och modda den hur du vill, tillverkaren förlorar sin rätt över den i samma stund du köper den. Problemet där blir väl om du ska sälja produkten eftersom du tar över ansvaret från tillverkaren att produkten är säker att använda.

Där har du faktiskt ur ett laglig perspektiv helt rätt du har rätten att till och med kringgå kopierings skydd i alla fall i Sverige för att spela produkten vart du vill när du vill och ur du vill. Så länge som du går runt skyddet för just det ändamålet går du runt det för att piratkopiera däremot så begår du en olaglig handling.

EULA har inget med något att göra dom är inte värda en de enstaka bytes dom tar upp, då EULA är 99% bara strunt då de försöker ändra saker som är styrt av lag och de kan en EULA inte göra. Sedan måste en EULA vara kommunicerad till dig innan köpet för att en ha en chans att vara giltig. Är den inte kommunicerad innan är den null and void direkt vid köptillfället. Det räcker heller inte med att man hänvisar dig till vart du kan hitta den utan den skall presenteras för dig vid köptillfället.

Men även om den har gjorts det vid köp tillfället så får inget som står i den gå tvärtemot eller ta bort giltigheten av någon konsument lag eller annan lag det är skyddat i avtals lagen mellan två otilbehörigaparter "dvs Företag till Privatperson" mellan företag och företag får man göra hur man vill även mellan privatperson till privatperson.

Skrivet av uberpwnage2.0:

Det största problemet här är att Tears of the Kingdom laddades ned över 1 miljon gånger innan spelet ens släpptes för allmänheten. I samma tidsram så ökade Yuzu Teamets intäkter på Patreon med 100%. Med andra ord så tjänade de pengar genom att konstruera en emulator som kan hjälpa folk med at spela piratkopierade spel.

Hade Patreon-delen inte funnits så hade det nog inte varit ett större problem. Du kan inte riktigt säga att det var en slump att deras intäkter fördubblades när ett av Nintendos mest efterlängade spel på senare tid släpptes samtidgit, även om Yuzu inte direkt uppmuntrade till att folk skulle betala.

Det har inge som helst legala eller moraliska ställningstagande i att ta betalt för din produkt, skall vi säga som det är helt och hållet då så skulle Nintendos egna konsol där man till och med kunde spela spelet innan det släpptes är olaglig?

Eller är Windows, Linux eller MacOS olagligt som det begås brott med varje dag på denna planeten för värden där 1 miljon kopior av ett spel är astronomiskt högre. Skall vi straffa MS, eller Apple för det eller kanske Linus Torsvald?

Lagen fungerar inte på det sätt och finns inget fel i att tjäna pengar på något du utvecklar hur folk använder det dem köper vilket det tekniskt sätt inte en gör med patron utan där är det mera en fråga om att visa stöd med pengar.

Du är ute på väldigt väldigt hal is nu om du kopplar samman donationer med om det är olagligt eller inte, vilket emulatorer inte är det är till och med fastslaget i domstol att inte vara olagligt till och med i USA. Sony vs Bleem look it up.

Skrivet av Ugglan:

Kan väl säga det till alla 👍🏻 det är inte ok att piratkopiera själv bara för att många andra piratkopierar någon annanstans

Nä det är inte moraliskt rätt att piratkopiera för att många andra gör det, men finns ett stor men här ur ett moraliskt perspektiv. Som de stora spelföretagen behandlar sina kunder så börja moralen skifta över till att det är moraliskt att piratkopiera och inte ge pengar till företag som behandlar sina kunder som ren luft och inget annat.

De bryr sig till 99% inte ens om det går att spela spelet när de släpper det, de höjer priserna total omotiverat. De stora drakarna som EA sa redan på 80 att om folk piratkopierar min sänker vi priserna. Då kom tillslut steam och PC spelen började sälja mera, andra hands marknaden försvann över en dag mer eller mindre. Men ändå höjer de priserna, inför micro transaktioner med mera.

Moralsikt kan man inte sjunka längre än vad företagen har gjort det är omöjligt, och inte nog med det de lägger in rotkit som kan spionera på dig och dom bryter aktivt emot lagen hela tiden med dessa rotkit de har inte rätten att skanna av en ända fil som du använder på din dator eller en ända process som inte är knuten till just exakt deras produkt.

Skall vi fortsätta prata om sådant?

Google Sony VS Bleem om man funderar på hur detta kommer att sluta.

Skrivet av gonzo247:

Nu håller vi tummarna för att blizzard ska bli bra igen!

Tyvärr är det nog för sent det har tappat alla som vet hur man gör spel mer eller mindre, men ja man får hoppas.

Skrivet av Sebastian Lind:

Sarkasm? Knappast, vet inte ens vad det är. Jag försöker bara balansera bilden lite av en av gaming-världens viktigaste pionjärer, mannen som givit oss fler mikrotransaktioner än någon annan. Skulle säga att Bobby Kotick är en av de viktigaste figurerna inom IT någonsin, strax efter Mark Zuckerberg och han som uppfann esc-knappen. Känns som det pågår ett politiskt motiverat vänsterdrev just nu mot Bobby och någon behöver sätta ned foten och försvara de svaga och utsatta. Bara det faktum att du kallar honom hemsk bevisar precis allt det jag skrev.

What?