Inlägg av Propy

Inlägg som Propy har skrivit i forumet

Skrivet av CARTMAN:

Ska man köpa Gran Turismo Sports till PS4 eller Forza MotorSport 7 till PC.? En allvarlig fråga faktiskt. Ska tillägga att jag lirar bilspel med en handkontroll med kamera vyn utanpå, uppifrån själva bilen. Har bara lirat arkad bilspel sedan Gran Turismo 3 till PS2. Därför jag frågar. Kommer ni svara Forza mån tro...

Jag hade (och kommer köpa) köpt FM7. Jag har spelat både GT och FM men det är det senare som passar mig bättre. Vet inte om jag vill säga att det ena är mer arkad än det andra, men man kan iaf. ställa in ganska mycket i FM som anpassar svårighetsgraden vilket hjälper en att komma in i spelet. Däremot vet jag inte hur bra det blir på PC, Horizon 3 hade ju lite problem där i början.

Skrivet av Espresso_Bengt:

Hmm, hur stort var dåtidens Alexandria då? Om det inte var lika stort som 1800-talets London så är det ju inge konstigt kan man väl säga.

Det beror lite på vilken tid man menar, men Alexandria var t.ex. vi Caesars tid en stor stad med runt en halv miljon invånare, kanske ännu större. London växte väldigt fort under 1800-talet så det skiljer sig enormt om du jämför med böran av 1800-talet eller slutet. Enligt wikipedia så bodde där 1 miljon 1800 och nästan 7 miljoner i slutet av 1800-talet.

Så Alxendria var stort, men London på 1800-talet var större.

Skrivet av Loevet:

@vidde: Kemikalieskatten gäller inte för datorkomponenter, så köper du sådana blir de inte dyrare efter skatten träder i kraft.

Så om man köper komponenterna och bygger datorn själv så slipper man skatten? Låter som ett kryphål. Inte för att jag klagar, jag tycker bara det låter lite konstigt.

Vad händer om man köper delar och låter t.ex. Inet att sätta ihop den, skatt eller ingen skatt?

Jag förstår att inte alla gillade warfighter, men jag tyckte om det och föregångaren. Airborne däremot...

Om man med bäst menar det man spelat mest så blir det nog Ground Control. BF2 och 2142 ligger också bra till.

Skrivet av DeFeCT:

Äntligen, ett Open-World spel från Ubisoft! Något nytt, något oväntat, något... Nej... Vänta nu...

Skämt åsido, jag är en rejäl sucker för Open-World, jag älskar dem, och det kan faktiskt bli riktigt bra med ett AC i Open-World, men det blir väl knappast någon chock för någon om det visar sig stämma, med tanke på den senaste raden av Open-World RPG's från Ubisoft.

Jag tycker också om open-world, men börjar det inte bli lite mycket nu? Lite som alla ww2 spel som gjordes ett tag. Jag spelar gärna ett lite tajtare spel med en bra story. Allt behöver inte vara fritt.

Skitbra spel men skittråkiga fiender. Tyvärr. Men det är kul att spela ändå. Jag är även imponerad av de snabba laddningstiderna. Det kändes lite oväntat och hjälper när man ska springa fram och tillbaka.

Skrivet av Fluffo:

Minns ni kvalitén i Call of Duty 1 och 2? Gömma sig bakom kossorna, Stalingrad und so weiter. Andra tider nu.

Visst, men att krypa i gräset i Tjernobyl var också ganska minnesvärt. Men de senaste spelen lär man knappast minnas om tio år...

Skrivet av Zidious G:

Sa dom inte en gång att nästa spel skulle bli en tidsålder dom inte gjort förut?

Jag tror det är olika team, det historiska verkar vara i ett tidigt skede. De ska tydligen även göra ett tredje spel om man läser på deras forum.

Får bara hoppas att det blir 1600-tal och att det inte dröjer alldeles för länge.

Skrivet av zauii89:

Problemet med cod sedan ~2009ish är ju just att även om de byter tema så är det exakt samma sak, mängder med bling, insta gratifications. Du har även otroligt mycket random elements och spel låsta till 100% matchmaking. Det går liksom inte ens forma en community runt cod-spelen längre, i alla fall inte på samma sätt som innan 2009 när cod hade en stor pc-publik/e-sport potential.

Det är en jäkla skillnad på ett cod från den nya eran mot tex cod1,2 som är väldigt rena spel med nästan competitivt gameplay out-of-the-box. I dag är allt så jävla random och knappast skicklighetsbaserat, därför vet man inte riktigt om man ska skratta eller gråta när man ser "e-sport" på konsoller där de kör med killstreaks och gu vet allt.. känns som att konceptet missförståtts och smutsats ner totalt.

Jag förstår vad du menar och jag gillar cod 1 och 2, men jag hade så kul i cod 4, WaW och Blops1. De senare spelen är skit. Hatar jetpacks och space-magic, i alla fall i CoD. Hade de gjort ett nytt ww2-spel och lugnat ner sig med alla "extra-saker" så hade jag blivit glad. Men CoD är CoD, jag tror inte att det kommer att ändras.

Skrivet av Rich:

Ja vad grymt! Har länge suktat efter mer klassiska krigsspel, utan moderna vapen. BF1, som jag älskar stillade denna hunger. Men, måste ändå medge att man suktar lite mer efter WW2-krig med dess fordon och vapenarsenal!

Och nej, WW2 är INTE uttjatat!

Det var ganska uttjatat ett tag, men nu är det near future som man är hyfsat trött på. Men jag håller med, jag vill gärna ha ett bra WW2-spel (helst H&D3, men det kommer inte hända)

Hade ju varit kul om de kunde variera sig lite mer. Speciellt CoD-spelen där de faktiskt har tre studior. Varför inte göra olika epoker?

Skrivet av farbrorwiwi:

det bästa med mass effect: andromeda är att jag fortfarande har det framför mig, och det sämsta att jag måste vänta på att de lagar en massa skräp som avskräcker mig från att börja...

Vänta inte. Har du spelet så börja spela. Det är inte alls så dåligt som det verkade. Visst finns det en del saker som man hade velat att de gjort bättre, men kritiken är överdriven.

Och hur vet du att du inte gillar det om du inte provar?

Det låter som något har hänt med windows. Om du inte har en recovery partition eller liknande så kan du ladda ner t.ex. win10 media creation tool och skapa ett installations-usb. Men det kräver att du har tillgång till en annan dator. Startar du från usb:et så kan du välja repair.

Ett annat alternativ är att start i felsäkert läge för att se om du får samma fel då också. Får du det så lär det vara windows som det är fel på.

Läs Ghost Recon: Wildlands-recensionen på nya FZ

Lite mycket mörkt kanske, men annars är det väl helt ok. Det var likadant sist ni ändrade, det känns fel i början för att det är ovant. Men man vänjer väl sig.

Men varför ska sidan vara så smal? För att få plats med mer reklam eller finns där en trevligare anledning? Känns inte som att så många sitter med sina skärmar i porträtt.

Skrivet av Javas:

Tror inte ett dugg på att det här är ett 9/10 spel!!!

Nej det är det inte. Högst 7/10. Det är bra men det är något som inte känns helt rätt. Det finns flera små saker som irriterar. Men det finns också många saker som är bra, det är definitivt inte ett dåligt spel.

Första Wildlands-recensionerna ute – stabila betyg

Det var faktiskt högre än vad jag trodde. Får se hur mycket som ändrats/fixats sen betorna

Crash Bandicoot återuppstår i sommar

JA!

Skrivet av zumo:
Skrivet av Dergo218:

Har precis spelat klart betan med det lilla som den innehöll. Combat var OK, grafiken var OK, voice acting var horribel (sämsta jag hört i ett AAA spel på länge), storyn (det som är i betan) är totalt ointressant. Och det verkar som Ubisoft aldrig kommer lära sig att göra rolig och bra bilkörning.

Det som gjorde spelet kul var co-op, blir att plocka upp när det är djup rea för min del. Såg fram till detta spel men nej, inge vidare.

Håller med om det mesta.. Främst att content var mer som ett demo och inte en beta... Spelade bokstavligen klart det lilla de innehöll på nån timme. Hade ju kunnat inkludera åtminstone 3 provinser eller nått... Besviken.. hoppades vara sysselsatt över helgen men blev inte ens över dagen..

Det är definitivt en demo. De har bara klafsat på en beta-etikett för att de inte ska behöva förklara alla problem som finns.

Kort och märkligt var det iaf. Fattar inte vad de gjort i fyra år...

och helikopterkontrollerna var nog de sämsta jag varit med om.

GTA är ett bättre Ghost Recon än vad Wildlands är

Det är såklart helt upp till Valve att göra de spel de vill göra. Vill de inte göra fler HL så behöver de inte.

Men om man avslutar ett spel med en cliffhanger så får man väl ta och avsluta serien! Det kan säga vad de vill men det är oförskämt mot sina fans att göra så här. Det är väl trots allt HL som gjort dem stora.

Skrivet av Ahris:
Skrivet av Gamer-Tompa:
Skrivet av Propy:
Skrivet av Gamer-Tompa:

Finns det någon speciell anledning att dcs valt attackversionen av viggen och inte jakt versionen?

Jag är ingen expert, men betyder inte AJS Attack, Jakt, Spaning?

Ja det stämmer men ordningen på bokstäverna visar på vilken roll som prioriteras. Jakt versionen heter JA 37 Viggen. Nu kan jag vara helt ute och cykla men jag har för mig att det är ganska stor skillnad mellan dessa två typer.

Viggen fanns fram till början av 90-talet (När jag låg i flygvapnet) enbart i en- eller tvårollerskombinationer som tex. JA (Jakt, Attack), SH (Spaning, Havsövervakning) etc.
När 39 Gripen kom använde man trerollerstekniken från denna (JAS = Jakt, Attack, Spaning) till att modifiera Viggen och det är dessa modifierade plan som kallas AJS:
I grunden betyder det att man efter detta kunde sätta spaningsutrustning på Jakt och Attackbestyckade plan, tidigare uteslöt spaningsutrustningen detta.

Skillnaden på AJ och JA var att JA 37 hade fasta automatkanoner, AJ var helt modulära och bättre lämpade för modifiering.

Så det Viggen som DCS använder är en senare variant? Låter vettigt.