Inlägg av Propy

Inlägg som Propy har skrivit i forumet

Skrivet av Querth:

Som det galna RTS-fan jag är så spelade jag självklart Homeworld när det begav sig också :). Zoomade ofta in på alla skepp speciellt de större, Capital-ship varianterna med olika placeringar av vapen och byggde stora spaghettibollar med scouts/interceptors med mera.

Saknar verkligen guldåldern av RTS-skapande T_T!

Ja, samma här. Känns som att RTS är en utdöende genre. I alla fall de som inte är MP-fokuserade. Saknar det

Skrivet av Lord Pingu:

När det gäller PETA så är det skjut, gräv, tig som gäller. Alla fanatiska sekter skall hållas borta från rampljuset för att inte locka till sig fler.

och gräva en mans längd?

Älskar Homeworld spelen och gillade Deserts men jag spelade aldrig klart det. Vet inte ens varför. Ska bli kul att se vad detta blir för något.

Kul! Ett av de bästa spelen jag spelat på ett tag. Spelade igenom det i julas och det va länge sen ett spel fick mig att vilja spela mer som det gjorde. Bra karaktärer och story.

Skrivet av Rullstol:

Sluta spela när de införde nya TTK.

Jag har inte spelat på ett tag och missat detta. Vad ändrade de?

Låter som att jag kommer skaffa detta ändå. Men jag har köpta samtliga i serien även om jag sagt att jag inte ska...något med MP i CoD som får mig att komma tillbaka mer än i andra spel

Skrivet av Chomag:

@OddGreen:

Gick in och kollade priser på värstingkort och satte fan kaffet i halsen när jag såg priserna på de dyraste modellerna;

Ett nytt grafikkort? PNY Quadro RTX 8000 kan fås för det fashionabla priset av 85.999 kr hos komplett.se samt till det en ny processor, Intel Xeon Platinum 8180, som kostar 115.999, vilket är lika mycket som en väldigt bra begagnad bil... 201998 kr kostar alltså det fetaste grafikkortet och processorn jag hittade på deras sida tillsammans. Misstänker dock att dessa inte är gjorda för att spela med utan är till för servrar och väldigt specifika och extremt krävande cad-modeller.

Men varken det kortet eller processorn är tänkta för spel. Det är mer till för CAD etc.

Hyfsat spel. Förväntade mig kanske nåt mer men än så länge känns det lite enformigt. Ska försöka hinna spela lite till imorgon och se vad som händer.

Är det någon annan som tycker att grafiken är väldigt suddig? Jag kan inte riktigt hitta vilken inställning jag ska ändra på. Ser ur som att de ligger ett suddigt filter över allt. Blir lite trött i huvudet av det...

Skrivet av Espresso_Bengt:

Jag tycker det är lite konstigt att de har gått tillbaka till en period som ligger innan grundandet av Assassins ordern och hela fajten mot templarriddarna, trodde att inget spel kunde utspela sig kronologiskt innan Origins? Jag har inget emot att skippa hela fajten mellan de två i storyn (om det nu är så, har inte spelat Odyssey än) men samtidigt är det ju hela det konceptet som AC spelen har byggt på, känns som de plötsligt ha tröttnat på berättelsen och sagt ”nu skiter vi i det” så att vi kan välja tidsepoker hursomhelst. Tycker dock de borde skippat Abstergo skiten också då, helt hjärndött tycker jag.

Jag undrar samma sak och lyckas inte riktigt få svar på det. Hur funkar storyn egentligen? Nån som kan förklara?

Skrivet av mrpijey:

Hade varit intressant om de inte packat den med en massa skräpspel *duckar för flygande Fz-kaffekoppar*. Det skall vara Spyro, Castlevania: Symphony of the Night, Driver, Legacy Of Kain: Soulreaver, Tomb Raider, Silent Hill. Det enda spel jag kan försvara är Final Fantasy VII. Inte en massa japanska fightingspel.... Bara vänta tills de hackar denna så att man kan slänga in egna ISOs då.

Håller med, men samtidigt; Spyro utan spakar?

Skrivet av PcGamer:

Kan även rekommendera Men of War, har mycket av det jag gillade med Commandos men samtidigt även en hel del som jag saknade. Men of War är Commandos med RTS inslag, väldigt bra spel helt enkelt =).

Har du testat föregångarna Soldiers: Heroes of WW2 och Faces of War? Jag föredrar själv dem

Skrivet av ulrik.borg:

Om nu detta är en kronologisk efterföljare borde det ju vara ett Grekland under romerskt styre mitt under "inbördeskriget", men i och med origins så kastade ju Ubi all fantasi om seriös historiekoppling ut båten. Kanske sunt om man vill göra underhållande spel, och det förklarar kanske Sparta-kopplingen här. Let's just make a fighting game and stop pretending!?

Hade varit roligare med en spiritual remake av originalet eller ett som utspelar sig i Rom, t.ex. strax efter mordet på Julius "den håriga".

Om jag fattar det rätt så utspelar det sig i antika Grekland och för mig är det långt innan Origins utspelade sig. Om det stämmer så fattar jag inte riktigt hur det ska funka. Om Origins var starten för hela Assassin-brödraskapet, vad är man i ett spel som utspelar sig tidigare?

Helt ärligt så är jag inte så tänd på att spela som en spartan. Känns lite väl uttjatat. Hade varit mycket roligare med en Origins uppföljare i Italien typ 30 år efter Origins.

Kommer såklart mer info sen så man får väl vänta och se.

Skrivet av Sisyr:

En tvåa blir det. Striderna är rätt okej, men kampanjläget hör till de absolut svagaste i hela TW-serien. Närmare en etta än en trea.

Håller med. Det är alldeles för tunt. Jag tycker det påminner väldigt mycket om Age of Charlemagne; bra grundtanke men det saknar något. Det känns som att de inte fick tillräckligt med tid på sig. Finns ju inget at göra efter en timme.

Däremot blev jag förvånad över att jag är helt ok med det nya rekryteringssystemet. Visst jag gillar inte att det är baserat på procent men jag tycker systemet funkar bra.

Skrivet av grollo_92:

Jag är mycket taggad på denna? Någon som vet om man kan förladda och vad storleken är? Isf kanske jag förköper det.

Funkade på PC, ca 24GB om jag minns rätt

Skrivet av Dizzz:

Ja. Bättre att glömma vad Ubisoft gjort. Det är ju exakt så det ska gå till -.-

Sedan ska man inte heller berömma någon som gör det man borde gjort från första början. Framförallt inte när det är uppenbart från dag ett att det är fult att göra det.

Han berömmer, som jag fattar det, inte vad de gör utan att de faktiskt tagit till sig kritiken och förbättrat sig. Men jag antar att det är roligare att gnälla...

Sen ska man inte glömma att det bara rör sig om spel. Det är inte hela världen. Om man inte gillar spelet eller företaget så är det bara att låta bli att köpa. Det är inte värt det att bara gå och irritera sig och vara arg på saker hela tiden. Företag vill tjäna pengar de gör inte spel för att det är roligt.

Låter fantastiskt! Men det lär väl mest bli online och MP. Jag fattar att det ger mest pengar, men varför fick inte 5:an några SP DLC:s? Riktigt besviken på det.

Skrivet av Tobbe:

Ända som stört mig är modellernas POPPING... står väl ut med sköldar hjälmar osv... men när huvuden poppar eller aldrig poppar fram... ja då.... får dom allt "putsa" lite till.

oh look it's the headless horsem... every other character.

Det har jag faktiskt aldrig råkat ut förr. Den biten funkar bra för mig.

Däremot svävar jag iväg ibland om jag stoppar undan vapnet. Det är lite mer irriterande eftersom jag inte kan landa igen...har förlorat mycket tid på det.

Skrivet av Theade:

DLC betyder Downloadable Content. Alltså innehåll man kan ladda ner, digitalt via internet.

Jag tror att det är vi, spelarna/konsumenterna, som har kopplat DLC till något.

Så det skulle kunna vara en expansion, eller ett ”dlc”.

Precis. Det är så jag tänker. En expansion är en DLC om man laddar ner den.

Man kan ju ändra detta redan. RB+Y för skägg och LB+Y för hår, eller tvärtom. Det nollställs i och för sig om man dör. Antar att det blir mer permanent med patchen.

Ja, är det en korp man ska se upp för så lär det vara en vikinga-dlc. Helt ok, kommer säkert vara kul.

Jag hoppas bara att nästa "riktiga" TW kommer snart och inte om två-tre år. Hade varit kul med lite 1600-tal i Europa, vilket är en era de inte besökt tidigare.