Inlägg av anon1288

Inlägg som anon1288 har skrivit i forumet

1

datorkrasch - hjälp

Osäker på om det här är hård- eller mjukvararelaterat, så flytta gärna tråden om den ligger fel.

Min dator krashade igår. Satt och lirade WoW med Spotify och Mozilla uppe på samma gång. Plötsligt frös datorn till och ett band av pixlar med "fel" färg kom upp över skärmen. Efter några sekunder igen försvann det och jag spelade vidare i ca tio min. När jag nästa gång satte på datorn ser det ut som pixelfel i boot-menyn och random tecken visas över hela skärmen. Windows (XP sp2) går endast att starta i felsäkert läge, startar jag normalt ser skärmbilden ut som en randig stickad halsduk och datorn startar om sig.
Jag kan som sagt starta windows i felsäkert läge och har kunnat säkerhetskopiera allt viktigt. I enhetshanteraren finns en okänd enhet som jag inte sett innan som heter "MS-busstyrenhet". Vet inte om det har med saken att göra. Har även testat systemåterställning utan resultat.

Vad kan det vara som har hänt? Tacksam för svar och hjälp

Kan inte spela upp videofiler!

Tjo!

Efter en ominstallation i somras har jag inte kunnat spela upp videofiler alls. Oavsett om jag använder vlc eller mp "hänger sig" datorn, allt går skitsegt, CPU-användningen går upp till 100%.. Även aktivitetshanteraren hänger sig :\

Efter att det blivit så här gjorde jag en ny ominstallation, formaterade disken från xp-skivan, tog de senaste drivisarna till grafikkortet (GF 6600GT) och till ljudkortet. Jag har även testat med flera olika versioner av vlc samt kollat genom datorn efter virus, men problemet är kvar med precis samma symptom.

Streamad film går alldeles utmärkt att titta på!

Jag har slut på ideér, nån som har något tips om vad som kan vara fel?

Martin

1