Inlägg av satrapojk

Inlägg som satrapojk har skrivit i forumet

Hur många här tror att Soliare-Amiibon går att använda i Super Smash Bros Ultimate? *räcker upp en hand*
I Smell An Newcomer Coming for Smash.

http://bloody-disgusting.com/video-games/3503558/legal-claim-...
Så här skrev Bloody Disgusting, för ett par veckor sedan. Märkligt att spelvärlden inte fick nys om detta förrän nu, förutom Kotaku som reagerade direkt.
Däremot så tror jag att det är Cunninghams fel i detta fall, som antagligen inte kollade igenom rättigheterna när han gav tillståndet gratis till Gun Media under arbetet med Summer Camp.

@MEG: De fick rättigheterna gratis från filmregissören Sean S. Cunningham.
Men det är rättstvisten som sätter käppar i hjulen för spelföretaget.

Nu är det lite fel här.
Det är så att författaren Victor Miller har stämt regissören Sean S Cunningham och hans bolag Horror Inc. om rättigheterna av en märklig regel.
Det skulle ha spelats in en film förra året, men rättstvisten hindrade detta och så är det även i detta fall. När en rättsprocess pågår får ingen ny film eller tillägg i spelet läggas till i överhuvudtaget.

Det finns två saker till i detta kommande tillägg:

Ytterligare ett ensamspelarläge kallad Virtual Cabin kommer att vara tillgängligt, där man i första person undersöker ett mystiskt hus med rekvisita från filmerna och spelet. Det kommer att finnas pussel att lösa i stugan.

Shelly från Fredagen den 13:e 3 är en av filmernas mest kända karaktärer, och han är hockeymaskens ägare från början. Han kommer att finnas som lägerledare, och rösten görs av Larry Zerner som spelade honom i filmen.

@erikcedervall: Jag är överraskad, men är samtidigt inte förvånad om att Friday the 13th: The Game vunnit.

Det är ett lättspelat spel, underhållande om man är ett gäng kompisar som spelar, lätt att förstå sig på.
Att det är "45 minuter roligt de första spelstunderna" är en relativ sak, vilket också är respektabelt. Själv sitter jag gärna i tretimmars intervaller för det är för mig ett otroligt beroendeframkallande spel.
Dock tycker jag att IllFonic och Gun Media förtjänar priset för de har lyckats göra ett spel, trots buggarna, ett renodlat och underhållande spel.
Det är inte perfekt, långt ifrån, för mycket går att förbättras.
Men det kommer att komma TRE nya spellägen för solospelare, särskilt Hitman-baserade uppdragen. Plus nya Paranoia som hittills ingen vet vad det går ut på.

Det intressanta är att PUBG inte vann årets indiespel vilket jag trodde att det skulle göra, för visst är det en indietitel?
För övrigt tycker jag att det är kul att Friday the 13th: The Game vann, för ett team på cirka fyrtio personer ändå lyckas få till ett slagkraftigt spel är ändå imponerande. Trots buggarna så är det fortfarande roligt.

Fantastiskt spel med högt underhållningsvärde.

Att priset är högt för att vara ett indiespel kan bero på filmrättigheter. Sen tror jag att både Kane Hodder och Tom Savini inte är billiga heller.

Det kommer att komma nya kartor, Jasons och lägerledare inom kort. Just nu spelar de in nya dödsanimationer med Kane Hodder och stuntmän för fullt.

Och glöm inte bort ensamspelarläget som ska komma under hösten.

Ingen samling till konsoler innebär att jag säger nej tack.

NES Jason confirmed!

Skrivet av Emblaz:

Det är Ki-Ki-Ki Ma-Ma-Ma....Jasons inre röst att "Kill for mommy". Och counselors hör detta varje gång Jason levlar upp under matchen.

Nej du högg henne inte med en kniv, det kan däremot counselors göra som är fasthållna. Det du gjorde låter mer som en chokedeath då Jason krossar halsen med strypning. Skulle förvåna mig om personen inte hostar upp blod då.

Buggig dörr? Aldrig sett eller hört talas om, däremot kan vissa dörrar fortiferas vilket kräver flera attacker ifrån Jason beroende på vilken version av Jason som spelas.

Jag tyckte också att viss mekanik var klumpig vilket det är. Men en tyst öppning av fönster är värt mödan då det inte låter så mycket men det går att kasta sig igenom rutan också med lite blodförlust på köpet. Men i stort så ja det är lite klumpiga kontroller....dock 10ggr bättre än GTA3/S:A/4 tycker jag (bortsett bilkörningen förstås).

En brist i spelet är att det i stort sett är omöjligt att hitta sina döda polare som bar på viktiga items. Det är frustrerande men kan lösas med bra kommunikation...INNAN nån dör. Walkie-talkie funktionen i spelet är awesome. Man kan alltid prata automatiskt med personer som är nära en själv men med walkien kan man prata oavasett avstånd med andra som också hittat en. Detta och mycket mer utgör en väldigt bra grund för intressant co-op med nytänkande och att det kommer ifrån en indiestudio är imponerande.

Det finns många gömda mekaniker som skapar frustration pga att folk inte förstår hur det funkar! Det finns ingen mätare för fear, det sköts i bakgrunden och går att motverka på alla möjliga sätt. Öppna en dörr istället för att gå igenom fönstret! Använd ficklampan! Håll dig på vägar och stigar. Var nära andra counselors. Skada Jason etc etc.

Maps är extremt detaljrika och trogna filmerna. Utvecklarna måste nästan ha kollat på filmerna samtidigt och pausat för att få in grejerna på rätt ställen. Det är imponerande men förbises förstås av människor som inte gillar filmerna eller alla squeekers som inte vet att filmerna finns ens.

Spel baserat på film har aldrig nånsin varit såhär bra.

Det är imponerande att de lyckats få till Higgins Haven-stugan och även den stora stugan i Packanack Lodge för de finns inte kvar längre. Spelteamet blev därför tvungen att kolla noga igenom del 2 och 3 för att kolla igenom varje vinkel och vrå med ett lyckat slutresultat. Jason ser faktiskt riktigt bra ut, fast det enda frågetecknet är att del 6-verisonen har för bulkiga axlar.

Skrivet av Makkapakka:

Jag har aldrig sagt något annat. Din stealth hjälper dig också att inte synas på hans Sense.

Instämmer.

Förresten, det är inte "chi chi chi, bwa ha ha", utan "ki ki ki, ma ma ma". ^_^

Skrivet av Makkapakka:

@erikcedervall: Otaliga gånger låter som du har en enorm otur. Jag har spelat många, många matcher (22 timmar loggad tid) och har haft kanske 10 matcher där folk inte kommunicerat.

Det är inte en fundamental skillnad - Jason ÄR en dödsmaskin. Det simuleras i spelet. Sen att han inte sett dig för du ska kunna gömma dig - kom igen nu. Den senaste lyckade flykten dök jag ut genom ett fönster, sprang runt huset och sprintade bort en liten bit och gömde mig i en buske. Han vandrade förbi en bit bort, helt åt fel håll (och han jagade ingen annan). Som counselor har du ett enormt underläge - percis som i filmen. Men jag kan säga att jag överlever MINST var 5e match. Sen kommer det streaks när man dör 10 matcher i rad, och vice versa. Igår hade jag ett streak på 4 matcher i rad där jag överlevde.

Att Jason hittar en eller inte, beror på hur skräckslagen lägerledaren är. Ju bättre lugn, desto mindre rädd blir man. Det är därför man ska använda ficklampan i mörkret, till exempel.
Det är inte blodstemperatur som Jason känner när han använder Sense, utan ens rädsla.

Skrivet av Birchoff:

@satrapojk: Nu när du säger det så känner jag igen det. Då är det lite svårare.

Det är precis vad det är, och ändå ska spelutvecklarna vara glada att de fick licensen gratis för annars hade det kostat ännu mer.

Skrivet av Birchoff:

Låter som att utvecklarna la för lite tid att göra deras serverapplikationer skalbara eller nåt. Då hade det kanske gått oavsett antal spelare vid release. Men men man vet aldrig varför det är gjort som det är gjort. Säkert en pengafråga.

Det är en del av orsaken eftersom de samlade in dryga 800.000 dollar på Kickstarter. Indieutvecklarna samlade in drygt 2 miljoner dollar totalt på både Kickstarter och Backerkit.

Just att de är indieutvecklare är något som många missar, för Gun Media och Illfonic har inte samma resurser som till exempel Ubisoft eller Rockstar har och därmed inte kan jämföras med de sistnämnda.

Men visst hade man sett fram emot en bättre start, hoppas att de löser detta inom de närmaste dagarna.

Friday the 13th: The Game kommer 26:e maj till PS4, XBOX One och Pc.

Skrivet av Fearnox:
Skrivet av Javas:
Skrivet av autograph:

Nä, jag tror att man kommer att tröttna ganska fort på det här spelet... Hade hoppats på att det skulle bli bra.
Men jag har alla tolv filmerna på dvd! Och kommer att köpa den trettonde som kommer i år.

Oooh fan kommer det en ny!?!?!?! Har längtat, älskade t om Michael Bays version för 6 år sen.
Tror spelet kommer kunna hålla sig om man lirar lite då och då men är lite orolig efter hur snabbt man tröttnade på Dead by daylight

Var det inte Nightmare on elm street som Bay försökte förstöra? Han kanske har varit med på båda...

Jag tyckte faktiskt att 2009 versionen av fredag den trettonde var okey, i alla fall om man jämför med resten av serien.

Edit: En VR version där man blir jagad av Jason eller Freddy hade varit nice.

Platinum Dunes, skapat av Bay, gjorde remakerna av Texas Chainsaw Massacre, The Hitcher, The Amityville Horror, Friday the 13th och Nightmare on Elm Street.
Alla utom Elm Street blev rätt bra, eller i vissa mån riktigt bra.

Den tilltänkta filmen lades ned av Paramount, några veckor innan den skulle ha spelats in.

Skrivet av autograph:

Jag har sett alla filmerna flera gånger, och har alla på dvd.
Men aldrig att jag tänkt på att Jason kan "teleportera" sig!
Det är väl bara helt enkelt så att han kan gå genvägar och ta sig fram smidigt i mörkret utan att synas! Det är ju ingen "power"?
Däremot kan jag ju tycka att förmågan att "överleva" att bli dödad varje gång är en "power".
Men det står ju i manus...

Varje gång han använder sig av en av sina fyra specialare, tar det en stund tills han kan använda den igen. Sen beror det på vilken typ av Jason du spelar som - vissa kan få tillbaks sina specialförmågor bättre än andra.

Skrivet av Elixx:

$60.00 bra eller anus? Är det ens fler banor en den som streamats senaste veckorna?

Det kommer att vara tre banor bekräftade:
Higgins Haven från den tredje filmen, som visas i klippet.
Camp Crystal Lake, antagligen från första filmen.
Packanack Lodge, från andra filmen - tillagd som en bonus för spelets försening.

Det är ett multiplayer, men det kommer att tilläggas single player i sommar och det är därför spelet har försenats.

Och betan har redan varit i julas.