Inlägg av Greatoldgramps

Inlägg som Greatoldgramps har skrivit i forumet

1

sjukt kul och enkelt att komma igång med
Skulle gärna se mera!

underbara secret of mana!

konstigt att inte Nintendo har börjat släppa konverteringar till deras gamla Snes spel till 3DS store än..

Verkar roligt och innovativt, Count me in

Personligen anser jag att spelet var helt ok, med tanke på att i grunden är det b manus som driver serien, när den började ta sig själv för seriöst så blev det mer b aktigt.
Vad man dock inte får glömma är vart spelet och serien kommer ifrån: Japan. Kvinnobilden i Japan är ganska speciell i media, animerat och tv-spel.
Och att säga åt en utvecklare i Japan att dom har fel eller att något dom gör är fel, hjälper inte för dom anser sig själva vara perfekta i det dom gör. Speciellt om kritiken kommer från någon som inte är från Japan.

Ta tex Final Fantasy och Shining Force, dom tog serierna i riktningar som fansen inte uppskattade alls, men fortsatte göra dom för att dom totalignorerade kritiken och ansåg att dom visste bäst. Så är det generellt med spel från Japan.

Jessica var smått irriterande men hennes kommentarer var likt b skådisarna i cutscenesen från RE1 roliga.

Jag störde mig dock på att vapnena som man kunde customiza inte "fick plats" i de olika "Flashbacksen"
vilket gjorde att svårighetsgraden gick från ok till svårt till ok, hade dom haft en stadig svårighetskurva som i tex RE 1-3.

Sen när det gäller feminismen hos speljournalister så tenderar jag oftast inte att läsa de recensionerna som fokuserar på att anfalla könsrollerna, det intresserar mig ej.
Det som borde fokuseras på i recensionerna är grafik, gameplay, kontroll, story, multiplayer(om det finns) övrigt.. ja det beror på hur journalisten kan berätta om spelet på att bra sett.

1