Inlägg av Stofosaurus

Inlägg som Stofosaurus har skrivit i forumet

Skrivet av Jh:

Jag kör på Stadia! ..och det är en fantastisk upplevelse! 😉

Provade det på Stadia för en månad sen ca. Blev inte alls imponerand. Bästa upplevelsen hittils vad gäller att streama CP2077 är GeForce Now. Hästlängder bättre än Stadia överlag.

Skrivet av Muy-thai:

Alla typer av diktaturer är väldigt bra på att förvandla ord och begrepp. Men alla är överens om att Kina är en totalitär diktatur.

Men vad betyder statskapitalism?

"Vanlig" kapitalism= fri äganderätt, patenträtt, fritt att köpa och sälja m.m.
Sverige och övriga Västeuropa är väldigt kapitalistiska. Kina har ingen "vanlig" kapitalism, utan det gäller väl bara vissa "godkända" människor på en marknad med "godkända" aktörer. Detta är typisk fascism/kommunism och vi vet av historien hur det brukar sluta...

https://sv.wikipedia.org/wiki/Kapitalism

https://en.m.wikipedia.org/wiki/State_capitalism
Soviet under Stalin var ett annat praktexempel på statskapitalism. Inget land med valuta eller en kapitalistiska värdegrund kan kallas för kommunism. Kina är långt ifrån det. Även under Maos tid. Liksom runtomkring Stalin så utvecklades en personkult även kring Mao. Det är inte kommunism. Det är mer likt en regerande oligarkisk elit, liksom USA. Idag är Kina en totalitär fascistisk stat som från början utnyttjade arbetarrörelsen för att ta makten från folket. Idag finns det egentligen inga riktiga kommunistiska stater kvar. Vietnam kallad ibland för en av de sista riktiga kommunistiska staterna men även där pågår ett förtryck och censur och folket har inte makten. Då är det fascism. Inget annat.

Skrivet av nils45:

Kommunism är härligt, du måste hålla med.

Kina är en fascistisk totalitär stat med statskapitalism. Bara för att de kallar sig kommunister så betyder det inte att de är det. Nordkorea kallar sig för en demokratisk republik. Tror du på det också?

Psychonauts 2. Trodde inte de kunde överträffa första spelet och det gjorde de inte. Men känns det som ett likvärdigt spel och en bra uppföljare? Absolut! Som en annan skrev: spela första spelet om ni inte gjort det. Intelligent och rolig 3D-platformare med roliga pussel.

Skrivet av Devan:

Köper man EA spel så är man med den mörka sidan garanterat ...

I min värld så är att vara en del av den mörka sidan en bra sak. Dom har ju kakor! 😅

Skrivet av Rydell1986:

ouff, hur orkar du spela detta skitspel i 110h. Bra krigat, en riktig buggfest är det. Och nej, jag har tagit ut hela baser med gul Alert lvl utan att de hänt ett skit... men det förvånar mig inte att vi har olika upplevelser.

Med tanke på att spelet är en buggfest.

Det var samma sak i betan 😂 så de har inte ändrat ngt. Ja, visst är det konstigt att man kan ha olika smak. Visst är spelet buggigt men fortfarande spelbart och roligt. Gör dig själv en tjänst då och spela nåt annat och sluta skälla som en 12-åring. Spela COD eller nåt. Det verkar passa din mentala ålder bättre.

Skrivet av Rydell1986:

Om du varit läskunnig hade du även sett att jag skrev att jag spelar på näst svåraste och där fungerar det ej så.

Skitsnack. T.om på regular så ringer dom på förstärkning så fort deras alert level är gul. Try again. Obs, har spelat ca 110h redan så mig lurat du inte, gubbe lilla.

Skrivet av denza:

Kul att läsa recensioner. Köper dock aldrig spel genom recensioner. Det ska fixas en hel del buggar dock då breakpoint blir städat. Finns en lista vad som ska fixas. I det hela har jag skitkul. Mer roligt än wildlands. Det dög inte för mig. Jag gillar det här. Fixa lite buggar bara så blir det bra. Affären bryr jag mig inte om. Behöver inte köpa feta vapen och paket för att klara att spela spelet.

Spelar ingen roll om jag har en hjälm eller mohawk frilla. Inte kläderna eller vapnen som gör en ghost till elit. Det är spelaren själv som gör sin ghost till elit. Skämt å sido. Jag har en väldigt bra upplevelse i spelet.

Det är samma här. Känner sådan tillfredsställande känsla när jag klarat ett riktigt svårt uppdrag eller hittat blueprints på vapnen man så gärna vill crafta. Tycker även att skådespeleriet till större delen är skitbra. Speciellt på alla main och sidequests. Finns även en del sidouppdrag som påminner om Farcry 5. Det är stor variation. Folk går ju mest på vad YouTubers som hetsar mot mikrotransaktioner. Med all rätt. Men att spelet skulle vara uppbyggd runt omkring den delen är en grav överdrift. Det fanns mer valmöjligheter till kosmetisk customisation från början i Wildlands. Vilket jag saknar i Breakpoint. Vissa camo är store exclusive vilket stör mig men annars finns det sjukt många sätt att få sin karaktär att se cool ut. Buggarna kommer att fixas. Det är synd att vissa delar känns rushade men generellt är det inget som påverkar spelupplevelsen i sin helhet. Vilken plattform spelar du på?

Skrivet av JW_1332:

De har även gett ut ett spel som inte har något annat syfte än att vara en online sandlåda där folk köper skins och bundles. Tactical shooter? Looter shooter? Battle Royal?
Ingen har en aning va fan detta är..

DU har verkligen ingen aning. Det märker man 🤦‍♂️
Sen är det inget spel uppbyggt på att man måste spendera pengar på skins och bundles. Det gör de som vill. Att du är en av dem som inte klarar av att hålla i dina pengar är ditt problem. Inte utvecklarnas. Det är en open world tactical shooter. Enkelt va?

Skrivet av spikes:

Jag tror jag måste haft tur och inte fått några av dom där buggarna, samma med det som många reviewers har fått, att AI'n står och snurrar runt på plats och inte gör någonting.

Känns märkligt med måndags exemplar när det gäller digitala varor ;D

Jag känner samma sak. Har stött på en del irriterande buggar men är generellt nöjd med spelupplevelsen. Den mest irriterande är när man aktiverar gadgets och karaktären låser sig och det enda man kan göra är att röra sig. Går inte ens att sikta. Men att springa ner i vattnet eller börja halka ner för en backe löser problemet. Fortfarande irriterande såklart. Men annars är det smågrejer. Jag har roligt. Det räcker för mig. Har redan varit med om massor med wow-upplevelser både i solo och i co-op. I och med buggarna och vissa av Ghost credit-låsta camo till kläder så får spelet ändå en stark 3:a av mig. Vilken platform spelar du på? Är på PS4. Heter SToFo2 på PSN om du vill lägga till mig.

Skrivet av Rydell1986:

Enbart om de fysiskt ser dig så sätter de igång larm och faktiskt påkallar förstärkning.

Det där är fel. Hittar de en död kropp eller hör dig så påkallar de förstärkning. De behöver bara vara i "alert" stadie (gul). Hade du verkligen spelar på svåraste så skulle du faktiskt veta detta då det är en väldigt vital grej 😂

Skrivet av anon_119148:

Men nu tänker du lite endimensionellt här..

Garvade när jag läste det. Så korkad kommentar. Är uppe i 45 timmars speltid och har inte gått in i shopen mer än en gång bara för att kolla. Hade spelet varit utformat efter mikrotransaktioner så hade man varit beroende av att gå in där hela tiden. Sluta snacka skit. Du spelar säkert inte ens spelet.

Skrivet av Johan Olander:

Ljudet är ganska dåligt och grafiken sådär.

Totalt skitsnack. Kolla ögonen och öronen 😂

Skrivet av Sapiens:

Ajdå, hörde annars det skulle vara spelets bättre aspekter...

Johan Olander snackar skit. Ljudet är suveränt och grafiken med. Många steg upp från. Wildlands.

Skrivet av Bennii:

Ja, självklart gör jag antaganden och har åsikter, men knappast ogrundade. Spelet har inte direkt blivit unisont hyllat om man säger så. Och deras microtransaktions-fiasko behöver jag inte spela spelet för att ha åsikter om. Det talar för sig själv.

Det är väl en skitlätt bypass? Ge fan i att spendera något. Allt går att låsa upp när man spelar spelet ändå 💁

Har förbannar kul i spelet. Tycker att se tog allt bra med Wildlands spelmekanik och gjort det mycket bättre. Kontrollerna känns flödande och den generella känslan i striderna är underbara. AI:n är bra. Den är inte dum i huvudet. Patruller med Sentinel försöker pinpointa var du är och försöker flanka dig och medans några av dem öppnar eld så att man blir nedpinnad. Wolves ska vi inte ens snacka om. Goddamn. Dom är bra på att ställa till det för en. Älskar för övrigt omgivningen och ön i sig. Alla olika biomer har en naturlig övergång och det finns sjukt mycket att utforska och göra. Allt ifrån factionuppdrag, sidequests, skattjakter, samla collectables och blueprints, crafta vapen och gadgets. Kartan är dessutom more than meets the eye i form av långa underjordiska tunnlar sammankopplade till bunkrar och baser från kalla krigets. Det är så sjukt mycket lore att gotta sig i för den som vill sätta sig in i spelvärlden. Jag ser inte de barnsjukdomar som spelet har nu vid release som ett problem. Det fixas snart. Det är bara mild irritation. Vad gäller mikrotransaktionerna så visst.. det är trist. Men det är knappast något nytt från Ubisoft då de mig veterligen har kört med sådant sen AC Origins (om inte längre?). Ge fan i att köpa nåt bara. Tänker personligen inte spendera ett öre i shopen. Allt går att låsa upp i spelet ändå. Har kul i spelet både i solo och i co-op. Rekommenderas om du älskade Wildlands. Allt hets mot spel som har mikrotransaktioner börjar gå för långt. Håll i plånboken istället och låt de som vill spendera pengar i spelet göra det.

Mvh, en som spelat Tom Clancy's Ghost Recon sedan första spelet.

Skrivet av Vileoxe:

Håller mig till Wildlands, Breakpoint ser ut att vara en nedgradering.

Det är ju en smaksak. Men jag tycker tvärt om. Breakpoint må vara lite trasigt nu till en början. Men generellt så känns det som att de tagit allt det bra med Wildlands och gjort det mycket bättre.

Mvh, en som spelat wildlands sedan release.

Bågen på en av bilderna påminde om Kanedas hoj i Akira 😃

No Man's Sky på PS4

Tjena. Länge sen jag postade nåt här. Flera år sen faktiskt. Men är nu tillbaka och tänkte kolla om det finns folk som vill mötas upp i NMS på PS4 och köra uppdrag, bygga bas och hitta på annat kul. Heter SToFo2 på PSN så det är bara att lägga till mig! Är 36 bast och är väl mer casual i mitt spelsätt. Så ingen elitism eller omoget folk tack! Hörs!

Hits for tits-användare fördummar bara gamercommunityt ytterligare. Det räcker med att det finns så mycket douchebags. Tjejerna behöver inte utnyttja dem. (menar inte att tjejerna är problemet utan det faktum att efterfrågan och utbud finns).