Inlägg av Gesturr

Inlägg som Gesturr har skrivit i forumet

Skrivet av Molotov:

Jag minns inte hur det fugerar men du får nog bara spelen under perioden du prenumererar. Du får inte tillgång till spel som släppts där då du inte prenumererat.
Vad jag jag vill minnas en rätt usel tjänst.
Vill du ha en gamepass liknande tjänst så kolla in Viveport infinity, då är det PCVR dock och inte Quest.

Du måste claima spel varje månad och har bara tillgång till claimade spel med aktiv prenumeration. En ytterligare kass sak är att om du köpt spel kan du i teorin få 2st spel du redan äger som månadens spel och då betala för ingenting

Talos 2 då kanske

Processor då den förmodligen kan leva till resten av datorn är kaputt/föråldrad. GPU-byte känns som ett mycket mindre ingrepp och det sker betydligt större hopp mellan generationerna

Skrivet av EddieDexx:

Problemet är inte konkurrensen eller exklusivitetsdealen, utan problemet är att Epic launchern är ren cancer.

Nu har jag inga direkta problem med den, men det går ju att använda exempelvis GoG Galaxy istället då Epic är anslutna

Skrivet av Tobbe:

Senaste året(?) har då deras gratisspel varit skräp... förut kom det nått bra per månad/varannan.

Urval:
Assasins creed syndicate
Elit dangerous
FTL
Gta5
Subnautica
Tomb raider.. flera
Kingdom come deliverance
The longest dark
Stranded deep
Rayman legends
Brothers: a tale of...
Death stranding
Hello neighbour
Hob
City skylines
Control
Vanishing of ethan carter
....

Att det inte bara är AAA-titlar (Evil Within 1/2 har ju kommit senaste veckorna t ex så håller iofs inte med) betyder inte att det är skräp. Jag har upptäckt många titlar jag aldrig hade kört annars, nu senast t ex Q.U.B.E.

Skulle tro att dom drar på lite extra vid jul dessutom

GoG har för övrigt försökt lösa app-problemet med Galaxy 2.0, som samlar alla spelklienter. Epic har anslutit sig, Valve har det inte - då dom väl gärna behåller sitt de facto-monopol med spelarnas goda minne

Skrivet av bronie:

Varför skulle man som kund vilja använda fler tjänster?

GoG som exempel är det närmsta du kommer att äga spelen, DRM-fritt på riktigt. Även eventuella DRM-fria spel på Steam har istället Steam som agerar DRM

Är det inte tvärtom? Brukar vara betygsinflation i VR-medierna men Vampire fick bara 3/5 på RoadToVR

Måste-köp men hade gärna sett 1) en VR-version, vilket dock Praydogs kommande UE-injector borde lösa då TTP2 är gjort i UE5 2) en release på GoG

Relevant i sammanhanget: mer än hälften av förlusterna tillskrivs AR-glasögon och ett AR-armband, produkter som inte existerar på marknaden än. Samt att de själva räknar med ännu större förluster nästa år, trots lanseringen av Quest 3.

Frågan är alltså mest om AR-glasögonen bär frukt.

Skrivet av robbis:

Om man går back 3,74 miljarder dollar så motsvarar väl det verkligen inte 128 miljarder svenska kronor? Jag får det till typ 40mkr.. Småpengar för facebook. Och det är nog inte mycket för att utveckla en elektronikpryr och marknadsföra den. Sen kan man ju tycka att det är en dum bransch att ge sig in i då den är så nischad. Jag tex hade aldrig betalat för ett par 3d brillor. Inte ena om de kostade 500 spänn...

”rörelseförlusten var massiva 11,5 miljarder dollar, drygt 128 miljarder kronor”

Inget nytt egentligen, det har läckt som ett såll i åratal, med det uttalade syftet att någon gång på 2030-talet gå med vinst och vara grunden i en ny datorplattform.

Tror dock ändå dom bränner pengar på helt fel saker (Horizon Worlds t ex) och dom känns inte jättelångt före andra mindre bemedlade aktörer. Dom borde inse att dom är ett spelföretag och t ex släppa sin senaste spelkonsol med lite exklusiva titlar, det hade vart mer välspenderade pengar än social VR som ingen vill ha

Ettan lever kvar i en, hoppas tvåan levererar

Skrivet av lonian:

Doom 3 har jag spelat ut för något år sedan på PC vr, men det var iofs en ostabil version. Kanske tankar ner Doom3 senare.

Nu har jag ett problem här och det verkar ha inträffat andra tidigare.

När jag skall handla i butiken så avbryts det i sista sekunden och jag får inte genom betalningen.
Har prövat först med mitt kreditkort och sedan med paypal. Jag gjorde även så att jag låste upp för betalning i utlandet men funkar inte. Varken i headsetet, mobil appen eller i webbläsaren på datorn.

Det enda jag kan tänka mig är att det fungerade som vanligt innan jag satte mitt headest i developer mode för att installera Sidequest, är det något man kan fixa där eller?

<Uppladdad bildlänk>
<Uppladdad bildlänk>

Vad jag minns har jag bara varit med om det felet när man försökt kombinera store credit (innestående saldo, typ om du gjort återköp eller fått en kupong att handla för) med en rabattkod för spel.

Till exempel: $20 i saldo
Kupong OCULUS30 för 30% rabatt på ett spel
—> diffust felmeddelande

Skrivet av lonian:

Har köpt två spel, Beat Saber och Resident Evil 4.
Annars har jag just slängt in Sidequest, lite mickel att få det att funka.

Tankade in Quake 1,Quake 3, Half-life och DooM
Är det något annat spel på Sidequest jag borde checka in? Vissa spel är väl gratis?

Har även lekt lite med gratisspelen på oculus store. First Person Tennis verkar som att det kan bli ett köp.

Du skrev DooM vilket jag läser som ettan, men Doom 3 har nyligen uppgraderats för Quest 3

Population: One gillar vissa, gratis Battle Royale

Skrivet av Shodan:

För två då? Vi har asgard
Wrath 2 också

Nexus antar jag är 3 timmar kort tech demo. Ren fördom har inte läst på lol

Ubisoft kallar det för ett full length Assassins Creed game

Skrivet av Molotov:

Jag har nu använt min Quest 3 ca 10 timmar.
PCVR har jag kört trådlöst med virtual desktop precis som jag gjorde med Quest 2.
Upplevelsen är bättre ja, i form av bättre och klarare bild över hela synfältet tack vare pancake lensen.
Men har man ett Pico 4 tex för trådlös PCVR så tror inte jag Quest 3 är nån uppgradering.

Native Quest även här är det skillnad. Alla Quest spel får högre upplösning oavsett om utvecklarna släppt nån "Quest 3 patch" eller inte. Spel som fått Quest 3 patch har även snyggare grafik. Red Matter 2 ser helt otroligt ut men det gjorde det även på Quest 2 men nu är det även dynamiska skuggor och ljus mm som gör mycket för inlevelsen.

Kontrollerna känns väldigt bra, stor fördel att slippa ringarna. Spelar man ett spel med skjutvapen så krockar man inte med kontrollerna nu när man tex laddar om vapnena
Kontrollerna har även kraftigare och bättre haptic feedback än vad quest 2 kontrollerna hade.

Ljudet från headsetet är starkare och bättre. Jag spelar sällan med lurar för jag vill höra min omgivning men vill man vara helt innesluten så är lurar att rekomenera, nu är det dock inget måste. tillägger att jag spelade ofta med Quest 2 originalljud också så Quest 3 är en förbättring.

Micken har fått dålig betyg i recensioner men den som jag spelade med en del igår hörde ingen skillnad på min mick jämfört med Quest 2.

Huvudremen. Jag körde VR 6 timmar igår, jag var öm efteråt. Remmen är ok, bättre än Quest 2 (om det har med själva remmen eller headsetet att göra svårt att säga) men jag kommer endå vilja uppgradera i framtiden. Jag inväntar BoboVR eller Kiwi med sina headstraps. Det är inte SÅ illa att jag måste köpa dyra officiella eller "billiga" kines-märken från Amazon.

Jag är nöjd med min uppgradering från Quest 2 och sitter man på Quest 1 eller äldre och gillar VR är det en no-brainer att uppgradera, det är en otrolig skillnad.

MR har jag inte hunnit prova så mycket, men jag har märkt att det ser bäst ut i väl upplyst rum. Desto ljusare desto bättre.
Dock så pass bra att man aldrig behöver ta av sig headsetet för att kolla saker tex. mobil, datorskärmen osv.
Man kommer snabbt till Passthrough genom att knacka 2ggr på sidan av headsetet, mycket smidigt.

Ökad FOV då?

Skrivet av noyart:

Läste på reddit där flera hade tagit upp det.

Har läst en hel del där men inte sett nåt generellt problem om ögonvärk, bara det där om binocular overlap

Skrivet av noyart:

Vet inte riktigt om folk menade just det,läste att flera som tidigare inte haft problem och kunnat använda vr i flera timmar, nu haft problem med att ögonen tar "stryk" efter någon timmes användning. Lite fundersam om andra haft likande problem och vad det kan bero på 🤔

Ej läst, var har du sett det?

Skrivet av noyart:

Läste flera som fick ont i ögonen, något som ni upplevt jämfört med andra headsets? Är själv ganska intresserad av AR delen

Binocular overlap du tänker på? Samma fenomen som att du ser din näsa om du tittar framåt, vilken man kopplar bort efter ett tag. Ska hjälpa att köra med lite lägre IPD än ens verkliga, men svårt om man redan har minsta IPD (58)