Inlägg av Grey_AF

Inlägg som Grey_AF har skrivit i forumet

1
Skrivet av PcGamer:

Det är väl rätt så uppenbart varför vissa (utgivare/utvecklare) är emot detta, hur ska de kunna få folk att "hyra" spelen på Stadia haha

Tog bort massa text, misuppfattade nog en hel del

Men om du har rätt i Stadia argumentet, du köper ju ändå bara AAA titelen en gång väl. Om du köper ett spel på Stadia för 600:- , så går du ju knappast och köper samma spelet på Steam för 600:-?

Skrivet av Kyraal:

@Grey_AF: 100% säkert att alla utom kanske en röstade "NEJ" just för att de inte vet vad artikeln eller allt det här handlar om, och tror att GFN innebär att NVIDIA tar betalt och sen ger alla gratis tillgång till utvecklarnas spel utan att dessa får några pengar.

Bara som en fotnot: Utvecklarna ska ju absolut inte ha några pengar från NVIDIA i det här fallet. Borde inte ens vara några "deals" som ska förhandlas.

Ja du har helt säkert rätt, men varför måste man gå ner på dagisnivå och förklara i detalj gärna med illustrationer gjort med färgstifter är vad jag inte riktigt fattar.

Skrivet av BurningMan:

Det kanske är ologiskt och marknadsmässigt korkat, men det är fortfarande upp till utvecklarna. Tydligen tycker dom inte att det är OK att göra som nvidia gjorde, att bara tillgängliggöra deras spel utan tillåtelse.

Är osäker på om du vet vad GFN egentligen gör, eller dom andra som röstade nej..

Tycker du spelutvecklarna kan bestämma att du inte får spela spelen på en dator som du tar på avbetalning istället för kontant betald över disk? Nu blir det ju lite orättvist då på avbetalning blir ju faktiskt datorn din efter ett tag, något den inte blir på GFN, men är nästan samma sak ändå.

Du har redan köpt spelet du vill spela, det ligger på ditt EpicGames, Steam Uplay konto, du HAR betald utvecklarna för spelet.

Du HYR en dator från Nvidia som klarar med att ge dig RTX och relativt ok FPS, men spelutvecklarna vill inte att du hyr datorkraft, men att du istället köper en speldator för minimum 12000:- för att få spela RTX spelen. En dator som du måste uppgradera kanske varje andra år för ett visst antal 1000 kr.

Vad är skillnaden förutom att GFN ger dig som konsument ett mycket billigare alternativ för at spela det spelet som du redan har köpt?

1