Inlägg av anon36680

Inlägg som anon36680 har skrivit i forumet

1
Skrivet av Werzion:

men Quake Live... vilket framsteg i teknologi, att kunna få ett spel som när det släpptes för ca nio år sedan krävde en 10.000-15.000 kronors dator kan nu rulla smärtfritt direkt i webbläsaren. Det är i mina ögon riktigt jäkla imponerande.

QL körs inte i webbläsaren. Det är ett plugin som startar spelet som ligger på din hårddisk som vilket spel-exe som helst.

Jag tror id kommer lyckas bre med de här, de får en finansiär med mycket pengar som kan finansiera ett större team än vad de kunde göra själva.

Den "mindre" fortsättningen är ju längre än de flesta vanliga fps nu för tiden så man kan bra gärna se det som 2 spel

Skrivet av MFC:

Hur ska detta gå till?

Kan John Carmack utveckla till en plattform som är 1000x klenare än hans minikrav för NÅGOT som han gör?

Jag tvivlar. John kan inte utveckla utan att göra patetiskt krävande spel!

Med tanke på att han gjort ett flertal mobilspel skulle jag säga att det inte stämmer

Skrivet av dosman:

Trevligt. Playstation 3 använder OpenGL ES(OpenGL for Embedded Systems) och de flesta tillverkare utvecklar sina spel för Playstation 3. Det gör det säkert enklare för dom att porta spel till Linux som också använder OpenGL.

Stämmer delvis. Sony har ett GLES-lib man kan använda, men de har också ett eget API som ger betydligt bättre kontroll och prestanda. De flesta använder det senare och det gör att portning inte är fullt så rätframt.

Skulle dock gissa att det flesta företag har abstraherat hur renderarna funkar så att de enkelt kan skriva en ny för ett nytt API.

Kul med steam till fler platformar, ge oss för OSX nu också bara

Skrivet av MrLongbow:

Jag är 15 år och ska välja till gymnasiet snart, undrar om det är realistiskt för någon att försöka slå sig in i spelindustrien med halvbra betyg och ett stort spelintresse?

Beror helt på vad du vill göra. Spelföretag har väldigt många olika typer av jobb.

Är du artistiskt lagd? Modellerare, conceptare elelr bandesigner kanske kan vara något?

Vill du skapa roliga banor? Testa göra nya banor till ett befintligt spel och ser hur det känns. Försök göra banor som är roliga och utmanande att spela.

Teknisk? Kanske programmerare? Själv läste jag naturvetenskapligt och sedan vidare på högskola, men det är inget krav. Ser bara till att vara bra och gör många egna projekt så du har att visa upp om du söker jobb. C++ är nästan ett måste att kunna.

Lycka till!

Grymma spel är det.

Tänkte passa på att göra lite reklam för vårat eget indiespel Teewars. 2D platform deathmatch/ctf. Gratis med källkod från http://www.teewars.com

1