Inlägg av papaz1

Inlägg som papaz1 har skrivit i forumet

Skrivet av Kavakava83:

Jag förstår faktiskt ärligt talat inte vad folk har emot detta spelet. Andra halvan är ju något av det bästa som någonsin skapats.

Jag är lite äldre än de flesta spelare, har en son i "Ellies ålder" och kan ge mitt perspektiv varför jag inte gillade storyn i 2an.

Vad som för mig var fantastiskt i 1an var att Joel var relaterbar. De beslut han tog var tveksamma, svåra men som i slutändan fick mig att känna "jag hade gjort samma sak som han".

Jag hade hoppats att 2an skulle fortsätta fördjupa relationen mellan honom och Ellie där det sakta kommer fram de val han gjort och det på något sätt kunde stått mer i centrum för handlingen.

Ironiskt nog om 2an hade varit sista delan av en trilogi där Joel får stå till svars för sina handlingar hade jag förmodligen jublat åt storyn.

Nu kändes det abrubt att han bara togs bort efter 1 spel där han och hans relation till Ellie var 99% av det som gjorde spelet till en sån succé enligt mig.

Att folk sen överreagerar är dock en helt annan femma. För mig räcker det med att säga "2an var inte min smak".

Helt rätt att flytta utveckling till Respawn. De har levererat.

Nu förstår jag varför jag blev välkomnad på Xbox forumen på reddit med inledningsfrasen "Welcome to the money team".

TLOU 1 story var fantastisk. TLOU2 gameplay var fantastisk men storyn var däremot tveksam, var iaf inte alls min smak alls. Allt som jag tyckte om med storyn i ettan var som bortblåst.

Förväntar mig att serien inte går in så mycket i TLOU2 alls faktiskt. Mycket av vad som gjorde TLOU1 var relationen mellan Joel och Ellie.

Tvåan var en lång slakt av karaktärer och gav mig inget bestående intryck. Väldigt bra gameplay dock.

Skrivet av Johnhedlund:

Om man vill bötja spela wow:Shadowland, måstw man köpa alla tidigare expansioner samt grundspelet?

Nej, det räcker med att köpa shadowlands.

Hehe.. gulligt av PoE att kalla det där "trailer". Efter att sett Diablo 4s trailer så kändes det här som tecknat från 80 talet.

Har inget emot MTX så länge det gäller kosmetiska features. Däremot hoppas jag att de gör de så att man kan köpa den kosmetiska feature man vill ha och inte att det är en enarmad bandit funktionalitet så att man har en viss chans att få det man vill ha om man betalar.

Där tycker jag man kliver över den gränsen som är ett ok beteende.

Det här är jobbigt för många anställda på Blizzard också. Kan inte vara kul att sitta och undra vad man kan säga och inte säga utan att bli bestraffad som anställd.

Blizzard är inne på en farlig väg. Kina må vara en kassako med västvärlden är en större kassako och ännu viktigare en plats där dina mest lojala fans finns och där du har byggt upp din verksamhet och ditt förtroende.

Det här spelets resa kommer att gå till historien. På ett eller annat sätt kommer advokater att kopplas in.

Skrivet av Legalinn:

Nej,nej och åter nej. Befann mig precis där, i början av WoW-eran, såsom mängder av andra spelare. Been there done that.
Visst, allt som Blizzard släppt till WoW efter "classic" var inte alltid bra. Men nötandet på den tiden var helt galet när man tänker tillbaka. Inte en chans att jag sätter min fot där igen.
Men jag önskar alla er som är sugna ett stort lycka till!

TIll skillnad från förr i tiden så kommer ju ingen expansion till detta. Så du har ju inte bråttom att försöka nöta något.

Skrivet av Karmak:

De har redan sagt att nästa diablo som de jobbar på är mörkare och inte som d3 färglatt och tecknat

Path of exile har långt ifrån samma känsla som diablo spelen.
Hur allt känns i POE är off. Från combat till loot drops till animationerna. Inget flyter på som i diablo spelen
Väldigt hackigt och rent ospelbart för mig

Precis det här ^

Det är nåt väldigt off med Path of Exile. Jag vet inte om det är motorn, animationerna eller vad det är men hela spelet känns som mindre delar som satts ihop som inte riktigt lirar i sin helhet. Det liksom flyter inte.

Skrivet av ClockWise:

Har inte följt scenen sen 2014, hur mår den? Intrycket jag får är att den är väldigt död jämfört med 2012 och 2013 :(?

Och precis som du skriver, och förklarade, detta är enormt stort :D!

Scenen är mycket mindre men den är stabil nu skulle jag säga. Tyvärr får man inte se lika mycket nytt blod som förut men av förklarliga skäl då samma summa pengar inte är i omlopp. Den koreanska scenen med lag havererade mer eller mindre efter regionslåsningen. Med det också proleauge.

GSL är fortfarande igång och rätt roligt att följa.

Blizzard i detta läge borde försöka förena koreanska scenen med resten när den skara som finns kvar är liten och stabil.

Skrivet av Godofcheese:

Nostalgia is a bitch, brukar man säga.
Jag har spelat sen release, och spelar fortfarande spelet.
Det är inte lika bra som du kommer ihåg, men för sin tid? sure! det var revolutionerande.
Men det har inte åldrats bra jämfört med live som har kommit med en drös quality of life changes.

Nostalgia is a bitch? What?

Jag är glad att äntligen kunna sluta spela på privata servrar och få spela den officiella versionen som inte kommer att stängas ner.

Sen hela den där nostalgikortet som folk spelar ut börjar bli tröttsamt. Varför tror folk att man inte vet vad man kommer att få spela för nåt? Folk verkar tro att man inte har en susning om vad man kommer att få spela istället för att fatta att det är VI spelare som har via efterfrågan sett till att detta kommer.

Det här är inte Blizzards påhitt, det här är VI spelare som spelat på alla privata servrar som fått Blizzard att vakna till om att det faktiskt finns en marknad för Vanilla.

Skrivet av Godofcheese:

Låter bra för dom som spelar live

Men betala månadsavgift för en version av wow som inte kommer uppdateras med ny content?
Det kommer bli en deal breaker för många
Ren galenskap tycker jag

Galenskap? Du har då missat hela poängen. Poängen är att spela ett gammalt spel som flera av oss i yngre dagar spelade och tyckte om. Om det spelet skulle få ny content så är det inte samma spel längre -> säg hej till privata servrar igen.

De kom in i marknaden i helt fel läge och helt fel affärsmodell.

WoW var redan etablerat. Att då skapa ett liknande spel men för hardcore spelare som bara är nån procent av spelarbasen och dessutom ta en månadskostnad.

Jag tror de kunde ha lyckats om de haft en annan affärsmodell från början och ett annat fokus kanske än hardcore raiding som WoW redan gör väldigt bra.

Generiskt COD som vanligt. COD sticker aldrig ut. Som att köpa ICA basic. Du vet det skit du kommer att få.

Skrivet av burkmopp:

Alla Blizzard spel är en enkel start.

Precis vad jag kom för att skriva.

Ladda hem Battle.net, installera alla Blizzard spel, klart.

Skrivet av kebbe:

Siffran stämmer inte utan är hämtad från GVA, vilka blåser upp statistiken genom att inkludera olyckor, gängvåld, självförsvar och avlossningar från polis. Siffran 234 kommer från antalet fall där vapen avlossats och minst fyra personer skadats, oavsett om skadorna är relaterade till avlossningen. Exempel baserat på statistiken för 2018:

234 "mass shootings"
121 av dessa var utan omkomna, 65 hade 1 omkommen, i många fall gärningspersonen själv. Kvar har vi alltså 48 "masskjutningar" som fortfarande inkluderar allt som nämndes ovan. Frågan som kvarstår blir då - Om masskjutningarna är såpass vanliga och vapenlagarna sådana enorma problem, varför känner man behovet att blåsa upp siffrorna?

Mother Jones är en liknande aktör som fokuserar specifikt på masskjutningar snarare än avlossningar. De definierar inte masskjutning som "avlossat skott och minst fyra skadade" utan som "Indiscriminate rampages in public places resulting in four or more victims". Vad man fann var 102 masskjutningar i USA... sedan 1982, 6 skjutningar under 2018.

Lite skillnad på 6 och 234, nästan som att den ena siffran är framtagen efter politiska intressen. Sedan är det värt att nämna hur statistiken inte behandlar huruvida vapnen ens var lagliga.

Så nej, vapenlagarna är inte problemet i USA, staten som gör sig sämst i statistiken är även den med hårdast lagar. Vad som händer med svenska vapenlagar är att endast kriminella bär vapen, någonting som är sämre för alla. Sverige hade blivit ett bättre land med USAs vapenlagar.

/offtopic

Det här inlägget är lika skrämmande som de som blåser upp siffrorna på just denna kategori.

USA har kommit till ett sånt läge att det finns så många dödsfall pga vapen bland vanligt folk att man nu kategoriserar de för att få fram just sin poäng.

Ca 40% av befolkningen i USA (2017) svarar i en enkät att de antingen har ett vapen eller lever i ett hushåll där det finns vapen. 64% av de dödsfall som definieras som mord enligt FBI sker av skjutvapen.
https://www.bbc.com/news/world-us-canada-41488081

Även om ditt inlägg visar på att någon annan blåser upp siffrorna så är det en skrämmande diskussion att man numera pratar om kategorier av skjutningar.

Det måhända att problemet att människor dödar och inte vapen. Men man gör det fan inte bättre genom att göra vapen lättillängligt.

Skrivet av DKvarn:

Inte spelat Part 1 än men bara måste göra de... när jag är redo för de! Spelen verkar kunna spela på ens känslor å tankar

Ta ledigt från vad du än håller på med och streckspela 1an. Ett av de absolut bästa singleplayerspelen som någonsin gjorts.

Finns det nån lista "100 best games of all time" är jag säker att på nåt hörn är Last of Us med. Storyn, spelet, grafiken är på en helt annan nivå vilket även 2an verkar vara.

Men herregud, skämtar de eller? De här animationerna och den här grafiken får alla andra att framstå som Nintendo 8 bitars grafik.