Inlägg av sinan

Inlägg som sinan har skrivit i forumet

Det människor inte förstår eller minns är konsol marknaden innan 2015 eller mellan 2009-2013 när konsoler dominerade spelmarknaden helt. Det berodde på att alla konsoler har samma hårdvara och kunde för sitt pris visa sjukt bra optimerade spel. De flesta PC gaymers köper jätte dyra datorer som är ingen annan lik, tänk er en PC-konsol? För säg 8 tusen kronor, en 3060 som presterar som en 3080 för att alla spelutvecklare bygger sina spel kring 3060 kortet och optimerar spelmotorerna för GodGaymer konsolerna

Skrivet av ClockWise:

Visst, vi har höga skatter och väldigt mycket skatter i Sverige. Men att *inte* beskatta handel med digitala varor innebär att man gör skillnad på inkomst och inkomst. Det handlar väl inte så mycket om "ny" skatt snarare att den skatt vi redan har ska appliceras på samtliga medel av vad som kan tänkas som inkomst och handel. Tycker inte det är något fel alls, även om jag kan ha något emot själva beskattningen och dess höga sats vi har i detta avlånga land.

Tycker detta är en positiv nyhet där man erkänner att man inte alls har hängt med och behöver se över hur man kan beskatta det utan att hota branchen som sådan. Det är en självklarhet att det ska beskattas, eftersom alla andra måste skatta på sin inkomst och vinst inom alla andra brancher.

eller... håll i dig nu, så tar vi bort skatten ((mindblown)))))

Skrivet av Moltoy:

45000. undra hur många indie utvecklare som har råd med det. Om de nu väljer den summan

mindre än ett aktiebolag, om man inte har råd att satsa 45 tusen för att lägga upp sitt spel på steam så är spelet inte värt något öht.

Tycker det är bra, köpte själv beasts pga det såg kul ut, sämsta spelet någonsin, går säkert att skapa under 1 dag...

Om man är beredd att ta lån för 45 tusen då måste spelet vara dugligt. Tycker det steam gör är bra.

They shall not pass! Här är nya dlc:t till Battlefield 1

Battlefield waterl00 när?

half life är ett dåligt spel...

Skrivet av lolBEEF:

Problemet med det här Herr Gaben är att då måste ni fan uppdatera också... Ni kan inte säga att ni ska låta era uppdateringar tala för sig själva och sen släppa två uppdateringar om året.

csgo uppdateras ofta, förutom det behövs det inte mycket uppdates heller?
fattar inte grejen..

Skrivet av McNord:
Skrivet av henks:
Skrivet av McNord:
Skrivet av henks:
Skrivet av McNord:
Skrivet av 2c1c:
Skrivet av DeathRow:
Skrivet av Hipshot:

CS måste vara den mest framgångsrika modden som gjorts, jag säger det över t ex Dota eller Team Fortress.

Mm, det är därför CSGO har en all time peak på 850,485 spelare medans Dota 2 ligger på 1,291,328.
Övriga CS-titlar ligger långt under så inte värt att skriva deras antal.

Vad har online peak med framgång att göra? Kolla försäljningssiffrorna istället. 26 miljoner sålda csgo exemplar.
Och dom äldre herrarna

Counter-Strike - 11,416,994
Counter-Strike: Condition Zero - 8,912,502
Counter-Strike: Source - 13,854,374

Det kallar jag för en framgångsrik mod. Sedan alla extra cash som skins, lådor och nycklar genererar.

Dota2 är la free to play? Vad genererar det i intäkter? (seriös fråga då jag inte är insatt i dota2)

Glöm inte LoL och alla andra Dota kopior, det skapade en helt ny genre. Ganska säker på att de drar in mer tillsammans än vad alla CS spel gör.
Och vad som gör en mod framgångsrik är subjektivt, antalet spelare eller pengar det drar in osv.

Du kan ju inte dra in massa kopior som gjorts av helt andra företag och människor och jämföra.

Däremot tror jag ändå Dota 2 drar in helt absurda mängder pengar, särskilt då via TI compendiumsen och allt därtill.

LoL kommer ursprungligen från Dota modden och Valve skapade dessutom inte första Dota modden heller. De som arbetade på modden gick ju varsitt håll, en till Riot och en till Valve. Är då Dota 2 den enda riktiga uppföljaren bara för att Valve har rättigheterna till namnet?

När Dota 2 och Dota 1 utvecklas av samma man kontinuerligt vilken arbetade för att de skulle stämma överens med varandra till en stor grad (till en viss möjlighetsnivå) skulle jag säga att ja, Dota 2 är verkligen den enda riktiga uppföljaren på Dota 1 modden, och LoL är inte i närheten av det. Samma genre, sure. Om du bara tittar på spelens innehåll själv fattar du väl att det är en ganska stor skillnad? I vilket fall sitter ni och jämför nästan en hel genre med en spelserie, vilket jag fann orättvist.

Dota modden var starten på en hel spelgenre som heter just dota. Dota är alltså LoL och alla andra spel inom kategorin Man mäter inte framgång genom att bara se över intäkterna ett spel genererar.

Nej... MOBA heter genren, dota står för "Defense of the Ancients", det är en karta/mod till WC3(WAR CRAFT TRE). Fattar inte hur någon kan ha så fel och samtidigt förklara hur saker å ting ska gå till...

heroes of newerth är uppföljaren till dota XDDD

röda korset som en organisation är ett jävla skämt. Var det inte någon svensk politiker som lyfte miljontals kronor?
minns dessutom en chef i röda korset som lyfte hundratusentals kr för att renovera sitt hus, nivån på röda korset... 0

Skrivet av fatcamp:
Skrivet av ToRcH:
Skrivet av kissekatt:
Skrivet av ToRcH:
Skrivet av philgapin:

Ni som spelat det ett tag nu, är det värt ett köp? Även om man endast har någon timme att lägga på det kanske 3 dagar i veckan?

Det sämsta Battlefield sen battlefield Heroes enligt min mening. BF1 är alldeles för obalanserat och servrarna Ooptimerade för folk som INTE sitter på fiber, får MASSA packet loss på min 60mb ADSL. Skall tillägga att då hade ju ändå BF-Heroes lite charm iform av cartoonish humor som hjälpte det upp ett par snäpp på fun-scale.

Nej vi är inte alla överens, detta är enbart MIN åsikt. Å jag är inte vidare sugen på att diskutera med andra om den. NI har ER och jag har MIN. Däremot om någon har tips på hur jag skall slippa PL på servrarna som JAG kan fixa till själv så är jag evigt tacksam. Känns inte riktigt som att alla spelar på samma villkor som det är nu.

Har 60mb ADSL som sagt med stabila 60fps och en ping runt 29 hela tiden. Jag har inte greppat varför jag har så mycket packet-loss som jag har.

Låter som att problemet ligger hos dig och inte servrarna

Hurså?

Konkreta tips tack, behöver inga teorier. Jag har mina egna.

OM du har så mycket packetsloss etc så låter det som att felet är hos dig eller din internet leverantör.

Låter kanske konstigt, men testat att starta om modemet och routern?

får också massa packet loss på operations.
Spelat ganska mycket nu, är top spelare hela tiden, spelat bf länge.
Tycker spelet är ganska simpelt, det är intensivt som fan, sen när man vänjer sig blir det meh. Samma 4 operations hela tiden. De andra gamemodesen är inte roliga. Gas/mortar och annat tråkigt gör spelet riktigt jävla jobbigt, Spelet är kul med tycker det blir "för" mycket ibland, blir nästan ospelbart när det spammas så mycket som det görs i BF. Ända sedan folk fattade att man kunde spamma nades i BF2 så har spelet varit eeehh. Blir inte lika intensivt när man är låst pga gas, när man blir avbryten av en jävla mortar. Alldeles för många "icke-vapen".

Skrivet av electric8:
Skrivet av sinan:
Skrivet av Faith101:
Skrivet av FRULZ:
Skrivet av ClockWise:
Skrivet av FRULZ:

Korrekt. Jag anser inte att människan har rätt att beslagta något utan att förhandla med dess skapare.

Ingen har "rätt" till någonting. Att ha "rätt" till något är något vi som människor uppfunnit. Precis som "rätt" och "fel". Eller har du fått för dig att världen är rättvis? Eller är orättvis men BORDE vara rättvis?

Människans egna uppfattning om världen är helt fel och vi är förmodligen inte kapabla till att ens se eller förstå den "rätta" uppfattningen - om den ens finns. Förstår inte varför människor ska vara så centrerade kring att vi, på något sätt, är någonting annat än bara ytterligare ett djur på en av förmodligen många planeter.

Jag håller med, rättigheterna har människan uppfunnit, från början fanns det inga rättigheter. Alla har rätten att besluta över sin egen kropp, ungefär sådär långt anser jag att rätten sträcker sig.

För mig är "rätt" och "fel" starkt associerat med religion, vilket jag anser är bullshit. Men självklart konstruerar vi lagar efter våra intressen. Frågan är vad som ger en grupp rätten att bestämma över en annan grupp? Jag stödjer förvisso majoritetsprinciper och direktdemokrati av principskäl, men frågorna kvarstår.

Vad anser du?

Inga problem, snart hamnar du i högstadiet och där kommer du få läsa om grundläggande samhällskunskap samt hur grupper organiserar sig. Individen framför allt har testats och förkastats av samtliga organiserade, avancerade samhällen.

Kanske finns några primitiva samhällen i regnskogar/avlägsna öar där principen fortfarande tillämpas men de ligger lite efter i utvecklingen.

Du har i princip inga argument, men still.
USA 1776-2009 eller 1776-1930. Landet blev på ca 300 världens största ekonomi och är fortfarande ledande inom allt, genom fria marknaden och handel.
Kina är också väldigt individualistiskt, de må vara "kommunister", men deras ekonomi är rena vilda västern, 92% av deras ekonomi är svarta pengar.

Att kollektivism skulle vara "avancerat" och etc är bullshit, vi har sett det under historien och alla vet hur det slutade, alla människor är kapabla till olika saker och har olika behov, one fits all funkar ej. Tvinga folk till saker genom att stödja X och Y genom folks pengar fungerar inte. Dramaten i Stockholm får massa miljoner i bidrag tex, varje besökare = 900kr.
Varför får de så mycket pengar?
Jo folk ska ju kolla på kultur och bli kultiverade självklart, är de redo att betala för det? nej, vem fan vill kolla på teater, ingen!
stäng ner.

Haha helt ärligt nu vad jobbar du med? Haha du är bland den dummaste människan jag har träffat på. Om man har läst samhällsvetenskap betyder det då att man måste hålla med Kinas och USA ekonomi? USA har gått åt helvete, Kinas börjar att gå neråt men är fortfarande ganska stabil men inte som förut. Man läser samhällsvetenskap och studerar vidare för att utveckla sig mer och mer, inte för att följa en annan nations ekonomiska ideologi. Ifall du som är så smart måste även veta att det är en inverkan ifrån den Kinesiska kulturen också, arbetstiderna är även längre än Sverige, barnarbete tillkommer även väldigt billig arbetskraft som kan anses slaveri för en så god kallad ekonomi. USA ekonomi är det inget att prata om den är åt helvete endast dom rika är rika och väst propaganda som säger att dom är så himla bra inom ekonomin. Men ifall du vill att vi ska vara lika duktig som Kina har du rätt vi måste ändra på en massa kollektivitet men du glömmer bort en viktig sak, är det värt att dina barn ska börja arbeta när dom är barn, inte ha råd med en utbildning, att inte kunna äta sig mätta, arbeta mer än 10 timmar om dagen. Att bli ekonomiskt stormakt är inte så svårt för Sverige det kan vi, men vi ser inte rikedom inom pengar, vi ser rikedom genom att folk ska vara lyckliga och må bra. P.S JAG ÄR INGEN SOSSE ELLER VÄNSTER MÄNNISKA JAG ÄR LIBERAL SÅ KOM INTE MED DEN DÄRA KASTA KOMMUNISTPAJ TAKTIKTEN NU BITCH!

Nej du är inte liberal, inte i någon benämning öht.
Jag jobbar som ekonom. Det kina går igenom nu gick Sverige och resten av väst på 1850-1945 igenom, det förbättras med kommande generationer.
Det du inte fattar är att pengar blir mer när värde skapas, en person i Sverige skapar på 1 timme mer värde än en kines gör på en månad kanske(exempel), det är därför vi är rika, inte pga hokuspokus.
När staten väljer att ta denna vinst, dvs värde ökning så kan personen som skapat den inte köpa saker den själv vill, men stater köper saker åt dig, så som skola, sjukvård etc. Vilket inte är ett problem egentligen, men tycker så går väldigt mycket av skatten på saker som inte alla tar del av, endast en klick personer, därför är det orättvist att vi betalar över 50% skatt när 90% av befolkningen inte tar del av den. USA har råd med sjukvård och utbildning med sina 20% skatt pga de skapar så enorma summor värde/vinst, men tyvärr spenderar de väldigt mycket på militären.

Skrivet av Ender:

Oväntat från kapitalistsvinens sida.

Skyll på säljaren...

Skrivet av Faith101:
Skrivet av FRULZ:
Skrivet av ClockWise:
Skrivet av FRULZ:

Korrekt. Jag anser inte att människan har rätt att beslagta något utan att förhandla med dess skapare.

Ingen har "rätt" till någonting. Att ha "rätt" till något är något vi som människor uppfunnit. Precis som "rätt" och "fel". Eller har du fått för dig att världen är rättvis? Eller är orättvis men BORDE vara rättvis?

Människans egna uppfattning om världen är helt fel och vi är förmodligen inte kapabla till att ens se eller förstå den "rätta" uppfattningen - om den ens finns. Förstår inte varför människor ska vara så centrerade kring att vi, på något sätt, är någonting annat än bara ytterligare ett djur på en av förmodligen många planeter.

Jag håller med, rättigheterna har människan uppfunnit, från början fanns det inga rättigheter. Alla har rätten att besluta över sin egen kropp, ungefär sådär långt anser jag att rätten sträcker sig.

För mig är "rätt" och "fel" starkt associerat med religion, vilket jag anser är bullshit. Men självklart konstruerar vi lagar efter våra intressen. Frågan är vad som ger en grupp rätten att bestämma över en annan grupp? Jag stödjer förvisso majoritetsprinciper och direktdemokrati av principskäl, men frågorna kvarstår.

Vad anser du?

Inga problem, snart hamnar du i högstadiet och där kommer du få läsa om grundläggande samhällskunskap samt hur grupper organiserar sig. Individen framför allt har testats och förkastats av samtliga organiserade, avancerade samhällen.

Kanske finns några primitiva samhällen i regnskogar/avlägsna öar där principen fortfarande tillämpas men de ligger lite efter i utvecklingen.

Du har i princip inga argument, men still.
USA 1776-2009 eller 1776-1930. Landet blev på ca 300 världens största ekonomi och är fortfarande ledande inom allt, genom fria marknaden och handel.
Kina är också väldigt individualistiskt, de må vara "kommunister", men deras ekonomi är rena vilda västern, 92% av deras ekonomi är svarta pengar.

Att kollektivism skulle vara "avancerat" och etc är bullshit, vi har sett det under historien och alla vet hur det slutade, alla människor är kapabla till olika saker och har olika behov, one fits all funkar ej. Tvinga folk till saker genom att stödja X och Y genom folks pengar fungerar inte. Dramaten i Stockholm får massa miljoner i bidrag tex, varje besökare = 900kr.
Varför får de så mycket pengar?
Jo folk ska ju kolla på kultur och bli kultiverade självklart, är de redo att betala för det? nej, vem fan vill kolla på teater, ingen!
stäng ner.

Skrivet av Red_warning:
Skrivet av nagash:
Skrivet av Red_warning:
Skrivet av nagash:

Skatt är stöld. om skatt var frivilligt så skulle det kallas avgift.

Om det fanns ett val, ska man placera alla som inte vill betala skatt och vara en del av samhället på en öde ö måhända? Vi vill ju inte ha snyltare bland oss samhällsbyggare.

Nej det är inte nödvändigt, de som väjer att inte betala skatt kommer ersätta statliga organisationer med frivilligt organiserade institutioner som opererar effektivare och utan tvång.

Då får de organisera sitt egna transportnät, producera sin egen mat och tillverka sin egen el etc också, som skattebetalare vill jag inte som sagta inte bli utnyttjad av snyltare. Sen behövs nog en segregerad arbetsmarknad, man vill ju inte att folk som inte är en del av systemet utnyttjar arbetskraft utbildad genom allmäna medel. Faktum är att allt som på något sätt är påverkat av skattemedel inte borde finnas tillgängliga för de som ställer sig utanför systemet.

1) Att betala för infrastruktur etc kan alla göra. Staten belånar för att bygga vägar, i andra länder tar man skatt på de vägarna som man kör på, tänk dig trängselskatt, vi råkar betala både trängselskatt OCH piss hög skatt
2)Vad mat har med skattepengar och staten att göra vet jag ej, du köper väl inte mat på "DDR ICA"?
3) EL näten är redan privatiserade, om inte alla så är majoriteten det, du köper el från fortum etc, konkurrensen har sänkt priset
4) Aha, så människor utbildar sig för att kunna betala mer skatt? bra tänk. Ska plugga harry potter kurser till sommaren 2017, ska tjäna bikka d0llars.
5) Asylsökande är utanför systemet, men tar del av den?
De är inte svenska medborgare, men de blir fortfarande matade av "allmänna" medel.
Arbetsförmedlingen betalar 50% av många nyinvandrades löner.
De som utnyttjar skattemedel är de som oftast, om inte alltid är utanför systemet.

Skrivet av ShaqAttack:
Skrivet av FuzioN:
Skrivet av ShaqAttack:
Skrivet av FuzioN:

jävla sosse land vi bor i börjar bli så trött skattepengarna går endå till kackelackor och skit och kräk 90% utav tiden och går inte till saker som dom bör gå till.

Suck.... snart flyttar jag fan

Flytta till något icke sosseland då, typ USA. Förhoppningsvis får du ju cancer och då ska vi se hur kul du tycker det är att bo i ett land som inte är ett "jävla sosseland"

Du hade aldrig väl klarat dig om inte folk hade betalat allt för dig väl med den utgångspunkten, tog du illa vid dig? är du en utav dessa som kostar oss som arbetar pengar eller?

Om du läser noga så är problemet att allt skattas mer och mer och pengarna går till skit och slösas på onödigt och dom som tar stryk är dom som arbetar och får detta skitlandet att gå runt.

Så sånna som dig kan sitta hemma leva på sos och spela spel tvi säger jag bara.

varför i helvete ska jag vilja flytta till forenade staterna för? bara där visar du hur lite du kan.

Jag arbetar och betalar skatt samt pluggar, så att spela har jag sällan tid till så dessa dagar. Men kul att du antar jag går på soc eftersom jag inte har något emot att bo i ett "jävla sosseland". Varför du skulle vilja flytta dit? För att landet är motsatsen till ett "jävla sosseland". Vart hade du tänkt flytta?

USA är också ganska sossigt nu för tiden, ända skillnaden är väl välfärdsystemet. Men de får mer "bang for the buck" ifall man arbetar, om inte så kan det vara risigt med obamacare.
De har mer regleringar på marknaden än Sverige har jag för mig, vi har inte många regleringar här, förutom alkohol och spel.

Skrivet av Shuriko:

Hur blir det med alla "Tiggare" som sitter vid diversebutiker då? De får ju "donationer" de sitter ju där nästan hela dagarna och nästan hela veckan och detta blir ju deras inkomst.

Så begår vi då ett brott / hjälper dem begå brott genom att ge dem en ej skattat inkomst?

SLUTA GE TIGGARNA PENGAR DE SKATTAR INTE!

Tiggare(romer) bor inte i Sverige på papper och är dessutom EU medborgare, så de kan inte beskattas i Sverige.

Skrivet av MaXMC:
Skrivet av FRULZ:

Fullständigt orimligt. Skatt är stöld, avveckla välfärden nu! Äkta solidaritet kommer från människors frivilliga handlingar.

Ok, så du tar inte emot någon lön för ditt arbete då? Lön är ju bara utpressning, Äkta solidaritet med arbetsgivaraen kommer från frivilliga handligar... idiot.

Du arbetar frivilligt för den lön du kommer överens med din arbetsgivare... Om skatt var frivilligt skulle få människor betala, privat sjukförsäkring, skola etc är billigare än det som tas från skolan, jämfört med länder med bättre sjukvård än vår(Schweiz), 700kr för standard sjukvårdförsäkring, 10% av vår skattebas går till sjukvård, ekonomifakta.se(SCB/OECD). Så 10% av den skatt du betalar+arbetsgivaravgift+moms blir över 50% i skatt, så mer än halva din lön förvaltar staten(på ett otroligt ineffektivt sätt), heja för tvångs solidaritet vettjaa.
Dessutom, kalla inte folk för idioter, din argument är det mest korkade jag läst, du jämför något frivilligt med tvång, bara för att ditt jobb är dåligt betyder det inte att du utpressas...

Skrivet av Bojkott:
Skrivet av FRULZ:

Fullständigt orimligt. Skatt är stöld, avveckla välfärden nu! Äkta solidaritet kommer från människors frivilliga handlingar.

Om vi skulle förlita oss enbart på människans frivilliga handlingar skulle mänskligheten ha varit utplånad för länge sen.

Lär dig historia.
Du tror väl dessutom inte att alla länder i världen beskattar sina medborgare med över 50% i skatt, för att vara "solidariska".
FRULZ säger dessutom "äkta" solidaritet, inte någon jävla tvång omfördelning där några LO pampar äter hälften.

BF3 var kul, BF4 var BF3.5, BC2 var super kul och vietnam modden, men denna verkar lite, eeeehhh, BF3.1 med olika skins och konstiga vapen som ingen använde under ww1, men förväntar inte så mycket då dice satsar väldigt mycket på "spel för majoriteten".
Jag personligen skulle vilja se ett vietnam spel eller napoleon spel, där fokusen ligger på bra träffar och closecombat.

Tycker spelet är underhållande, får mig att cykla/gå, vilket en tjockis nörd som jag(och du) aldrig annars skulle göra. Tror spelet kan utvecklas rejält, bli mer som original pokemon, med turn based attacks och hitta "utvecklings stenar" till eevee t.ex.
Potentialen är enorm, särskilt när det finns en spelar bas så stor, i Stockholm spelar alla kids hela dagarna, vilket är positivt, dessutom får man kunskap från "stopsen" som förklarar X byggnad och staty(ibland).

Detta skulle varit nice i 1800 tals miljö, Frankrike mot England i hornblower anda. Kidsen skulle få lära sig lite historia